Lån med svag kreditvärdighet

Lån med svag kreditvärdighet

Letar du efter ett lån med svag kreditvärdighet utan UC? Det vill säga efter en långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar trots dålig kreditvärdighet? Vi har sammanställt Sveriges populäraste långivare som erbjuder privatlån mellan 10.000 – 200.000 kr och lån utan UC mellan 1.000 – 35.000 kr.

Bästa lånet för dig med dålig kreditvärdighet – November 2019

Svea Ekonomi

 • Hos Svea Ekonomi behöver dålig kreditvärdighet och betalningsanmärkningar inte vara ett hinder för att bli beviljad ett privatlån utan säkerhet.
 • Ansök om ett privatlån mellan 10 000 – 200 000 kr med en återbetalningstid mellan 2 – 15 år.
 • Använd pengarna till vad du vill, du kan exempelvis samla alla dina dyra lån och krediter eller finansiera ett bilköp.
 • Krav: Minst 20 år. Årsinkomst på minst 120.000 kr. Ingen betalningsanmärkning får vara nyare än 6 månader. 

Populära lån med svag kreditvärdighet utan UC

Det här är en högkostnadskredit

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ferratum

 • Hos Ferratum kan du ansöka om ett lån trots svag kreditvärdighet utan UC mellan 1.000 – 35.000 kr. Ferratum erbjuder en flexibel kontokredit som fungerar som ett digitalt kreditkort med en nominell årsränta på 39,0 %. Inga avgifter tillkommer.
 • Ferratum utför alla kreditupplysningar anonymt via Creditsafe. Ingen information kommer därmed att registreras i UCs register.
 • Ansök dygnet runt på Ferratums hemsida med din E-legitimation och få besked direkt.
 • Direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea, SwedbankHandelsbanken och SEB – även på vardagskvällar och på helgen.
 • Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 07:00 – 21:00 samt lördagar och söndagar kl. 11:00 – 18:00.
 • Ferratum är en omtyckt långivare med lång erfarenhet i branschen och har ett kundbetyg på 4/5 från 497 kundomdömen på Trustpilot (2019-11-23).
 • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Observera att ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

Vad innebär lån med svag kreditvärdighet?

Ett lån med svag kreditvärdighet innebär att långivaren kan godkänna dig som har låg kreditvärdighet på grund av exempelvis många UC kreditupplysningar, låg inkomst eller trots tidigare betalningsanmärkningar. Generellt sätt är det svårt att få ett lån beviljat utan kreditvärdighet då de flesta långivare ställer kravet att du inte får ha betalningsanmärkningar eller för många UC förfrågningar.

Vi har utvärderat den svenska marknaden och valt ut de mest omtyckta långivarna med lång erfarenhet i branschen som erbjuder möjligheten att låna pengar trots svag kreditvärdighet. Observera dock att långivarna alltid gör en individuell bedömning av din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du har en historik av betalningsanmärkningar ställs generellt sätt högre krav på din övriga eknomi och inkomst.

Vilka långivare erbjuder lån med dålig kreditvärdighet?

Vi har hittat två populära långivare inom privatlån och lån utan UC som erbjuder möjligheten att låna pengar trots svag kreditvärdighet – Svea Ekonomi och Ferratum. Hos Svea Ekonomi har du möjligheten att samla alla dyra lån och skulder för att sänka dina räntekostnader. Du får alltid en snabb handläggning och personlig rådgivning för att snabbt komma ut ur din ekonomiska situation. Du har möjligheten att låna 10.000 – 200.000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 2 – 15 år.

Om du endast behöver låna pengar under några månader kan ett lån utan UC vara ett lämpligt alternativ. Tänk dock på att räntan är betydligt högre för denna låneform, som ofta går under benämningen sms lån. Hos Ferratum har du möjligheten att ansöka om ett lån med svag kreditvärdighet utan UC, det vill säga helt anonymt utan att någon information registreras i UCs register. Istället för UC används kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

Slutsats

Vi har utvärderat den svenska marknaden och hittat två långivare som erbjuder lån till dig med dålig kreditvärdighet – Ferratum och Svea Ekonomi. Ferratum är det bästa alternativet om du endast behöver låna ett mindre belopp under några månader. Om du däremot vill låna mer än 35 000 kr under minst 12 månader är Svea Ekonomi det billigaste alternativet. Hos Svea Ekonomi har du möjligheten att få en låg ränta trots svag kreditvärdighet tack vare individuell räntesättning fr. 8,54 %.