Lån utan UC med betalningsanmärkning

Det finns få långivare på den svenska marknaden som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC med betalningsanmärkningar. Vi har sammanställt två populära alternativ som erbjuder flexibla kontokrediter med kreditupplysning hos Bisnode Kredit respektive Creditsafe. Du har möjligheten att låna 1 000 – 45 000 kr med en fleixbel löptid från 30 dagar.

Flexkontot

Flexkontot

 • Långivaren Flexkontot kan acceptera tidigare betalningsanmärkningar.
 • Kreditupplysning utförs med Bisnode.
 • Ansök om en kontokredit mellan 3 000 – 20 000.
 • Kostnad: Kontokrediten har en nominell årsränta på 39,48 %. Uppläggningsavgift: 475 kr. Avi-avgift: 25 kr.
 • Utbetalning: Snabbt besked och utbetalning samma dag.
 • Kundbetyg på 4,6/5 från 384 kundomdömen (2020-11-05).
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på 120 000 kr.

Ferratum

 • Ferratum är en långivaren som kan acceptera en eller flera betalningsanmärkningar, dock får ingen vara nyare än 6 månader.
 • Kreditupplysning utförs med Creditsafe.
 • Ansök om en kontokredit mellan 1 000 – 45 000 kr.
 • Kostnad: Årsräntan är 39,3 %. Inga avgifter tillkommer.
 • Utbetalning: Direkt utbetalning till Sveriges större banker. 
 • Kundbetyg på 3,8/5 från 509 kundomdömen på Trustpilot (2020-09-11).
 • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. 

Så kan du låna utan UC trots betalningsanmärkningar

Allt fler långivare som erbjuder mindre lån samarbetar med något alternativt kreditupplysningsbolag som Creditsafe eller Bisnode. Bakgrunden är att många kunder uppskattar möjligheten att undvika en kreditupplysning hos UC då denna har en negativ påverkan på kreditvärdigheten. För många kreditupplysningar under en tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.

Däremot är det i dagsläget få långivare som erbjuder möjligheten att låna utan UC om man har en historik av betalningsanmärkningar. Vi har endast hittat två omtyckta långivare som kan acceptera en historik med betalningsanmärkningar och som har ett högt kundbetyg, dessa är Flexkontot och Ferratum.

Nackdelarna att låna utan UC

Tänk på att denna låneform enbart är lämplig för kortare återbetalningstider på grund av den relativt höga räntan. Den nominella årsräntan uppgår oftast till cirka 39 %. Vissa långivare tar även ut en uppläggningsavgift och en månatlig aviavgift.

Om du vill låna pengar under 12 månader eller längre rekommenderar vi att du vänder dig till en långivare som erbjuder privatlån med individuell räntesättning. Då får du en individuell ränta baserat på din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Observera dock att dessa långivare samarbetar med UC för kreditupplysningar.

Populäraste långivaren 2020

Vi rekommenderar att du väljer en långivare med högt kundbetyg på Trustpilot. Du kan därmed vara säker på att få en hjälpsam service och tydliga lånevillkor utan överaskningar. Flexkontot rankas just nu som en av Sveriges bästa långivare när det kommer till lån utan UC med ett kundbetyg på 4,6 av 5 från över 300 kundomdömen.

Billigaste lånet för 30 eller 60 dagar

Om du vill låna pengar trots betalningsanmärkningar utan UC under 30 eller 60 dagar är Ferratum det billigaste alternativet. Anledningen är att Ferratum inte tar ut någon uppläggningsavgift, vilket oftast utgör en stor andel av den totala lånekostnaden för mindre lån med korta löptider. Flexkontot tar exempelvis ut en uppläggningsavgift på 475 kr.

Bisnode Kredit eller Creditsafe

Oavsett om du väljer Bisnode Kredit eller Creditsafe kan du vara säker på att ingen information registreras i UCs register. Din ansökan förblir därmed anonym och ingen annan långivare kommer kunna se att du ansökt om lån.

Betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden

Med en aktiv skuld hos Kronofogden är det omöjligt att få låna pengar hos de flesta svenska långivare. Om du är i snabbt behov av pengar kan du exempelvis vända dig till en pantbank. Om du behöver stöd rekommenderar vi att du kontaktar budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Slutsats

Om du är intresserad av att låna pengar utan UC med betalningsanmärkningar rekommenderar vi långivarna Flexkonto och Ferratum. Ingen av dessa långivare samarbetar med UC, istället utförs alla kreditupplysningar med Creditsafe eller Bisnode. Båda dessa långivare erbjuder flexibla kontokrediter med en återbetalningstid från 30 dagar. Det är enkelt att ansöka på långivarens hemsida med BankID och du kan alltid slutföra ansökningsprocessen och signera låneavtalet digitalt utan att behöva besöka ett bankkontor.