Lån med svag kreditvärdighet utan UC

Lån med svag kreditvärdighet utan UC

Letar du efter en långivare som kan bevilja ett privatlån trots att du har en svag kreditvärdighet? Vi har sammanställt Sveriges populäraste låneförmedlare som förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr med en låg individuell ränta från cirka 3 % samt två populära långivare som erbjuder lån utan UC mellan 1 000 – 45 000 kr.

Bästa alternativet för dig med dålig kreditvärdighet

Lendo

 • Lendo är en av Sveriges populäraste låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,8/5 från 1 932 kundomdömen på Trustpilot (2022-06-22).
 • Förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr med löptiden 1 – 15 år.
 • Upp till 35 långivare tillfrågas för att du ska få en låg ränta trots en svag kreditvärdighet. Samarbetar med exempelvis Bluestep Bank, Nystart Fianans och Marginalen Bank som kan bevilja lån trots en dålig kreditvärdighet.
 • Alla långivare delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du riskerar därmed inte att samla på dig ett flertal förfrågningar som försämrar din kreditvärdighet.
 • Om du har betalningsanmärkningar får du låna upp till 150 000 kr. Du måste även varit skuldfri från Kronofogden under sex månader.
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 100 000 kr för lån upp till 30 000 kr. För lån över 30 000 kr krävs en årsinkomst på minst 120 000 kr.

Populära lån med svag kreditvärdighet utan UC

Flexkontot

Flexkontot

 • Flexkontot erbjuder en flexibel kontokredit utan UC. Ansök om en kreditgräns mellan 3 000 – 20 000 kr.
 • Dålig kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar kan accepteras.
 • Kreditupplysning utförs med Bisnode Kredit.
 • Alltid snabbt besked och utbetalning samma dag. 
 • Kundbetyg på 4,6 av 5 från 635 kundomdömen på Trustpilot (2022-01-11).
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr. 

Ferratum

 • Hos Ferratum kan du ansöka om ett lån med svag kreditvärdighet utan UC mellan 1 000 – 45 000 kr. Ferratum erbjuder en flexibel kontokredit med en nominell årsränta på 39,0 %. Inga avgifter tillkommer.
 • Ferratum utför alla kreditupplysningar med Creditsafe. Ingen information kommer därmed att registreras i UCs register.
 • Direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken och SEB, även på vardagskvällar och på helgen.
 • Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 07:00 – 21:00 samt lördagar och söndagar kl. 11:00 – 18:00.
 • Kundbetyg på 3,7/5 från 509 kundomdömen på Trustpilot (2020-08-31).
 • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Observera att ingen betalningsanmärkning får vara nyare än sex månader.

Flexkontot & Ferratum erbjuder högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Vad innebär lån med svag kreditvärdighet?

Ett lån med svag kreditvärdighet innebär att långivaren kan godkänna dig som har låg kreditvärdighet på grund av exempelvis många UC kreditupplysningar, låg inkomst eller tidigare betalningsanmärkningar. Generellt sätt är det svårt att få ett lån beviljat utan kreditvärdighet då de flesta långivare ställer kravet att du inte får ha betalningsanmärkningar eller för många UC förfrågningar.

Vi har utvärderat den svenska marknaden och valt ut de mest omtyckta långivarna med lång erfarenhet i branschen som erbjuder möjligheten att låna pengar trots svag kreditvärdighet. Observera dock att långivarna alltid gör en individuell bedömning av din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du har en historik av betalningsanmärkningar ställs generellt sätt högre krav på din övriga ekonomi och deklarerade årsinkomst.

Så får du bäst ränta trots dålig kreditvärdighet

Om du vill få bästa möjliga ränta trots dålig kreditvärdighet rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren Lendo tillfrågar upp till 35 banker och kreditgivare om erbjudanden, vilket innebär att du maximerar dina chanser att få ett lån beviljat. Det är helt kostnadsfritt att använda sig av Lendo och du får alltid svar från långivarna inom 24 timmar. Hos Lendo kan du ansöka om lån trots betalningsanmärkningar, tänk dock på att det maximala lånebeloppet är 150 000 kr i dessa fall.

Om du endast behöver låna pengar under några månader kan ett lån utan UC vara ett lämpligt alternativ. Tänk dock på att räntan är betydligt högre för denna låneform, som ofta går under benämningen sms lån. Hos Ferratum och Flexkontot har du möjligheten att ansöka om ett lån med svag kreditvärdighet utan UC, det vill säga helt anonymt utan att någon information registreras i UCs register. Istället för UC används kreditupplysningsföretaget Creditsafe eller Bisnode Kredit. Ferratum erbjuder en kontokredit mellan 1 000 – 45 000 kr medan Flexkonto erbjuder en kontokredit mellan 3 000 – 20 000 kr.

Slutsats

Om du vill låna pengar under en period av 12 månader eller längre rekommenderar vi att du ansöker om ett privatlån genom en låneförmedlare för att optimera dina chanser att få en låg ränta trots en svag kreditvärdighet. Observera dock att du inte har möjligheten att ansöka utan UC om du är intresserad av ett privatlån med en låg individuell ränta från cirka 3 %.  

Om du vill låna pengar under 1 – 3 månader rekommenderas istället en flexibel kontokredit utan UC. Tänk dock på att räntan är betydligt högre för kontokrediter jämfört mot privatlån där räntan sätts individuellt. Oftast uppgår den nominella årsräntan till över 30 %, vilket innebär att det är en så kallad högkostnadskredit. Denna låneform passar därmed endast för väldigt korta återbetalningstider.