Låna 2000 kr utan UC

Låna 2000 kr utan UC

Är du intresserad av att låna 2000 kr snabbt och enkelt med BankID? Vi har sammanställt Sveriges bästa långivare inom små lån, ofta kallade snabblån och sms lån, som erbjuder en flexibel kontokredit med kreditgränsen 2000 kr. Samtliga långivare utför alla kreditupplysningar med Creditsafe.

Du har möjligheten att låna 2000 kr med direkt utbetalning till Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken och Danske Bank – även på kvällen fram till kl. 21 och på helgen. 

Bästa långivarna för lånebeloppet 2000 kr

Smspengar

 • Ansök om en flexibel kontokredit på 2000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar. Signera din ansökan direkt på hemsidan med BankID. Du har även möjligheten att signera låneavtalet med BankID.
 • Alla kreditupplysningar utförs med Creditsafe.
 • Erbjuder direkt utbetalning till Sveriges storbanker som exempelvis SEB och Handelsbanken, vilket innebär en utbetalningstid på under 15 minuter.
 • Toppbetyg på Trustpilot! 4,8 av 5 från 1 002 kundomdömen (2020-11-02).
 • Krav: Minst 20 år. Regelbunden inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Ferratum

 • Hos Ferratum har du möjligheten att låna 2000 kr i form av en kontokredit med en låg ränta på 39 %. Inga avgifter tillkommer. 
 • Ferratum erbjuder lånebeloppet 2000 kr med direkt utbetalning till ditt konto hos Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Danske Bank. Även på helgen under både lördagar och söndagar under kundtjänstens öppettider. 
 • Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 8:00 – 21:00 och på helgen (lördag och söndag) kl. 11:00 – 18:00.
 • Kundbetyg på 3,9/5 från 498 kundomdömen (2020-04-12) på Trustpilot.
 • Krav: Minst 21 år och en deklarerad inkomst. Du har möjligheten låna 2000 kr trots betalningsanmärkningar. Ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

Låna 2000 kr med BankID

Tack vare E-legitimation är det enklare än någonsin att låna 2000 kr med direkt utbetalning. Samtliga långivare på denna sida erbjuder möjligheten att slutföra ansökningsprocessen online genom signering med BankID. Du behöver därmed inte besöka något bankkontor vilket innebär att du oftast har pengarna på kontot redan samma dag. 

Kontokredit med kreditgränsen 2000 kr

Sedan den nya lagen om räntetak på konsumentkrediter infördes hösten 2018 har i stort sett alla långivare som ebjuder mindre lån gått över till att erbjuda kontokrediter. Med en kontokredit får man tillgång till en kredit som kan utnyttjas vid behov, likt ett kreditkort. Du gör uttag till ditt bankkonto när det passar dig och du betalar endast när du väl utnyttjar krediten.

Med en kontorkedit får du därmed tillgång till en kredit som kan utnyttjas vid oförutsedda utgifter. 

Jämför ränta och avgifter

De flesta långivare erbjuder kontokrediter med en nominell årsränta på cirka 39 %. Bakgrunden är att det sedan september 2018 finns ett räntetak som innebär att långivarna inte får ta ut en högre ränta än 40 %. 

Med tanke på att räntan är densamma hos långivarna är det därmed istället viktigare att jämföra avgifterna. Vissa långivare tar både ut en uppläggningsavgift på cirka 300 – 500 kr och en månatlig avi-avgift på cirka 25 – 45 kr. 

Kraven på dig som ansöker

Kraven skiljer sig mellan långivare, däremot ställer de flesta långivare följande krav på dig som vill låna 2000 kr:

 • Minst 18 – 21 år. 
 • Folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Tillgång till ett giltigt BankID.
 • Ingen skuld hos Kronofogden.

Däremot finns det långivare som kan bevilja lån trots en eller flera anmärkningar.

Vad innebär att det att låna utan UC?

Det har blivit vanligt att långivare inom sms lån, så kallade snabblån, har börjat erbjuda sina kunder möjligheten att ansöka utan UC. Utan UC innebär att långivaren inte tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Upplysningscentralen är Sveriges största kreditupplysningsföretag som ägs av Sveriges storbanker – Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB, Danske Bank och Länsförsäkringar.

Långivare som erbjuder lån utan UC samarbetar istället med ett annat kreditupplysningsföretag, där två populära alternativ är Bisnode Kredit och Creditsafe. Genom att ansöka utan UC kommer ingen information registreras i UCs register vilket innebär att din ansökan förblir helt anonym och att inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån. För dig som är intresserad av att låna 2000 kr utan kreditupplysning hos UC är det därmed inga problem, då nästan alla långivare erbjuder möjligheten att ansöka utan UC i dagsläget.

Låna 2000 kr med betalningsanmärkningar

Långivaren Ferratum erbjuder även lån till dig som har svag kreditvärdighet på grund av exempelvis många UC förfrågningar eller betalningsanmärkningar. Däremot kan du inte bli beviljad ett lån hos Ferratum om en anmärkning har uppkommit under de senaste sex månaderna. Med betalningsanmärkning är det även en fördel om du kan uppvisa en god kreditvärdighet i övrigt, exempelvis med en hög fast inkomst. 

Är det möjligt att låna 2000 kr utan ränta?

Vi har inte hittat någon långivare som erbjuder möjligheten att låna 2000 kr räntefritt och utan avgifter. Innan den nya lagen om räntetak på konsumentkrediter infördes hösten 2018 var det vanligt att långivare erbjöd sms lån utan ränta till nya kunder under cirka 14 – 30 dagar. Efter att räntetaket på 40,0 % (nominell årsränta) infördes tog de flesta långivare bort denna möjlighet. 

Slutsats

Om du vill låna 2000 kr utan UC rekommenderar vi långivarna Smspengar och Ferratum. Båda dessa två långivare har under lång tid varit marknadsledande på kontokrediter i Sverige och är kända för att erbjuda professionell kundservice och attraktiva låneerbjudanden. Vi är därmed säkra att du kommer bli nöjd oavsett vilken långivare du väljer.