Låna 3000 kr utan UC

Låna 3000 kr utan UC

Jämför Sveriges bästa långivare som erbjuder möjligheten att låna 3000 kr utan kreditupplysning hos UC, snabbt och enkelt med BankID. Du har  möjligheten att låna 3000 kr med direkt utbetalning till ditt konto hos Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken – även på kvällar fram till kl. 21:00 och på helgen under både lördag och söndag. Låna 3000 kr utan UC med en flexibel löptid från 30, 60, 90 dagar upp till 36 månader. 

Bästa långivarna för lånebeloppet 3500 kr 

Smspengar

  • Ansök om en kontokredit på 3000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Signera din ansökan och låneavtalet med BankID.
  • Alla kreditupplysningar utförs hos kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
  • Erbjuder direkt utbetalning till dig som har ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker.
  • Kundbetyg på 4,7 av 5 från 961 kundomdömen på Trustpilot (2020-06-04).
  • Krav: Minst 20 år. Regelbunden inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Ferratum

  • Hos Ferratum har du möjligheten att låna 3000 kr utan UC.  Ferratum utför alla kreditupplysningar hos Creditsafe.
  • Erbjuder direkt utbetalning till Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken, även vardagskvällar och på helgen. 
  • Ferratum har ett kundbetyg på 3,9/5 från 498 kundomdömen (2020-04-13).
  • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Ingen betalningsanmärkning får vara nyare än 6 månader.

Är det möjligt att låna 3000 kr utan ränta?

Konkurrensen är stenhård mellan långivare som har nischat in sig mot mindre privat utan säkerhet (blancolån) som ofta går under benämningarna smslån, snabblån eller mikrolån. Denna konkurrens har lett till väldigt förmånliga villkor för dig som vill låna ett mindre belopp under en kortare tid och i dagsläget erbjuder många långivare nya kunder första lånet gratis/räntefritt i 14 alternativt 30 dagar. Du behöver inte oroa dig för dolda kostnader, vi jämför endast långivare som erbjuder lån helt utan ränta och avgifter.

Att låna 3000 kr räntefritt är därmed inte alls svårt i dagsläget. Det finns till och med 3 st långivare på den svenska marknaden som erbjuder lånebelopp upp till 15000 kr räntefritt i 30 dagar.

Vad innebär det att låna 3000 kr utan kreditupplysning hos UC?

De flesta långivare som har nischat in sig mot små lån utan säkerhet, så kallade snabblån, erbjuder sina kunder möjligheten att ansöka anonymt utan UC. Utan UC innebär att långivaren inte utför en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) under kreditprövningen. Istället samarbetar långivaren med något annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe och Bisnode Kredit.

Det är alltid en fördel att undvika kreditupplysningar hos UC då dessa ligger kvar i UCs register i 12 månader samtidigt som dessa försämrar din kreditvärdighet. När du ansöker om lån utan UC kan du vara säker på att din ansökan förblir anonym och att inget annat företag kan se att du ansölt om lån.

Vilka långivare erbjuder 3000 kr räntefritt?

Vi har utvärderat den svenska marknaden och letat efter långivare som erbjuder möjligheten att låna 3000 kr utan ränta och utan UC snabbt med E-legitimation (BankID). Vi har hittat 5 st långivare som erbjuder alla nya kunder möjligheten att låna 3000 kr räntefritt i 14 respektive 30 dagar snabbt och enkelt, dessa är Ferratum, Risicum, Lånbutiken, Loanstep och Vivus. 

Du kan hos samtliga dessa långivare ansöka dygnet runt med ditt E-leg (BankID) och få besked direkt. Du behöver inte heller oroa dig för att en kreditupplysning ska registreras i UCs register, alla långivare erbjuder lån utan UC.

Om du vill låna pengar räntefritt i 30 dagar är Ferratum ett populärt alternativ, vilket är tydligt med det höga kundbetyget på Trustpilot. Ferratum har under lång tid varit marknadsledande på smslån i ett flertal europeiska länder och har sedan starten 2006 hjälpt över 2 miljoner kunder. Du kan hos Ferratum ansöka om ett lån mellan 1000 – 6000 kr räntefritt i 30 dagar. Ferratum välkomnar även dig som har låg kreditvärdighet, exempelvis på grund av betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC.

Två andra populära långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar räntefritt i 30 dagar är Risicum och Lånbutiken som båda drivs av Risicum Captital AB. Risicum Captial AB är en del av  Dollar Financial Group som är av världens största bolag inom mindre konsumentkrediter och har över 5000 anställda i 10 länder.

Behöver du endast låna pengar i 14 dagar? Då kan du ansöka om ett smslån hos Loanstep som erbjuder första lånet gratis/räntefritt i 14 dagar mellan 1000 – 5000 kr. Loanstep lanserades i januari 2017 av Savelend och har snabbt växt till att bli en av Sveriges populäraste långivare inom små privatlån utan säkerhet. Loanstep är egentligen inte en långivare utan förmedlar istället lån via Peer-to-Peer, så kallad Person-till-Person utlåning. Detta innebär att du inte lånar pengarna från Loanstep, utan från andra privatpersoner och företag som lånar ut pengar som en investering. Loanstep tillhandahåller plattformen för detta och utför alla kreditprövningar.

Vilket sms lån på 3500 kr är bäst?

Vilket sms lån som är bäst är ofta en individuell bedömning då man som låntagare ofta prioriterar olika faktorer, exempelvis möjligheten att kunna ansöka trots låg kreditvärdighet, möjligheten att ansöka utan UC eller möjligheten att få direkt utbetalning på helgen. Om vi däremot enbart tittar på oberoende kundomdömen på Trustpilot rankar Loanstep just nu bäst med ett kundbetyg på 9,4 av 10 från 378 kundomdömen. En annan populär långivare är Ferratum som just nu har ett kundbetyg på 8,2 av 10 från 446 kundomdömen.

Vilka krav ställs för att få låna pengar?

För att få ett lån på 3000 kr beviljat måste du uppfylla långivarens krav. Kraven varierar mellan olika långivare, men några generella krav brukar vara att du måste vara minst 18 – 21 år, ha ett svenskt personnummer, vara folkbokförd och skriven i Sverige och ha ett bankkonto hos en svensk bank. Du måste generellt sätt även alltid ha en inkomst. De flesta långivare anger dock inget inkomstkrav, utan nämner oftast endast att du behöver ha en “regelbunden inkomst” eller en “deklarerad inkomst”.

Om du vill låna 3000 kr utan säkerhet samtidigt som du har en svag kreditvärdighet, exempelvis på grund av många kreditupplysningar hos UC, ett gammalt skuldsaldo hos KFM eller betalningsanmärkningar rekommenderar vi att du ansöker om lån hos Ferratum. Ferratum försöker hjälpa alla människor, även de som tidigare har hamnat i ekonomiska situationer.

Slutsats

Om du vill låna 3000 kr räntefritt och utan UC har du 5 st populära långivare att välja mellan – Risicum, Lånbutiken, Ferratum, Vivus och Loanstep. Alla dessa långivare har lång erfarenhet i branschen och är omtyckta av kunderna. Vi är därmed säkra att du kommer bli nöjd oavsett vilken långivare du väljer att ansöka om 3000 kr hos. Om du vill låna 3000 kr med svag kreditvärdighet rekommenderar vi dock att du väljer Ferratum, som kan godkänna lån trots många förfrågningar hos UC, utan fast inkomst och med betalningsanmärkningar.