Lån utan UC

Lån utan UC

Jämför lån utan UC kreditupplysning och hitta det billigaste lånet på 1 minut. Med vår jämförelsetjänst kan du enkelt hitta långivaren som erbjuder den lägsta lånekostnaden inklusive eventuella avgifter. Välj en återbetalningstid som passar dig från 30 dagar och ett lånebelopp mellan 1 000 – 45 000 kr. Ett flertal långivare erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC med direkt utbetalning till ditt bankkonto, även på kvällar fram till kl. 21:00 och på helgen under både lördagar och söndagar.

Belopp: 123
Löptid: 123
 • Filtrera för:
 • Med betalningsanmärkning
 • Helglån
 • Direkt utbetalning
Sortera efter:
Vi har hittat st lån till dig
Vi har hittat ett lån till dig
Inga lån hittades
Visa fler resultat

Månadskostnaden är beräknad utifrån ränta och eventuella aviseringsavgifter. Att återbetala tar även eventuella uppläggningsavgifter med i beräkningen. Kontrollera alltid din lånekostnad hos respektive långivare under ansökningsprocessen. Räntor uppdaterade 2021-07-15.

Några av dessa lån är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Jämför lån utan kreditupplysning hos UC

Vi har gjort det enkelt för dig som vill jämföra lån utan kreditupplysning hos UC och hitta den bästa räntan 2021. Välj lånebelopp och återbetalningstid och hitta det bästa lånet utifrån dina förutsättningar, oavsett om du prioriterar en låg ränta eller högt kundbetyg på Trustpilot.

Lånen som marknadsför på denna sida är så kallade lån utan säkerhet, vilket innebär att du får använda pengarna till precis vad du vill. Allt från att samla dyra smålån och och krediter till att finansiera ett bilköp.

Populära lån – juli 2021

Smspengar

 • Erbjuder: En kontokredit mellan 1 000 – 30 000 kr med en flexibel löptid från 30 dagar.
 • Kostnad: Kontokrediten har en nominell årsränta på 39,30 %. Uppläggningsavgift: 320 kr. Aviavgift: 35 kr.
 • Kreditupplysning: Med Creditsafe.
 • Utbetalning: Erbjuder lån utan UC med direkt utbetalning till bland annat Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken. Utbetalning samma dag till övriga banker för lån som beviljas innan kl. 13 samma dag.
 • Kundtjänst: Måndag – fredag: kl. 8 – 18.
 • Toppbetyg på Trustpilot! Kundbetyg på 4,7/5 från 1 047 kundomdömen (2021-07-15).
 • Krav: Minst 18 år. Deklarerad inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Ferratum

 • Erbjuder: En kontokredit mellan 1 000 – 45 000 kr med flexibel löptid från 30 dagar.
 • Kostnad: Kontokrediten har en årsränta på 39,3 %. Inga avgifter tillkommer.
 • Kreditupplysning: Med Creditsafe.
 • Utbetalning: Erbjuder lån utan UC med direkt utbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB. Till andra banker måste lån beviljas före kl. 13 för utbetalning samma dag.
 • Kundtjänst: Måndag – fredag kl. 8 – 21. Lördag – söndag: kl. 11 – 18.
 • Om: Ägs av Ferrratum Group som sedan starten 2006 beviljat över 2 miljoner lån.
 • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

Vad innebär det att låna pengar utan UC?

Att låna pengar utan UC innebär att långivaren inte tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) under ansökningsprocessen. Alla långivare måste dock utföra en kreditupplysning enligt lag för att fastställa låntagarens kreditvärdighet och möjlighet att kunna betala tillbaka lånet. Långivare som erbjuder lån utan UC samarbetar därmed istället med något annat kreditupplysningsföretag. Två populära alternativa kreditupplysningsföretag är Creditsafe och Bisnode Kredit.

Om långivaren tar en kreditupplysning via Creditsafe eller Bisnode Kredit förblir din ansökan helt anonym och inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån.

Är det någon skillnad mellan lån utan UC, snabblån, sms lån och kontokredit?

Det finns ingen exakt definition för snabblån och sms lån, däremot är denna låneform generellt sätt ett litet lån utan säkerhet med kort återbetalningstid.

Under de senaste åren har nästan alla långivare som erbjuder små lån utan säkerhet gått över till att erbjuda så kallade kontokrediter. Låntagaren ansöker då om en kreditgräns och gör sedan uttag på önskat lånebelopp. Med en kontokredit är det enkelt att göra fler uttag i framtiden, då man inte behöver ansöka om ett nytt lån. 

Nästan alla långivare som erbjuder kontokrediter erbjuder möjligheten att ansöka utan UC. Det är därmed i regel ingen skillnad mellan begreppen lån utan UC, snabblån utan UC, sms lån utan UC eller kontokredit utan UC. Alla dessa begrepp beskriver ett privatlån utan krav på säkerhet som kan återbetalas under en kortare period än 12 månader.

Signera din ansökan med BankID

Tidigare var man alltid tvungen att skriftligen signera ett avtal innan lånet kunde betalas ut. Om man inte hade tid och möjlighet att besöka bankkontoret  var man tvungen att få avtalet hemskickat via post så att avtalet kunde signeras skriftligen. Denna korrespondens tar ofta ta upp till en vecka vilket lätt blir frustrerande om man vill få sitt lån utbetalt snabbt. Nu för tiden har det dock blivit vanligt att långivare erbjuder möjligheten att signera en låneansökan direkt via internet med en E-legitimation, det vill säga med BankID eller Mobilt BankID. Genom att låna pengar utan UC med BankID slipper du besväret med att behöva signera din låneansökan skriftligt och du kan slutföra hela ansökningsprocessen online på långivarens hemsida. Om du inte har en E-legitimation i dagsläget rekommenderar vi att du kontaktar din bank för mer information.

