Behöver du hjälp att finansiera din nya elcykel? Just nu har du en unik möjlighet att köpa elcykel riktigt billigt då regeringen har avsatt 350 miljoner kronor till den så kallade elfordonspremien. Elfordonspremien innebär att du som ska köpa elcykel får tillbaka 25 % av inköpskostnaden upp till 10 000 kr. En elcykel för exempelvis 30 000 kr kostar därmed endast 22 500 kr efter rabatten. Vi visar de bästa alternativen om du är intresserad av att finansiera din nya elcykel med ett lån med låg ränta och förmånliga villkor.

En bra elcykel med högkvalitativa komponenter kostar i dagsläget omkring 30 000 kr, vilket innebär omkring 22 500 kr efter rabatt från elfordonspremien. Att kunna betala 22 500 kr direkt utan avbetalning kan vara en utmaning för många hushåll, vi har därför valt att visa några av de bästa alternativen om du är intresserad av att finansiera din nya elcykel med ett lån.

Privatlån för bästa chansen till låg ränta

Om du vill låna över 20 000 kr är det stor chans att du vill kunna betala tillbaka lånet under minst 12 månader. Om denna återbetalningstid passar dig rekommenderar vi att du ansöker om ett privatlån direkt hos en långivare alternativt via en låneförmedlare. Fördelen att ansöka direkt hos en långivare är att du får besked snabbt och att du oftast får disponera pengarna inom 24 timmar. När du ansöker via en låneförmedlare tar ansökningsprocessen längre tid då upp till 25 långivare måste hinna återkomma med ett låneerbjudande. Den stora fördelen att använda sig av en låneförmedlare är att du får ett flertal låneerbjudanden vilket ökar dina chanser att få ett lån med riktigt låg ränta.

Lån utan UC för en snabb utbetalning

Om du istället vill betala tillbaka lånet snabbare, exempelvis under tre eller sex månader, samtidigt som du prioriterar en riktigt snabb hantering och utbetalning rekommenderar vi ett lån utan UC som du kan signera direkt på långivarens hemsida med E-legitimation (BankID). Fördelen att ansöka utan UC är att ingen information registreras i UCs register och inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån.

Läs på innan du köper din elcykel

Innan du köper din elcykel rekommenderar vi att du läser på om de senaste testerna för att fastställa vilken som är den bästa elcykeln just nu. Under de senaste åren har utbudet av både tillverkare och modeller växt markant på den svenska marknaden, det är därför viktigt att läsa på innan för att försäkra sig om att man gör ett bra köp.