Låna 4000 kr utan UC

Låna 4000 kr utan UC

Jämför Sveriges populäraste långivare som erbjuder möjligheten att låna 4000 kr utan kreditupplysning hos UC. Välj en flexibel löptid som passar dig från 30 dagar. Du kan alltid signera med BankID och du kan oftast få pengarna utbetalda direkt till ditt konto, även på vardagskvällar och på helgen. 

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filtrera för:
  • Med betalningsanmärkning
  • Helglån
  • Lån utan UC
Visa fler resultat

Kontrollera alltid din exakta lånekostnad hos respektive långivare. 

Räntor uppdaterade 2020-11-15.

Några av lånen på denna sida är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Vad kostar det att låna 4000 kr?

Den nominella årsräntan är cirka 39 % hos de flesta långivare som erbjuder kontokrediter. Månadsräntan blir därmed cirka 3,25 %. Om du väljer att låna 4 000 kr under 30 dagar blir därmed din räntekostnad cirka 140 kr. 

Förutom ränta tillkommer oftast en uppläggningsavgift och en månatlig avi-avgift. Med tanke på att uppläggningsavgiften kan uppgå till cirka 400 – 500 kr är det extra viktigt att jämföra uppläggningsavgiften mellan långivarna. 

Vad innebär det att låna 4000 kr utan UC kreditupplysning?

Långivare som erbjuder lån utan UC utför inte några kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC). UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag som ägs av Sveriges storbanker, bland annat Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB. Nackdelen med att få en kreditupplysning registrerad UCs register är att den försämrar din kreditvärdighet under de 12 månader som upplysningen ligger registrerad. För många kreditupplysningar i UCs register kan göra det oerhört svårt att få ett lån beviljat, det är därmed alltid en fördel att ansöka om lån utan UC. När du ansöker utan UC förblir din ansökan helt anonym och inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån.

Låna 4000 kr med direkt utbetalning

Långivare som erbjuder kontokrediter erbjuder i regel en snabb hantering och utbetalning. Hos de flesta långivare kan du låna 4000 kr med direkt utbetalning till ditt bankkonto, vilket innebär att du kan disponera pengarna inom cirka en timme. Däremot erbjuds direkt utbetalning endast till några utvalda banker. Kontrollera därmed alltid noggrant att långivaren betalar ut pengar direkt till just din bank. 

Låna 4000 kr på helgen

Smspengars kundtjänst har öppet både lördagar och söndagar mellan kl. 10 – 14. Om du därmed ansöker i god tid innan stängning har du möjligheten att låna 4000 kr med direkt utbetalning på helgen. Kom ihåg att kontrollera att Smspengar erbjuder direkt utbetalning till just din bank.

Vilken långivare har nöjdast kunder?

Om vi enbart tittar på oberoende kundomdömen på Trustpilot är det tydligt att Smspengar är en av Sveriges populäraste långivare när det kommer till små lån utan säkerhet. Smspengar har ett kundbetyg på 4,8 / 5 från 1 002 omdömen (2020-11-15). 

Även FlexLimit har ett högt kundbetyg på 4,7 / 5 från 2 507 omdömen (2020-11-15).

Kraven på dig som ansöker

För att få låna pengar måste du uppfylla långivarens grundkrav. Dessa varierar mellan långivarna, däremot gäller oftast dessa generella krav:

  • Minst vara 18 år gammal. Vissa långivare har ett högre krav på 20 eller 21 år.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd och skriven i Sverige.
  • Du måste ha ett bankkonto i en svensk bank för att kunna få lånet utbetalt.
  • Du måste kunna uppvisa en regelbunden inkomst.
  • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. 

Däremot finns det enstaka långivare som kan acceptera en eller flera betalningsanmärkningar.

Låna 4000 kr med betalningsanmärkning

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar är det omöjligt att få låna pengar hos de flesta svenska långivare. Däremot har du möjligheten att bli beviljad ett lån hos Ferratum och Flexkonto. Tänk dock på att ingen anmärkning får vara nyare än 6 månader.

Är det någon skillnad mellan sms lån, snabblån och kontokredit?

Nej, alla dessa lånebegrepp beskriver samma låneprodukt – ett litet lån utan säkerhet med en kort återbetalningstid. Begreppet sms lån kommer från att man tidigare kunde ansöka om lån genom att skicka ett SMS till långivaren.

I dagsläget erbjuds nästan enbart så kallade kontokrediter. Med en kontokredit får du tillgång till en kredit dom kan utnyttjas vid behov. Det är därmed enkelt att låna pengar fler gånger i framtiden, då du inte behöver skicka in en ny ansökan. 

Slutsats

Om du vill låna 4000 kr har du 6 st populära långivare att välja mellan – Smspengar, FlexLimit, Flexkontot, Ferratum, Mobillån och Monetti. Alla dessa långivare har lång erfarenhet i branschen och är populära och omtyckta av kunderna. Vi är därmed säkra att du kommer bli nöjd oavsett vilken långivare du väljer.