Låna 1500 kr utan UC

Låna 1500 kr utan UC

Vi har sammanställt Sveriges bästa långivare som erbjuder sms-lån och snabblån för lånebeloppet 1500 kr. Låna 1500 kr utan UC med direkt utbetalning till ditt konto, även på vardagskvällar fram till kl. 21:00 och på helgen (lördag & söndag). Signera ditt lån med BankID och få pengarna utbetalda direkt till ditt bankkonto.

Bästa lånen för lånebeloppet 1500 kr

Ferratum

 • Hos Ferratum har du möjligheten att låna 1 500 kr utan UC, det vill säga utan kreditupplysning hos UC. Ferratum utför alla kreditupplysningar via Creditsafe.
 • Erbjuder sms-lån med direkt utbetalning till Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken, även vardagskvällar och på helgen. 
 • Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 08 – 21 och på lördagar och söndagar kl. 11 – 18. Ferratum erbjuder därmed möjligheten att låna 1500 kr direkt på helgen.
 • Ferratum har ett kundbetyg på 4,8/5 från 499 kundomdömen (2020-02-12) och rankar därmed som en av Sveriges populäraste långivare inom sms-lån.
 • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Låna pengar trots låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar.

Risicum

 • Hos Risicum får alla nya kunder första lånet räntefritt. Låna 1500 kr utan UC och utan ränta i 30 dagar.
 • Ansök snabbt och emkelt med ditt E-leg (BankID) dygnet runt på Risicums hemsida och få alltid besked direkt.
 • Låna 1500 kr utan UC. Risicum utför alla kreditupplysningar via Bisnode Kredit.
 • Direkt utbetalning till dig som har konto hos Nordea eller Handelsbanken, även på varddagkvällar och helgen. Med bankkonto hos övrig bank måste ditt lån beviljas innan kl. 13:00 en helgfri vardag för utbetalning samma dag.
 • Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 07 – 21, lördagar kl. 9–17 och söndagar kl. 11 – 17.
 • Krav: Minst 20 år. Regelbunden inkomst. Inga betlningsanmärkningar.

Vivus

 • Vivus erbjuder alla nya kunder första lånet gratis/räntefritt i 30 dagar. Låna 1500 kr utan UC och utan ränta.
 • Låna pengar snabbt och enkelt med ditt E-leg (BankID) och få svar direkt på skärmen.
 • Låna 15000 kr utan UC. Vivus uför alla kreditupplysningar via Creditsafe.
 • Direkt utbetalning till dig som har konto hos Nordea eller Handelsbanken. Med bankkonto hos övrig bank måste ditt lån beviljas innan kl. 13 en bankdag för utbetalning samma dag.
 • Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 8 – 17.
 • Vivus är omtyckt bland kunderna vilket är tydligt med ett kundbetyg på 8,3/10 från 84 kundomdömen på Trustpilot (2018-12-01).
 • Krav: Låna 1500 kr som 18/19 år, åldergränsen är 18 år. Vivus anger inget inkomstkrav.

Hur kan man få låna pengar räntefritt?

På grund av den tuffa konkurrensen mellan långivare som har nischat in sig mot mindre blancolån, så kallade smslån och snabblån, är det i dagsläget möjligt att låna pengar räntefritt och utan avgifter upp till 30 dagar. Konkurrensen mellan långivarna har medfört väldigt förmånliga villkor för dig som konsument och att låna 1500 kr utan ränta är därmed inte svårt. Det finns till och med tre långivare på den svenska marknaden som erbjuder lån upp till 15000 kr räntefritt i 30 dagar.

Vi har hittat tre långivare på den svenska marknaden som erbjuder möjligheten att låna 1500 kr utan ränta och avgifter – Ferratum, Risicum och Vivus.

Vad innebär det att låna utan UC?

Det har blivit vanligt att långivare som har nischat in sig mot smslån (snabblån) erbjuder sina kunder möjligheten att ansöka om lån utan UC, det vill säga utan att en kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC). UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag som ägs av Sveriges storbanker – Nordea, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank, SEB och Länsförsäkringar. Det finns däremot fler kreditupplysningsföretag i Sverige, bland annat Bisnode Kredit och Creditsafe. Långivare som erbjuder möjligheten att låna UC samarbetar oftast med Creditsafe eller Bisnode Kredit vilket innebär att din ansökan förblir anonym och att inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån.

