Lån utan UC med Creditsafe

Tack vare kreditupplysningsföretaget Creditsafe är det möjligt att låna pengar utan att någon information registreras i UCs register. Vi har sammanställt Sveriges populäraste långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC med Creditsafe i intervallet 1 000 – 45 000 kr med en löptid från 30 dagar.

Sveriges bästa lån med Creditsafe 2020

Smspengar

 • Ansök om en kontokredit mellan 1 000 – 30 000 kr med en löptid från 30 dagar.
 • Erbjuder direkt utbetalning till ditt bankkonto. Betalar ut lånet direkt till dig som har konto hos någon av Sveriges större banker. 
 • Årsräntan är 39,3 %. Uppläggningsavgiften är 320 kr och avi-avgiften 35 kr.
 • Högt kundbetyg Trustpilot: 4,7/5 från 979 kundomdömen (2020-08-30).
 • Krav:Inga betalningsanmärkningar.

FlexLimit

 • FlexLimit erbjuder erbjuder en flexibel kontokredit mellan 5 000 – 25 000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar.
 • Direkt utbetalning inom 15 minuter till dig med bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken. Utbetalning till övriga banker sker oftast inom en bankdag. 
 • Kontokrediten har en årsränta på 39,0 %. Uppläggningsavgift på 395 kr och avi-avgit på 35 kr tillkommer.
 • Kundbetyg på 4,6/5 från 2 490 kundomdömen på Trustpilot (2020-08-30).
 • Krav: Inga betalningsanmärkningar.

Ferratum

 • Erbjuder en kontokredit mellan 1 000 – 45 000 kr med en löptid från 30 dagar.
 • Betalar ut pengarna direkt om du har ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker som exempelvis Swedbank, Nordea m.fl.
 • Årsränta är 39, %. Inga avgifter tillkommer!
 • Kundbetyg på 3,8/5 från 498 kundomdömen på Trustpilot (2020-05-15).
 • Kan bevilja betalningsanmärkningar.
 • Krav: Minst 21 år.

Det här är en högkostnadskredit

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Så kan du låna pengar utan säkerhet med Creditsafe

Allt fler långivare som erbjuder mindre lån samarbetar med något alternativt kreditupplysningsbolag som exempelvis Bisnode Kredit och Creditsafe. Du har därmed möjligheten att ansöka om ett lån utan säkerhet utan att någon information registreras hos UC. Tänk dock på att det maximala lånebeloppet hos en enskild långivare är 45 000 kr.

Fördelarna att undvika UC

Om du ansöker om ett lån hos en långivare som samarbetar med UC kommer en kreditupplysning att registreras i UCs register. Denna kreditupplysning påverkar din kreditvärdighet negativt under 12 månader, eftersom kreditupplysningen ligger kvar i registret under 12 månader. Låntagare som vill jämföra räntan och lånekostnaden mellan olika långivare eller som ansöker om flera olika typer av lån som billån, kreditkort, bolån och privatlån riskerar därmed att samla på sig många kreditupplysningar. För många kreditupplysningar under samma tolvmånadersperiod kan göra det svårt att få ett lån beviljat.

Vilka långivare samarbetar med Creditsafe under 2020?

Med tanke på att Creditsafe är det vanligaste alternativet till UC finns det många långivare som erbjuder kreditupplysning genom Creditsafe under 2020. Vi har valt ut tre av Sveriges mest omtyckta långivare – Smspengar, FlexLimit och Ferratum. Alla dessa långivare har lång erfarenhet på den svenska marknaden av små lån med snabb utbetalning samt ett högt kundbetyg på Trustpilot.

Finns det större privatlån med Creditsafe?

I dagsläget finns det ingen långivare som erbjuder större privatlån med Creditsafe-kreditupplysning. Om du är intresserad av att privatlån upp till 600 000 kr utan säkerhet med individuell räntesättning är du tvungen att vända dig till en långivare som samarbetar med UC. 

Snabblån och sms lån med Creditsafe

Långivare som samarbetar med Creditsafe erbjuder i regel mindre lån upp till cirka 40 000 kr med en flexibel löptid från 30 dagar, ofta så kallade kontokrediter. Denna låneform kallas även sms lån och snabblån eftersom lånebeloppet är lågt samtidigt som de flesta långivare erbjuder en snabb hantering och utbetalning. Hos samtliga långivare är det möjligt att både signera ansökningen och låneavtalet direkt på hemsidan med hjälp av E-legitimation (BankID).

Finns det några nackdelar att använda Creditsafe?

Det finns inga nackdelar med den tjänst som Creditsafe erbjuder, däremot finns det generellt sätt en nackdel med att låna pengar utan UC. Detta är den relativt höga lånekostnaden eftersom räntan oftast uppgår till cirka 39 %. Förutom räntekostnaden tillkommer ofta även en uppläggningsavgift på cirka 300 kr och en månatlig avi-avgift på cirka 30 kr. Med tanke på denna lånekostnad passar denna låneform enbart för kortare löptid på cirka 30 – 90 dagar. 

Slutsats

Det är vanligt att långivare som erbjuder mindre lån med kort återbetalningstid, så kallade kontokrediter, samarbetar med Creditsafe för kreditupplysningar. Ingen information registreras därmed i UCs register och din ansökan förblir anonym. Observera dock att räntan är relativt hög och att denna låneform passar bäst för lån med korta löptider.