Låna pengar med låg inkomst

Låna pengar med låg inkomst

Är du intresserad av att låna pengar trots en låg inkomst? Vi visar dina möjligheter att få ett privatlån (blancolån) eller ett sms-lån (snabblån) beviljat trots att du har en låg deklarerad inkomst. Du kan alltid signera din ansökan snabbt med E-legitimation (BankID) och du får oftast svar direkt.

Deklarerad årsinkomst 120 000 kr

Consector

 • Consector är en låneförmedlare hjälper dig att få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar genom att kontakta upp till 30 olika långivare.
 • Consector förmedlar privatlån utan säkerhet mellan 10.000 – 600.000 med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Hos Consector kan du låna pengar med låg inkomst då inkomstkravet ligger på 120.000 kr per år, vilket motsvarar en månadslön på 10.000 kr.
 • En av Sveriges populäraste låneförmedlare just nu med ett Kundbetyg på 9,3/10 från 249 kundomdömen (2019-07-01).
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120.000 kr. Du kan ansöka trots betalningsanmärkningar.

Svea Ekonomi

 • Svea Ekonomi erbjuder privatlån utan säkerhet för dig som har en årsinkomst på minst 120.000 kr, det vill säga en månadsinkomst på 10.000 kr.
 • Svea Ekonomi är våra besökares mest populära långivare 2019, vilket till stor del beror på den hjälpsamma kundtjänsten och den låga räntan som sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. 
 • Hos Svea Ekonomi kan du signera ditt lån med BankID. Du kan därmed slutföra hela ansökningsprocessen online och du har oftast pengarna på ditt konto inom 1 – 2 dagar. 
 • Krav: Minst 20 år. Inkomst från pension eller arbete på minst 120.000 kr. 

Långivare som inte specificerar inkomstkrav

Det här är en högkostnadskredit

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ferratum

 • Ferratum är ett perfekt alternativ om du endast behöver låna pengar i exempelvis 30, 60 eller 90 dagar. Ferratum erbjuder en flexibel kontokredit utan UC mellan 1.000 – 30.000 kr.
 • Ansök om lån utan UC. Ferratum samarbetar med Creditsafe för kreditupplysningar.
 • Ferratum erbjuder direkt utbetalning till Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea, även på helgen under kundtjänstens öppettider. Utbetalning samma dag till övriga banker om ditt lån beviljas innan kl. 13:00 en helgfri vardag.
 • Toppbetyg på Trustpilot med kundbetyget 8,0/10 från 492 kundomdömen (2019-07-01).
 • Krav: Minst 21 år. En deklarerad inkomst. Ansök om lån med låg inkomst trots svag kreditvärdighet som exempelvis betalningsanmärkningar. Ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

Vilka inkomstkrav gäller för att få låna pengar?

För större privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, använder de flesta långivare ett årligt inkomstkrav på 120 000 kr. När det kommer till mindre privatlån, så kallade sms-lån och snabblån, finns det dock långivare som erbjuder lån trots att du har en deklarerad inkomst lägre än 120 000 kr. Dock är det ovanligt att dessa långivare specificerar något inkomstkrav, oftast nämner långivaren endast att du behöver ha en “deklarerad inkomst” eller en “regelbunden inkomst”.

Vi har gjort det enkelt för dig som vill låna pengar med låg inkomst genom att sammanställa långivare utifrån inkomstkrav enligt följande fyra nivåer. Långivare som använder ett inkomstkrav på 120 000 kr respektive 110 000 kr, långivare som inte har ett specificerat inkomstkrav samt långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan inkomstkrav. För att du som vill låna pengar med låg inkomst ska få så många alternativ som möjligt har vi tagit med både privatlån (blancolån) och smslån (snabblån). Om du är intresserad av ett privatlån har du även valmöjligheten att ansöka om lån direkt hos en långivare alternativt via en låneförmedlare som exempelvis Consector.

Om du har svag kreditvärdighet på grund av exempelvis många UC förfrågningar eller betalningsanmärkningar får du räkna med att du behöver en högre deklarerad inkomst.  

Slutsats

Om du vill låna pengar trots en låg deklarerad inkomst är det viktigt att du undersöker vad din deklarerade inkomst var föregående år, då det är denna inkomst som långivarna använder som grund under kreditprövningen. Om du har en deklarerad inkomst över 120 000 kr är det inget problem att bli beviljat ett större privatlån utan säkerhet.

Om du prioriterar den bästa möjliga räntan rekommenderar vi att du ansöker om privatlån via en låneförmedlare. Låneförmedlaren kontaktar upp till 30 olika långivare som får återkomma med sina bästa låneerbjudanden till dig som ansöker. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas. Du får tillbaka ett flertal låneerbjudanden inom 24 timmar och kan enkelt välja att tacka ja till det som har bäst villkor och lägst ränta. Den stora fördelen är att långivarna alltid delar på endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC).

Behöver du endast låna pengar i cirka 30 – 90 dagar? Då rekommenderar vi att du ansöker om ett lån utan UC med BankID hos Ferratum. Ferratum utför alla kreditupplysningar via Creditsafe, vilket innebär att din ansökan förblir anonym och att ingen information registreras i UCs register. Ferratum är även kända för att kunna hjälpa människor som har hamnat i ekonomiska situationer och som har betalningsanmärkningar.