Det är alltid en fördel att ansöka om lån utan UC då kreditupplysningar hos UC ligger kvar i 12 månader och försämrar under denna tid din kreditvärdighet. För många kreditupplysningar i UCs register kan medföra svårigheter att få ett lån beviljat.

Vilka långivare erbjuder 1500 kr utan ränta?

Vi har utvärderat den svenska marknaden och letat efter långivare som erbjuder lånebeloppet 1500 kr räntefritt. Vi har även ställt kravet att du ska kunna ansöka dygnet runt på långivarens hemsida och kunna signera din ansökan snabbt och enkelt med E-legitimation (BankID eller Mobilt BankID). Vi har hittat 3 st långivare som erbjuder 1500 kr utan UC och utan ränta, dessa är Ferratum, Risicum och Vivus. 

Ferratum, Risicum och Vivus erbjuder alla tre möjligheten att låna 1500 kr utan kreditprövning/kreditupplysning hos UC, du kan därmed känna dig säker på att din ansökan förblir anonym. Ferratum och Vivus utför alla kreditupplysningar via Creditsafe medan Risicum samarbetar med Bisnode Kredit.

Vill du låna 1500 kr trots låg kreditvärdighet? – Exempelvis på grund av många UC förfrågningar, utan fast inkomst/anställning, låg inkomst eller betalningsanmärkningar? Då rekommenderar vi att du ansöker om ett lån på 1500 kr räntefritt i 30 dagar hos Ferratum. Ferratum försöker även hjälpa människor som tidigare har hamnat i ekonomiska situationer och som har samlat på sig betalningsanmärkningar. Ferratum är en av Europas största bolag inom konsumentkrediter och har sedan starten 2006 beviljat mer än 2 miljoner lån. Hos Ferratum lånar du pengar snabbt och enkelt med ditt E-leg (BankID) och du får alltid besked direkt.

Vilket sms-lån på 1500 kr är bäst?

Vilket smslån som är bäst är ofta en individuell bedömning då man som kund ofta prioriterar olika faktorer, exempelvis möjligheten att få direkt utbetalning på helgen eller möjlighet att ansöka trots låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar. Om vi däremot enbart utgår från oberoende kundomdömen på Trustpilot rankas Ferratum högst med ett kundbetyg på 8,3 av 10 från 477 kundomdömen (2019-02-26).

Vilka krav ställs för att få låna 1500 kr?

För att få låna 1500 kr måste du uppfylla långivarens krav. För att kunna bli beviljad ett lån hos Ferratum, Risicum och Vivus måste du ha ett bankkonto i en svensk bank, vara folkbokförd och skriven i Sverige samt ha någon typ av inkomst. Ferratum nämner att du måste ha en “deklarerad inkomst” medan Risicum nämner att du måste ha en “regelbunden inkomst”. Ingen av Ferratum eller Risicum anger däremot ett specifikt inkomstkrav. Vivus anger ingen information när det kommer till inkomst och inkomstkrav. Hos Vivus kan du låna 1500 kr som 18/19 år, däremot är åldersgränsen 20 år hos Risicum och 21 år hos Ferratum.

Om du vill låna 1500 kr utan säkerhet med låg kreditvärdighet, exempelvis på grund av ett gammalt skuldsaldo hos KFM, många förfrågningar hos UC, låg inkomst eller betalningsanmärkningar rekommenderar vi långivaren Ferratum. Ferratum är kända för att även kunna hjälpa människor som tidigare har hamnat i ekonomiska situationer.

Slutsats

Om du vill låna 1500 kr direkt med BankID kan du välja att ansöka om lån hos Ferratum, Risicum och Vivus. All tre erbjuder möjligheten att ansöka snabbt och enkelt med E-leg (BankID) och du får alltid svar direkt. Alla tre erbjuder även möjligheten att ansöka om lån utan UC, vilket innebär att din ansökan förblir helt anonym.

Vill du låna 1500 kr i 60 eller 90 dagar? Då rekommenderar vi att du ansöker om en kontokredit hos Ferratum eller Risicum. Hos både dessa långivare kan du låna 1500 kr i 60 eller 90 dagar och oavsett få de första 30 dagarna räntefritt.

Ferratum, Risicum och Vivus har under lång tid varit stora aktörer inom små lån i Sverige, vi är därmed säkra att du kommer bli nöjd oavsett vilket långivare som du väljer att ansöka om lån hos.