Låna 4000 kr utan UC

Låna 4000 kr utan UC

Jämför Sveriges populäraste långivare inom snabblån och sms lån som erbjuder möjligheten att låna 4000 kr utan kreditupplysning hos UC. Välj en flexibel löptid som passar dig från 30 dagar. Du kan alltid signera med BankID och du kan oftast få pengarna utbetalda direkt till ditt konto, även på vardagskvällar och på helgen. 

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filtrera för:
  • Med betalningsanmärkning
  • Helglån
  • Lån utan UC
Sortera efter:
Vi har hittat st lån till dig
Vi har hittat ett lån till dig
Inga lån hittades
Visa fler resultat

Kontrollera alltid din exakta lånekostnad hos respektive långivare. 

Räntor uppdaterade 2020-06-05.

Några av lånen på denna sida är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Hur kan det vara möjligt att låna 4000 kr utan ränta?

På grund av den tuffa konkurrensen mellan långivare som erbjuder smslån (snabblån) har det blivit vanligt att långivare erbjuder nya kunder möjligheten att låna pengar räntefritt. Tanken från långivaren är ett erbjuda ett förmånligt välkomtserbjudande för att du ska bli kund hos just dem. Långivaren kommer inte tjäna några pengar över huvudtaget om du betalar tillbaka lånet innan förfallodatumet, däremot tjänar långivaren pengar på kunder som väljer att utöka återbetalningstiden eller som väljer att ta fler lån i framtiden.

Att låna 4000 kr räntefritt i 30 dagar är därmed enkelt i dagsläget och vi har hittat 5 st långivare som erbjuder denna möjlighet. Hos 2 st långivare kan du till och med låna upp till 15000 kr räntefritt i 30 dagar.

Vad innebär det att låna 4000 kr utan kreditupplysning (UC)?

Långivare som erbjuder lån utan UC utför inte några kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC). UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag som ägs av Sveriges storbanker, bland annt Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB. Nackdelen med att få en kreditupplysning registrerad UCs register är att den försämrar din kreditvärdighet under de 12 månader som upplysningen ligger registrerad. För många kreditupplysningar i UCs register kan göra det oerhört svårt att få ett lån beviljat, det är därmed alltid en fördel att ansöka om lån utan UC. När du ansöker utan UC förblir din ansökan helt anonym och inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån.

Vilka långivare erbjuder 4000 kr räntefritt?

Du kan låna 4000 kr utan ränta och utan UC hos totalt 5 st långivare i Sverige – Vivus, Loanstep, Lånbutiken, Risicum och Ferratum. Hos alla dessa långivare kan du låna pengar snabbt och enkelt med din E-legitimation (BankID) och alltid få besked direkt. Du önskar även helt anonymt utan UC då Loanstep, Ferratum och Vivus använder Creditsafe medan Risicum och Lånbutiken använder Bisnode Kredit. 

Vill du låna 4000 kr räntefritt i 30 dagar trots svag kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar eller många UC förfrågnignar? Då rekommenderar vi långivaren Ferratum som är ett populärt alternativ bland kunderna, vilket är tydligt med det höga kundbetyget på Trustpilot. Ferratum har sedan starten 2006 varit marknadsledande på mindre privatlån utan säkerhet i ett flertal europeiska länder och har sedan starten beviljat över 2 miljoner lån. 

Två andra populära långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar räntefritt i 30 dagar är Lånbutiken och Risicum, som båda ägs av samma bolag Risicum Captial AB. Detta är anledningen till att Risicum och Lånbutiken erbjuder så pass lika lånebelopp och villkor. Risicum Captial AB är en del av koncernen Dollar Financial Group som är av världens största bolag inom konsumentkrediter med över 5000 anställda i 10 länder.

Om du endast behöver låna pengar räntefritt i 14 dagar kan du även ansöka om lån hos Loanstep. Loanstep lanserades i januari 2017 av Savelend och har på kort tid blivit en av Sveriges populäraste långivare inom smslån, så kallade snabblån och mikrolån. Vad vi vet finns det ingen annan långivare i Sverige som har högre kundbetyg än Loanstep på Trustpilot just nu, då Loansep har ett kundbetyg på 9,3 av 10 från 271 kundomdömen. Loanstep är ingen långivare utan förmedlare endast lån via Peer-to-Peer (P2P), vilket innebär att du inte lånar pengar direkt av Loanstep utan istället av andra privatpersoner och företag som vill låna ut pengar som en investering. P2P-lån har på kort tid blivit ett populärt alternativ till bankerna i Sverige och ett flertal nya aktörer har tillkommit under de senaste åren.

Vilken långivare är bäst?

Vilket smslån som är bäst beror på vad du prioriterar, exempelvis direkt utbetalning på helgen eller att du kan ansöka trots svag kreditvärdighet. Om vi enbart tittar på oberoende kundomdömen på Trustpilot kan vi åtminstone få fram vilket långivare som är populärast enligt kunderna. Just nu rankar Loanstep bäst inom mindre privatlån utan säkerhet med ett kundbetyg på 9,3 av 10 från 414 kundomdömen (2018-08-12). En annan populär långivare som även erbjuder lån trots låg kreditvärdighet är Ferratum. Observera dock att både Ferratum och Loanstep samlar in kundomdömen till Trustpilot från sina kunder, till skillnad från Risicum och Lånbutiken som inte gör detta.

Vilka krav ställs för att få 4000 kr?

För att få lån 4000 kr måste du uppfylla långivarens grundkrav. Dessa varierar mellan olika långivare, dock finns det några generella krav som de flesta långivare använder. Du måste som minst vara 18 år gammal, dock ställer ett flertal långivare ett högre krav på antingen 20 eller 21 år. Du måste alltid inneha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd och skriven i Sverige. Du måste även alltid ha ett bankkonto i en svensk bank för att kunna få lånet utbetalt. När det gäller inkomstkrav varierar detta mellan långivarna, dock är de flesta långivare inom smslån (snabblån) diffusa när det kommer till inkomstkrav. De flesta nämner endast att du måste ha en “regelbunden inkomst”, “fast inkomst” eller en “deklarerad inkomst”.

Om du vill låna 4000 kr utan säkerhet samtidigt som du har en låg kreditvärdighet, exempelvis på grund av ett gammalt skuldsaldo hos KFM, många förfrågningar hos UC eller betalningsanmärkningar har du inte lika många långivare som accepterar dig som kund. Av samtliga långivare på denna sida är det endast Ferratum som erbjuder möjligheten att låna pengar trots svag kreditvärdighet och betalningsanmärkningar.

Slutsats

Om du vill låna 4000 kr utan UC har du 5 st populära långivare att välja mellan – Risicum, Lånbutiken, Loanstep, Ferratum och Vivus. Alla dessa långivare har lång erfarenhet i branschen och är populära och omtyckta av kunderna. Vi är därmed säkra att du kommer bli nöjd oavsett vilken långivare du väljer.