Svårt eller omöjligt att få lån?

Svårt eller omöjligt att få lån?

Med en dålig kreditvärdighet är det ofta svårt att få låna pengar hos de flesta svenska långivare. Däremot finns det ett flertal alternativ till dig som har svårt att få lån hos de flesta vanliga banker. 

Populäraste alternativen 2020

Hitta billigaste lånet med Lendo

  • Lånförmedlaren Lendo förmedlar även lån till dig som har svag kreditvärdighet och betalningsanmärkningar. 
  • Upp till 35 långivare tillfrågas för att maximera dina chanser att få ett lån beviljat. 
  • En av Sveriges populäraste låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,6/5 från över 797 omdömen på Trustpilot (2020-06-20).
  • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 100 000 kr (minst 150 000 kr om du har betalningsanmärkningar).

Ansök utan UC hos Ferratum

  • En kontokredit från Ferratum passar dig som vill låna ett mindre belopp snabbt med en kort återbetalningstid på 30 – 120 dagar.
  • Ansök om en kreditgräns mellan 1 000 – 45 000 kr.
  • Kreditupplysning med Creditsafe.
  • Direkt utbetalning till de flesta av Sveriges större banker, vilket innebär att pengarna kan betalas ut inom cirka 15 minuter.
  • Krav: Minst 21 år. Betalningsanmärkningar kan accepteras, dock får ingen vara nyare än 6 månader.

Bästa alternativen för dig som har svårt att få lån

Med en dålig kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar är det omöjligt att få låna pengar hos de flesta banker och långivare. Däremot finns det enstaka långivare som kan bevilja lån trots en svag kreditvärdighet, däremot kan det vara svårt att veta vilken långivare man ska vända sig till. Vi rekommenderar därmed att du ansöker genom en låneförmedlare som samarbetar med ett flertal banker och kreditgivare. Upp till cirka 30 långivare tillfrågas vilket innebär att du maximerar dina chanser att få ett lån beviljat.

Låneförmedling är tjänst om är kostnadsfri att använda som privatperson. Din ansökan är inte heller bindande. Det är därmed svårt att hitta några nackdelar med att vända sig till en låneförmedlare om man har svårt att få lån hos de flesta banker.

Svårt att få lån på grund av för många kreditupplysningar?

Det är inte ovanligt att privatpersoner får svårt att få lån på grund av för många UC förfrågningar. När man ansöker om lån hos en kreditgivare tas i regel alltid en kreditupplysning hos UC. Anledningen är att kreditgivaren använder kreditupplysningen som ett underlag för att avgöra låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om man ansöker om lån eller kreditkort hos flera kreditgivare under en sammanhängande tolvmånadersperiod finns det en risk att man samlar på sig så många kreditupplysningar att det blir omöjligt att få låna pengar. 

Minst 100 000 kr i årsinkomst

Om du ansöker genom en förmedlare som Lendo är den lägsta årsinkomsten 100 000 kr för lån upp till 30 000 kr. Om du vill låna mer än 30 000 kr utan säkerhet krävs en årsinkomst på 120 000 kr. Tänk på att det är en stor fördel att kunna uppvisa en betydligt högre inkomst, framför allt om du har dålig kreditvärdighet i övrigt. Om du har betalningsanmärkningar krävs en årsinkomst på minst 150 000 kr för att kunna bli beviljad ett lån hos någon av Lendos samarbetsparters. 

Slutsats

Om du har en dålig kreditvärdighet och har svårt att få lån hos traditionella banker rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare för att maximera dina chanser att få ett lån beviljat. Alla större låneförmedlaren som samarbetar med över 30 långivare samarbetar med ett flertal banker och kreditgivare som kan bevilja lån trots låg inkomst eller betalningsanmärkningar.