Låna 1500 kr utan UC

Låna 1500 kr utan UC

Vi har sammanställt Sveriges bästa långivare som erbjuder kontokrediter för lånebeloppet 1500 kr. Du har möjligheten att låna 1500 kr utan UC kreditupplysning med direkt utbetalning till ditt konto, även på vardagskvällar fram till kl. 21:00 och på helgen (lördag & söndag). Signera ditt lån med BankID och få pengarna utbetalda inom 15 minuter.

Bästa långivarna för lånebeloppet 1500 kr

Smspengar

  • Smspengar erbjuder en flexibel kontokredit på 1500 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar.
  • Ingen kreditupplysning hos UC. Smspengar utför alla kreditupplysningar med Creditsafe.
  • Direkt utbetalning till Sveriges storbanker, vilket innebär att du har pengarna på kontot inom 15 minuter.
  • Toppbetyg på Trustpilot! 4,7 av 5 från 971 kundomdömen (2020-09-10).
  • Krav: Minst 20 år. Regelbunden inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Ferratum

  • Hos Ferratum har du möjligheten att låna 1500 kr utan UC, det vill säga utan kreditupplysning hos UC. Ferratum utför alla kreditupplysningar med Creditsafe.
  • Erbjuder en kontokredit med direkt utbetalning till Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken, även vardagskvällar och på helgen. 
  • Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 08 – 21 och på lördagar och söndagar kl. 11 – 18. Ferratum erbjuder därmed möjligheten att låna 1500 kr direkt på helgen.
  • Ferratum har ett kundbetyg på 3,8/5 från 499 kundomdömen (2020-03-14) och rankar därmed som en av Sveriges populäraste långivare inom sms lån.
  • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.

Är det möjligt att låna 1500 kr utan ränta?

På grund av den tuffa konkurrensen mellan långivare som har nischat in sig mot mindre privatlån utan säkerhet, så kallade sms lån och snabblån, var det tidigare vanligt att långivare erbjöd första lånet räntefritt till nya kunder. Sedan den nya lagen om räntetak infördes hösten 2018 tog långivarna bort detta erbjudande på grund av lägre vinstmarginaler. Efter att lagen om räntetak på 40,0 % (nominell årsränta) infördes är det därmed inte möjligt att låna 1500 kr utan ränta.

Vad innebär det att låna utan UC?

Det har blivit vanligt att långivare som har nischat in sig mot smslån (snabblån) erbjuder sina kunder möjligheten att ansöka om lån utan UC, det vill säga utan att en kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC). UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag som ägs av Sveriges storbanker – Nordea, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank, SEB och Länsförsäkringar. Det finns däremot fler kreditupplysningsföretag i Sverige, bland annat Bisnode Kredit och Creditsafe. Långivare som erbjuder möjligheten att låna UC samarbetar oftast med Creditsafe eller Bisnode Kredit vilket innebär att din ansökan förblir anonym och att inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån.

Det är alltid en fördel att ansöka om lån utan UC då kreditupplysningar hos UC ligger kvar i 12 månader och försämrar under denna tid din kreditvärdighet. För många kreditupplysningar i UCs register kan medföra svårigheter att få ett lån beviljat.

Vilka långivare erbjuder 1500 kr utan UC kreditupplysning?

Vi har utvärderat den svenska marknaden och letat efter långivare som erbjuder lånebeloppet 1500 kr utan UC. Vi har även ställt kravet att du ska kunna ansöka dygnet runt på långivarens hemsida och kunna signera din ansökan snabbt och enkelt med E-legitimation (BankID eller Mobilt BankID). Vi har hittat 2 st långivare som erbjuder 1500 kr, dessa är Smspengar och Ferratum.

Ferratum och Smspengar erbjuder möjligheten att låna 1500 kr utan kreditprövning (kreditupplysning) hos Upplysningscentralen (UC), du kan därmed känna dig säker på att din ansökan förblir anonym. Ferratum och Smspengar utför alla kreditupplysningar med Creditsafe.

Vill du låna 1500 kr trots svag kreditvärdighet? – Exempelvis på grund av många UC förfrågningar, utan fast inkomst/anställning, låg inkomst eller betalningsanmärkningar? Då rekommenderar vi att du ansöker om ett lån på 1500 kr hos Ferratum. Ferratum försöker även hjälpa människor som tidigare har hamnat i ekonomiska situationer och som har samlat på sig betalningsanmärkningar. Observera dock att ingen anmärkning får vara nyare än 6 månader. Ferratum är en av Europas största bolag inom konsumentkrediter och har sedan starten 2006 beviljat mer än 2 miljoner lån. 

Vilket sms-lån på 1500 kr är bäst?

Vilket sms lån som är bäst är ofta en individuell bedömning då man som kund ofta prioriterar olika faktorer, exempelvis möjligheten att få direkt utbetalning på helgen eller möjlighet att ansöka trots låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar. Om vi däremot enbart utgår från oberoende kundomdömen på Trustpilot rankas Smspengar högst med ett kundbetyg på 4,7 av 5 från över 950 kundomdömen (2020-06-04).

Vilka krav ställs för att få låna 1500 kr?

För att få låna 1500 kr måste du uppfylla långivarens krav. För att kunna bli beviljad ett lån hos Ferratum och Smspengar måste du ha ett bankkonto i en svensk bank, vara folkbokförd och skriven i Sverige samt ha någon typ av inkomst. Både Ferratum och Smspengar nämner att du måste ha en ”deklarerad inkomst”, däremot anger ingen av dem ett specifikt inkomstkrav. 

Slutsats

Om du vill låna 1500 kr med direkt utbetalning kan du välja att ansöka om lån hos Ferratum eller Smspengar. Båda två erbjuder möjligheten att ansöka snabbt och enkelt med BankID och du får alltid svar direkt. Både Ferratum och Smspengar erbjuder även möjligheten att ansöka om lån utan UC, vilket innebär att din ansökan förblir helt anonym.

Ferratum och Smspengar har under lång tid varit stora aktörer inom små lån i Sverige, vi är därmed säkra att du kommer bli nöjd oavsett vilket långivare som du väljer att ansöka om lån hos.