Jämför privatlån

Jämför privatlån

Med privatlån har du möjligheten att låna 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.  Använd pengarna till vad du vill, exempelvis samla dyra lån och krediter eller finansiera ett bilköp.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filtrera för:
  • Med betalningsanmärkning
  • Endast låneförmedlare
  • Snabb hantering & utbetalning
Sortera efter:
Vi har hittat st lån till dig
Vi har hittat ett lån till dig
Inga lån hittades
Visa fler resultat

Observera att räntan för privatlån sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som långivaren erbjuder. Kontrollera alltid din ränta och lånekostnad hos respektive långivare.

Jämför privatlån utan säkerhet

Vi har gjort det enkelt för dig som letar efter ett privatlån med låg ränta. Med vår jämförelsetjänst kan du snabbt hitta ett blancolån som passar dina förutsättningar genom att välja lånebelopp och återbetalningstid. Filtrera fram de bästa lånen utifrån dina förutsättningar – oavsett om du prioriterar en låg ränta, högt kundbetyg på Trustpilot eller möjligheten att låna trots svag kreditvärdighet. 

Du har möjligheten att ansöka om ett lån mellan 5 000 – 600 000 kr utan krav på säkerhet med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Lån utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis vad du vill. Du kan exempelvis använda lånet för att samla dyrare lån och krediter eller till att finansiera en renovering.

Privatlån utan UC

De flesta långivare som erbjuder större privatlån utför sin kreditupplysning hos UC, Upplysningscentralen. Däremot finns det några få undantag, exempelvis Wästgöta Finans som samarbetar med Bisnode Kredit. När du ansöker om lån hos Wästgöta Finans registreras ingen information i UCs register och din kreditvärdighet kommer därmed inte påverkas. 

Ansök om ett privatlån trots betalningsanmärkningar

Du har möjligheten att ansöka om privatlån trots svag kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar hos ett flertal långivare. Kryssa i Med betalningsanmärkningar i jämförelsetabellen för att endast jämföra långivare och låneförmedlare som kan bevilja privatlån trots betalningsanmärkningar. Tänk på att de flesta långivare ställer kravet att ingen anmärkning får vara nyare än 6 månader. Det är även viktigt att kunna uppvisa en god kreditvärdighet i övrigt, exempelvis genom en hög deklarerad årsinkomst och en låg skuldsättning.

Så får du ett privatlån med låg ränta

Prioriterar du en riktigt låg ränta? I så fall rekommenderar vi att du ansöker om ett privatlån genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 35 banker och långivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. Eftersom långivarna som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning maximerar du dina chanser att hitta det bästa privatlånet utan att riskera att få många förfrågningar registrerade i UCs register.

Hitta billiga privatlån med Lendo

  • Hos Lendo kan du känna dig trygg över att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Lendo är en låneförmedlare som kontaktar upp till 40 långivare om låneerbjudanden för att du ska få det billigaste privatlånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
  • En av Sveriges populäraste låneförmedlare 2024 med ett kundbetyg på 4,5/5 från 2 995 kundomdömen på Trustpilot (2024-07-224).
  • Förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
  • Hos Lendo har du möjligheten att ansöka om privatlån trots dålig kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar. Samarbetar exempelvis med BlueStep Bank.
  • Krav: Minst 20 år. Årsinkomst på minst 100 000 kr.

Vanliga frågor

Vad blir min ränta?
För större privatlån över 10.000 kronor är det vanligt att långivare använder individuell räntesättning. Detta innebär att räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du måste därmed ansöka om ett lån för att få reda på din exakta lånekostnad.
Vad är en låneförmedlare?
Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att privatpersoner använder en låneförmedlare som exempelvis Consector. Låneförmedlaren kontaktar upp till 30 olika banker och kreditinstitut för att du ska få den lägsta räntan utifrån dina förutsättningar. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas om att få just dig som kund. Långivarna delar alltid på en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC), du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet.

Hur snabbt får jag lånet utbetalt?

I dagsläget erbjuder nästan alla långivare möjligheten att signera låneavtalet med E-legitimation (BankID), du behöver därmed inte besöka något bankkontor eller skicka in ett signerat låneavtal med post. Så fort långivaren har mottagit låneavtalet betalas pengarna oftast ut till ditt bankkonto inom en till två bankdagar. En del långivare specificerar att du oftast har pengarna på konto redan samma dag, exempelvis Komplett Bank.

Om du ansöker om ett lån via en låneförmedlare behöver du vänta upp till 24 timmar innan samtliga långivare har svarat på din ansökan. Du har sedan oftast pengarna på ditt konto inom en till två bankdagar.

Kan jag samla mina lån med privatlån?

Privatlån är den populäraste låneformen för att samla dyra lån och krediter. Att samla lån innebär att man ansöker om ett nytt privatlån med låg ränta som används för att återbetala alla dyrare blancolån, krediter och avbetalningar.

Tar långivaren en kreditupplysning?

De flesta långivare som erbjuder större privatlån tar en kreditupplysning hos UC för att kunna fastställa låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Däremot finns det enstaka undantag, exempelvis Wästgöta Finans som erbjuder privatlån utan UC genom ett samarbete med kreditupplysningsföretaget Bisnode Kredit.