Låna 3000 kr utan UC

Låna 3000 kr utan UC

Jämför Sveriges bästa långivare som erbjuder möjligheten att låna 3000 kr utan kreditupplysning hos UC, snabbt och enkelt med BankID. Du har  möjligheten att låna 3000 kr med direkt utbetalning till ditt konto hos Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken – även på kvällar fram till kl. 21:00 och på helgen under både lördag och söndag. 

Populära långivare – november 2020

Smspengar

 • Ansök om en kontokredit på 3000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Signera både ansökan och låneavtal med BankID.
 • Kreditupplysningar utförs hos Creditsafe.
 • Erbjuder direkt utbetalning till dig som har ett bankkonto hos någon av Sveriges större banker, även på helgen då kundtjänsten har öppet kl. 10 – 14.
 • Kundbetyg på 4,8 av 5 från 1 002 kundomdömen på Trustpilot (2020-11-15).
 • Krav: Minst 20 år. Regelbunden inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Ferratum

 • Hos Ferratum har du möjligheten att låna 3000 kr utan UC med en kontokredit. 
 • Kontokrediten har en årsränta på 39 %, däremot tillkommer inga avgifter.
 • Ferratum utför alla kreditupplysningar hos Creditsafe.
 • Erbjuder direkt utbetalning till Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken, även vardagskvällar och på helgen mellan kl. 11 – 17. 
 • Ferratum har ett kundbetyg på 3,9/5 från 502 kundomdömen (2020-10-13).
 • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Ingen betalningsanmärkning får vara nyare än 6 månader.

Ska jag låna 3000 kr med kontokredit, snabblån eller sms lån?

Långivare som erbjuder små lån utan säkerhet med korta återbetalningstider går ofta under namnet sms lån. Anledningen är att det förr i tiden var vanligt att man ansökte om lån genom att skicka ett sms till långivaren. Nu för tiden sker hela ansökningsprocessen online på långivarens hemsida med BankID. Ett annat vanligt namn för denna låneform är snabblån, eftersom utbetalningstiden är betydligt snabbare jämfört mot större privatlån.

I dagsläget erbjuder nästan alla långivare så kallade kontokrediter, vilket innebär att du ansöker om en kreditgräns och sedan gör uttag på valfritt belopp. Du får därmed tillgång till en kredit som du kan utnyttja vid behov i framtiden. Du betalar endast när du väl utnyttjar krediten.

Vad kostar det att låna 3000 kr?

Den nominella årsräntan ligger i regel på cirka 39 %, vilket innebär en månadsränta på cirka 3,25 %. Om du därmed vill låna 3000 kr under 30 dagar blir din räntekostnad cirka 98 kr. Vissa långivare tar förutom ränta ut en uppläggningsavgift på cirka 300 – 400 kr och en aviseringsavgift på cirka 30 – 40 kr per månad. Avgifterna kan därmed utgöra en betydande del av den total lånekostnaden för kortare återbetalningstider.

Tips: Om du är intresserad av att låna 3000 kr med en kort återbetalningstid på cirka 30 – 60 dagar, välj en långivare som har 0 kr i uppläggningsavgift. 

Vad innebär det att låna utan kreditupplysning hos UC?

De flesta långivare som har nischat in sig mot små lån utan säkerhet, så kallade snabblån, erbjuder sina kunder möjligheten att ansöka anonymt utan UC. Utan UC innebär att långivaren inte utför en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) under kreditprövningen. Istället samarbetar långivaren med något annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe och Bisnode Kredit.

Det är alltid en fördel att undvika kreditupplysningar hos UC då dessa ligger kvar i UCs register i 12 månader samtidigt som dessa försämrar din kreditvärdighet. När du ansöker om lån utan UC kan du vara säker på att din ansökan förblir anonym och att inget annat företag kan se att du ansökt om lån.

Är det möjligt att låna 3000 kr utan ränta?

Nej, vi har inte hittat någon långivare på den svenska marknaden som erbjudr möjligheten att låna 3000 kr räntefritt. Innan lagen om räntetak på konsumentkrediter infördes den 1 september 2018 var det däremot vanligt att långivare erbjöd nya kunder första lånet räntefritt upp till cirka 14 – 30 dagar.

Däremot kan du låna 3000 kr utan några tillkommande avgifter. Ferratum tar inte ut någon uppläggningsavgift och inte heller någon aviseringsavgift.

Vilken långivare är bäst?

Om vi enbart utgår från kundomdömen på Trustpilot har Smspengar nöjdast kunder 2020. Smspengar har ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 1002 omdömen (2020-11-15).

Låna 3000 kr med direkt utbetalning

Priorietar du en snabb hantering och utbetalning? Då rekommenderar vi att du väljer en långivare som erbjuder möjligheten att låna 3000 kr med direkt utbetalning till ditt bankkonto. Direkt utbetalning innebär i regel att du kan disponera pengarna inom cirka 15 minuter efter signerat låneavtal. 

Båda Smspengar och Ferratum erbjuder direkt utbetalning till Sveriges större banker som Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken. Om du har ett bankkonto hos någon mindre bank tar överföringen oftast cirka en bankdag. 

Låna 3000 kr på helgen

Det finns även långivare som erbjuder möjligheten att låna 3000 kr med direkt utbetalning på lördagar och söndagar. Var noga med att kontrollera långivarens öppettider och ansök åtminstone cirka 2 timmar innan stängning om du vill vara säker på att du kan få pengarna utbetalda samma dag. 

Smspengar har öppet både lördag och söndag mellan kl. 10 – 14. 

Vilka krav ställs för att få låna pengar?

För att kunna låna 3000 kr måste du uppfylla långivarens krav. Kraven varierar mellan olika långivare, men några generella krav brukar vara följande:

 • Minst 18 år.
 • Svenskt personnummer.
 • Vara folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Bankkonto hos en svensk bank.
 • En regelbunden inkomst.
 • Ett giltigt BankID.
 • Ingen skuld hos Kronofogden.

Däremot kan en eller flera anmärkningar accepteras hos vissa långivare om du har en god kreditvärdighet i övrigt.

Låna 3000 kr trots betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få låna pengar, däremot ställer det högre krav på dig som ansöker i övrigt. Det är exempelvis en fördel om du kan uppvisa en hög fast inkomst. Långivaren Ferratum kan bevilja lån trots en eller flera betalningsanmärkningar, däremot får ingen anmärkning ha uppkommit under de senaste sex månaderna.

Slutsats

Om du vill låna 3000 kr utan UC kreditupplysning rekommenderas långivarna Smspengar och Ferratum. Båda dessa långivare erbjuder en kontokredit med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Räntan är cirka 39 % hos båda dessa långivare, däremot erbjuder Ferratum en kontokredit helt utan tillkommande avgifter.