Lån utan UC med många förfrågningar -kreditupplysningar

Lån utan UC med många förfrågningar – kreditupplysningar

Har du samlat på dig för många kreditupplysningar hos UC?  Vi har sammanställt Sveriges bästa långivare som erbjuder lån utan UC som du kan ansöka om trots en historik med många UC kreditupplysningar. Långivarna på denna sida använder inte UC, istället utförs alla kreditupplysningar hos kreditupplysningsföretaget Creditsafe eller Bisnode.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filtrera för:
  • Med betalningsanmärkning
  • Helglån
  • Direkt utbetalning
Sortera efter:
Vi har hittat st lån till dig
Vi har hittat ett lån till dig
Inga lån hittades
Visa fler resultat

Kontrollera alltid din lånekostnad hos respektive långivare under ansökningsprocessen. Räntor uppdaterade 2020-10-12.

Några av dessa lån är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Vad innebär det att låna utan UC?

Att låna pengar utan UC innebär att långivaren inte tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) under ansökningsprocessen. Alla långivare måste dock utföra en kreditupplysning enligt lag för att fastställa låntagarens kreditvärdighet och möjlighet att kunna betala tillbaka lånet. Långivare som erbjuder lån utan UC samarbetar därmed istället med något annat kreditupplysningsföretag, där två populära alterantiv är Creditsafe och Bisnode Kredit.

Om låntageren tar kreditupplysning via Creditsafe eller Bisnode Kredit förblir din ansökan helt anonym och inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån. Det är alltid en fördel att undvika kreditupplysningar hos UC då dessa ligger kvar i UCs register under 12 månader. Under denna period får du en försämrad kreditvärdighet och för många kreditupplysningar hos UC kan medföra svårigheter att få ett lån beviljat.

Vad innebär lån med många UC förfrågningar?

Alla kreditgivare i Sverige är enligt lag skyldiga att utfört en kreditprövning för att försäkra sig om att låntagaren har tillräckligt bra kreditvärdighet för att få låna pengar. Generellt sätt tar alla långivare som erbjuder större privatlån alltid en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) under ansökningsprocessen. UC är Sverige största kreditupplysningsföretag som ägs av Sveriges storbanker. Kreditupplysningar hos UC försämrar dock kreditvärdigheten och om man har samlat på sig för många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod kan det bli oerhört svårt att få ett lån beviljat. 

Vi har därmed gjort det enkelt för dig som har samlat på dig för många kreditupplysningar hos UC genom att sammanställa Sveriges bästa långivare som erbjuder lån trots många UC förfrågningar. 

Vilka långivare erbjuder lån trots många förfrågningar hos UC?

Det finns ett flertal långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar trots många UC förfrågningar under de senaste tolv månaderna. Med vår jämförelsetjänst är det möjligt att jämföra räntor och avgifter hos sex av Sveriges populäraste långivare. Samtliga långivare erbjuder möjligheten att slutföra hela ansökningsprocessen online med BankID. 

Varför är räntan relativt hög?

Om du vänder dig till en långivare som inte använder sig av UC får du i regel räkna med en högre ränta och lånekostnad. Sedan den nya lagen om räntetak på konsumentkrediter infördes hösten 2018 får den nominella årsräntan inte överstiga 40 %, därav erbjuder de flesta långivare en ränta på omkring 35 – 39 %. Tänk på att det ofta tillkommer en uppläggningsavgift på cirka 300 – 400 kr och hos vissa långivare även en månatlig aviseringsavgift på cirka 30 – 40 kr.

På grund av den relativt höga lånekostnaden passar därmed denna låneform bäst för kortare återbetalningstider på 30 – 60 dagar. Om du är intresserad av en återbetalningstid på 12 månader eller längre rekommenderas ett privatlån med individuell räntesättning.

Vilket lån är billigast?

Tänk på att inte enbart jämföra räntan mellan långivarna, uppläggningsavgiften är minst lika viktig – framför allt för lån med kortare återbetalningstider på 30 – 90 dagar. Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att jämföra lånets totala kostnad inklusive ränta och eventuella uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. Tänk dock på att alltid kontrollera din lånekostnad under ansökningsprocessen.

Kundfavorit – oktober 2020

Låna trots många UC med Smspengar

  • Smspengar erbjuder en flexibel kontokredit mellan 1 000 – 30 000 kr med en löptid från 30 dagar.
  • Nominell årsränta på 39,30 %. Uppläggningsavgift: 320 kr. Aviavgift: 35 kr.
  • Kreditupplysning utförs med Creditsafe.
  • Direkt utbetalning till bland annat Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken. Utbetalning samma dag till övriga banker för lån som beviljas innan kl. 13 samma dag.
  • Kundbetyg på 4,7/5 på Trustpilot från 980 kundomdömen (2020-09-20).
  • Krav: Minst 18 år. Deklarerad inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Slutsats

Många registrerade UC kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett lån utan säkerhet beviljat hos de flesta svenska kreditgivare. Däremot behöver det inte vara omöjligt att få låna pengar om du vänder dig till en långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC trots många förfrågningar. Dessa långivare samarbetar med något alternativt kreditupplysningsbolag, oftast Creditsafe eller Bisnode Kredit. 

Observera dock att alla långivare gör en individuell bedömning av din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du har många UC förfrågningar kan långivaren ställa högre krav på din övriga kreditvärdighet, som exempelvis inkomst och eventuella skulder.