Billigaste lånet utan UC på 30 eller 60 dagar

Om du vill låna pengar utan UC i 30 eller 60 dagar rekommenderar vi att du ansöker hos en långivare som inte har någon uppläggningsavgift. Det är lätt att glömma  bort uppläggningsavgiften och att endast jämföra räntan mellan olika långivare. Däremot kan uppläggningsavgiften utgöra en betydande andel av lånekostnaden för lån med korta löptider. Långivaren Ferratum erbjuder en kontokredit utan uppläggningsavgift med en återbetalningstid från 30 dagar. Ferratum har sedan starten 2006 växt till att bli en av norra Europas största kreditgivare och har sedan starten beviljat över 2 miljoner lån. Med ett kundbetyg på 3,9/5 från 505 kundomdömen (2021-05-02) kan du känna dig trygg att låna pengar utan UC hos Ferratum.

Lån utan UC med lång återbetalningstid

Om du är intresserad av att låna pengar utan UC i 12 månader eller längre är vår rekommendation att du undviker denna låneform grund av den relativt höga räntan. För dig som är intresserad av en längre återbetalningstid är det bättre att ansöka om ett privatlån med låg individuell räntesättning från cirka 3,0 %. Observera dock att samtliga långivare som erbjuder större privatlån tar en kreditupplysning hos UC. Om du vill undvika för många UC förfrågningar kan det vara en smart idé att ansöka om privatlån genom en låneförmedlare som kontaktar upp till cirka 30 – 40 långivare om låneerbjudanden. Alla långivare som prövar din ansökan delar alltid på samma kreditupplysning.

Kan man låna utan UC på helgen?

Ja, det finns ett flertal långivare som har öppet på helgen. Smspengars kundtjänst är exempelvis öppen mellan kl. 10 – 14 på lördagar och söndagar. Under denna tid betalar Smspengar ut lån direkt till dig som har bankkonto hos Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank. Med bankkonto hos övrig bank måste du vänta till nästa bankdag.  

Ansök trots betalningsanmärkningar

Är du intresserad av att låna pengar utan UC med betalningsanmärkningar? Då rekommenderar vi långivarna Flexkontot eller Ferratum som kan acceptera en historik med betalningsanmärkningar. Tänk dock på att ingen anmärkningar får vara yngre än 6 månader om du ansöker hos Ferratum. Tänk på att det är viktigt att kunna uppvisa en god kreditvärdighet i övrigt om man har betalningsanmärkningar, exempelvis genom en hög fast inkomst.

Lån utan UC med skulder hos Kronofogden

Det är inte möjligt att låna pengar utan UC med skulder hos Kronofogden. Om du är intresserad av ett lån utan UC trots skuldsaldo bör du se över andra alternativ, som att exempelvis besöka en pantbank eller få hjälp från en medsökande. Om du behöver stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Låna trots många UC förfrågningar

Fördelen med att ansöka om lån hos en långivare som samarbetar med Creditsafe eller Bisnode är att du kan låna utan UC med många förfrågningar (kreditupplysningar) registrerade i UCs register. Det har blivit allt mer vanligt att man som låntagare måste leta efter denna typ av lån då det är lätt att samla på sig många UC kreditupplysningar när man jämför lånekostnaden mellan olika långivare. Anledningen är att samtliga långivare som erbjuder privatlån utför en kreditupplysning hos UC för att kontrollera din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga innan du kan få ett låneerbjudande.

Sveriges bästa lån utan UC 2021

Vilket som är det bästa lånet utan UC är ofta en individuell bedömning då man som låntagare prioriterar olika faktorer, exempelvis möjligheten att ansöka om ett lån utan ränta i 14 dagar eller möjligheten att få lånet utbetalt direkt till sitt bankkonto hos Swedbank. Om vi däremot enbart utgår utifrån oberoende kundomdömen på Trustpilot erbjuder Smspengar just nu Sveriges bästa lån utan UC med ett kundbetyg på 4,8/5 från 1 005 kundomdömen (2021-06-01). En annan populära långivare med högt kundbetyg är FlexLimit med betyget 4,7/5 från 2 525 omdömen (2021-05-15).

Nackdelar med snabblån och sms lån utan UC

Tänk på att lån utan UC oftast är en så kallad högkostnadskredit som även går under namnen kontokredit, sms lån och snabblån. Anledningen är att denna låneform kan ha en relativ hög ränta på cirka 35 – 39 %. Sedan regeringen införde en ny lag om räntetak på konsumentkrediter september 2018 får den nominella årsräntan inte överstiga 40,0 %, däremot tillkommer det ofta avgifter i form av både en uppläggningsavgift och månatliga aviseringsavgifter.

Slutsats

Om du är intresserad av ett lån pengar utan UC har du många omtyckta långivare att välja mellan som erbjuder kontokrediter. Du kan låna mellan 1 000 –  45 000 kr med en flexibel löptid från 30 dagar. Långivarna samarbetar antingen med Creditsafe eller Bisnode Kredit. Om du är intresserad av att låna ett större belopp eller om du vill låna pengar med en återbetalningstid på 12 månader eller längre rekommenderas en långivare som erbjuder privatlån med kreditupplysning hos UC. Privatlån har en betydlig lägre lånekostnad då räntan sätts individuellt från cirka 3 %. Om du vill undvika risken att samla på dig för många kreditupplysningar rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare. Upp till cirka 35 långivare får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund och alla dessa långivare delar på samma kreditupplysning.