Låna 5000 kr utan UC

Låna 5000 kr utan UC

Jämför Sveriges bästa långivare som erbjuder möjligheten att låna 5000 kr med BankID. Med sms-lån, så kallade snabblån, kan du låna 5000 kr utan UC med direkt utbetalning till ditt konto hos Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Nordea – även på vardagskvällar fram till kl. 21:00 och på helgen.

Du kan alltid signera din ansökan direkt med din E-legitimation dygnet runt på långivarens hemsida. Du kan även ansöka om ett lån på 5000 kr trots svag kreditvärdighet, exempelvis med betalningsanmärkningar eller många UC kreditupplysningar.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filtrera för:
  • Med betalningsanmärkning
  • Helglån
  • Lån utan UC
Sortera efter:
Vi har hittat st lån till dig
Vi har hittat ett lån till dig
Inga lån hittades
Visa fler resultat

Kontrollera alltid din exakta lånekostnad hos respektive långivare. 

Räntor uppdaterade 2020-06-05.

Några av lånen på denna sida är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är det möjligt att låna 5000 kr utan ränta?

Under de senaste åren har det tillkommit ett flertal nya långivare inom små lån, så kallade sms-lån och snabblån, vilket har bidragit till att konkurrensen har blivit tuffare än någonsin. På grund av konkurrensen har några långivare börjat erbjuda nya kunder första lånet räntefritt, oftast i 14 alternativt 30 dagar. Tack vare konkurrensen har du därmed möjligheten att få låna pengar kortsiktigt helt kostnadsfritt.

Sedan regeringen beslut att införa ett räntetak för konsumentkrediter hösten 2018 är det få långivare som erbjuder denna möjlighet.

Var kan jag låna 5000 kr utan kreditupplysning hos UC?

Vi har hittat tre långivare som erbjuder nya kunder möjligheten att låna 5000 kr utan ränta och avgifter, dessa är Ferratum, Risicum och Lånbutiken. Lånet är helt kostnadsfritt om du betalar tillbaka pengarna inom 30 dagar. Du behöver inte heller oroa dig för några dolda avgifter som exempelvis aviseringsavgifter.

Ferratum har undet lång tid varit branschledande på små lån i norra Europa och har sedan starten 2006 beviljat över 2 miljoner lån. Ferratum har även toppbetyg enligt oberoende kundomdömen på Trustpilot. Två stora anledningar bakom Ferratum’s popularitet är att alla nya kunder har möjligheten att låna upp till 6000 kr utan ränta och avgifter och att Ferratum även hjälper människor som har hamnat i ekonomiska svårigheter och som har betalningsanmärkningar.

Risicum och Lånbutiken drivs i Sverige av samma bolag, Risicum Captital AB. Risicum Captial AB är en del av koncernen Dollar Financial Group som är av världens ledande konsumentkreditbolag inom mindre lån med över 5000 anställda i 10 länder. Både Risicum och Lånbutiken erbjuder direkt utbetalning till Nordea och Handelsbanken, även på helgen (lördag & söndag) under kundtjänstens öppettider.

Alla dessa tre långivare erbjuder möjligheten att ansöka utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Fördelen för dig som kund är att du undviker att en kreditupplysning registreras i UCs register. Kreditupplysningar ligger kvar i UCs register i 12 månader och leder till att du får en försämrad kreditvärdighet under denna period. Ferratum tar alla kreditupplysningar via Creditsafe medan Risicum och Lånbutiken använder sig av Bisnode Kredit.

Vad innebär lån utan UC?

Det har under senare år blivit väldigt vanligt att långivare som har nischar in sig mot mindre privatlån utan säkerhet, så kallade smslån och snabblån, erbjuder sina kunder möjligheten att låna pengar utan UC. Utan UC innebär att långivaren inte tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) under kreditprövningen. Istället samarbetar långivaren med något annat kreditupplysningsföretag, exempelvis Bisnode Kredit eller Creditsafe. Fördelen för dig som kund är att din ansökan förblir helt anonym och inget företag kommer kunna se att du har ansökt om lån.

Vilket sms-lån på 5000 kr är bäst?

Vilket smslån som är bäst beror delvis på vad du prioriterar, om det exempelvis är att långivaren erbjuder direkt utbetalning till ditt bankkonto på en helgen eller att långivaren erbjuder möjligheten att ansöka utan kreditupplysning hos UC. Men om vi tittar på vad kunderna säger utifrån oberoende kundomdömen på Trustpilot är Loanstep det populäraste alternativet när det kommer till räntefria lån med återbetalningstiden 14 dagar. Om du istället vill låna räntefritt i 30 dagar är Ferratum ett populärt alternativ.

Vilka krav ställs för att få låna pengar?

För att få låna 5000 kr utan ränta och utan UC ställs en del grundkrav på dig som ansöker. Du måste vara minst 18 – 21 år, ha ett svenskt personnummer, inneha ett svenskt bankkonto och ha en “regelbunden inkomst” alternativt en “deklarerad inkomst”. De flesta långivare anger inte ett inkomstkrav utan de gör istället en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga, du har dock generellt sätt inte möjligheten att låna utan inkomst.

Om du vill låna 5000 kr utan säkerhet och har låg kreditvärdighet, exempelvis på grund av låg inkomst, betalningsanmärkningar, utan fast inkomst/jobb/anställning, många förfrågningar hos UC eller ett gammalt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten rekommenderar vi att du ansöker om lån hos Ferratum. Ferratum är kända för att kunna hjälpa människor som tidigare har hamnat i ekonomiska situationer. Ferratum erbjuder även möjligheten att låna 5000 kr utan kreditprövning/kreditupplysning hos UC. 

Slutsats

Om du är intresserad av att låna 5000 kr utan UC har du fem alternativ – Ferratum, Risicum, Lånbutiken, Loanstep och Vivus. Alla fem långivare har lång erfarenhet i branschen och är populära alternativ när det kommer till räntefria lån, vi är därmed säkra att du kommer få professionell och hjälpsam kundservice oavsett vilken långivare du väljer att ansöka om lån hos. Om du vill låna 5000 kr med svag kreditvärdighet och betalningsanmärkningar rekommenderar vi Ferratum.