Lån med svag kreditvärdighet utan UC

Lån med svag kreditvärdighet utan UC

Letar du efter ett lån med svag kreditvärdighet utan UC? Det vill säga efter en långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar trots dålig kreditvärdighet? Vi har sammanställt Sveriges populäraste långivare som erbjuder privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr och lån utan UC mellan 1 000 – 45 000 kr. Observera att du behöver genomgå en kreditupplysning hos UC för att få en låg individuell ränta.

Billigaste lånet för dig med dålig kreditvärdighet – Juni 2020

Lendo

 • Lendo är en av Sveriges populäraste låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,6/5 från 765 kundomdömen på Trustpilot (2020-06-01).
 • Förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr med löptiden 1 – 15 år.
 • Upp till 35 långivare tillfrågas för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Alla långivare delar på en kreditupplysning hos UC.
 • Om du har betalningsanmärkningar får du låna upp till 150 000 kr. Du måste även varit skuldfri från Kronofogden under sex månader.
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 100 000 kr.

Populära lån med svag kreditvärdighet utan UC

Ferratum

 • Hos Ferratum kan du ansöka om ett lån trots svag kreditvärdighet utan UC mellan 1 000 – 45 000 kr. Ferratum erbjuder en flexibel kontokredit som fungerar som ett digitalt kreditkort med en nominell årsränta på 39,0 %. Inga avgifter tillkommer.
 • Ferratum utför alla kreditupplysningar anonymt via Creditsafe. Ingen information kommer därmed att registreras i UCs register.
 • Ansök dygnet runt på Ferratums hemsida med BankID och få besked direkt.
 • Direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken och SEB, även på vardagskvällar och på helgen.
 • Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 07:00 – 21:00 samt lördagar och söndagar kl. 11:00 – 18:00.
 • Ferratum är en omtyckt långivare med lång erfarenhet i branschen och har ett kundbetyg på 3,9/5 från 500 kundomdömen på Trustpilot (2020-05-06).
 • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Observera att ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

Det här är en högkostnadskredit

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Vad innebär lån med svag kreditvärdighet?

Ett lån med svag kreditvärdighet innebär att långivaren kan godkänna dig som har låg kreditvärdighet på grund av exempelvis många UC kreditupplysningar, låg inkomst eller tidigare betalningsanmärkningar. Generellt sätt är det svårt att få ett lån beviljat utan kreditvärdighet då de flesta långivare ställer kravet att du inte får ha betalningsanmärkningar eller för många UC förfrågningar.

Vi har utvärderat den svenska marknaden och valt ut de mest omtyckta långivarna med lång erfarenhet i branschen som erbjuder möjligheten att låna pengar trots svag kreditvärdighet. Observera dock att långivarna alltid gör en individuell bedömning av din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du har en historik av betalningsanmärkningar ställs generellt sätt högre krav på din övriga ekonomi och deklarerade årsinkomst.

Så får du bäst ränta trots dålig kreditvärdighet

Om du vill få bästa möjliga ränta trots dålig kreditvärdighet rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren Lendo tillfrågar upp till 35 banker och kreditgivare om erbjudanden, vilket innebär att du maximerar dina chanser att få ett lån beviljat. Det är helt kostnadsfritt att använda sig av Lendo och du får alltid svar från långivarna inom 24 timmar. Hos Lendo kan du ansöka om lån trots betalningsanmärkningar, tänk dock på att det maximala lånebeloppet är 150 000 kr i dessa fall.

Om du endast behöver låna pengar under några månader kan ett lån utan UC vara ett lämpligt alternativ. Tänk dock på att räntan är betydligt högre för denna låneform, som ofta går under benämningen sms lån. Hos Ferratum har du möjligheten att ansöka om ett lån med svag kreditvärdighet utan UC, det vill säga helt anonymt utan att någon information registreras i UCs register. Istället för UC används kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Ferratum erbjuder en kontokredit upp till 45 000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar.

Slutsats

Om du vill låna pengar under en period av 12 månader eller längre rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare för att optimera dina chanser att få ett privatlån beviljat. När du ansöker genom en låneförmedlare kan du känna dig säker att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Om du vill låna pengar under 1 – 3 månader rekommenderas istället en flexibel kontokredit utan UC. Tänk dock på att räntan är betydligt högre för kontokrediter jämfört mot privatlån.