Låna pengar med låg inkomst

Låna pengar med låg inkomst

Är du intresserad av att låna pengar trots en låg inkomst? Vi visar dina möjligheter att få ett privatlån (blancolån) eller ett sms-lån (snabblån) beviljat trots att du har en låg deklarerad inkomst. Du kan alltid signera din ansökan snabbt med E-legitimation (BankID) och du får oftast svar direkt.

Deklarerad årsinkomst 120 000 kr

Lendo

 • Lendo är en av Sveriges populäraste lånföremedlare under 2020 med ett kundbetyg på 4,7/5 från 765 kundomdömen på Trustpilot (2020-06-01).
 • Lendo kontaktar upp till 35 långivare för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Optimera dina chanser att få ett högt belopp beviljat trots en låg deklarerad inkomst.
 • Förmedlar privatlån utan säkerhet mellan 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Krav: Minst 20 år. Inkomst från pension eller arbete på minst 120 000 kr.

Consector

 • Consector är en låneförmedlare hjälper dig att få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar genom att kontakta upp till 30 olika långivare.
 • Consector förmedlar privatlån utan säkerhet mellan 10 000 – 600 000 med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Hos Consector kan du låna pengar med låg inkomst då inkomstkravet ligger på 120 000 kr per år.
 • Kundbetyg på 4,6/5 från 393 kundomdömen på Trustpilot (2020-01-23).
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr. 

Långivare som inte specificerar inkomstkrav

Ferratum

 • Ferratum är ett perfekt alternativ om du endast behöver låna pengar i exempelvis 30, 60 eller 90 dagar. Ferratum erbjuder en flexibel kontokredit utan UC mellan 1 000 – 45 000 kr.
 • Ansök om lån utan UC. Ferratum samarbetar med Creditsafe för kreditupplysningar.
 • Ferratum erbjuder direkt utbetalning till Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea, även på helgen under kundtjänstens öppettider. Utbetalning samma dag till övriga banker om ditt lån beviljas innan kl. 13:00 en helgfri vardag.
 • Kundbetyg på 3,8/5 från 500 kundomdömen på Trustpilot (2020-04-23).
 • Krav: Minst 21 år. En deklarerad inkomst. Ansök om lån med låg inkomst trots svag kreditvärdighet som exempelvis betalningsanmärkningar. Ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

Det här är en högkostnadskredit

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Vilka inkomstkrav gäller för att få låna pengar?

För större privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, använder de flesta långivare ett årligt inkomstkrav på 120 000 kr. När det kommer till mindre privatlån, så kallade sms-lån och snabblån, finns det dock långivare som erbjuder lån trots att du har en deklarerad inkomst lägre än 120 000 kr. Dock är det ovanligt att dessa långivare specificerar något inkomstkrav, oftast nämner långivaren endast att du behöver ha en “deklarerad inkomst” eller en “regelbunden inkomst”.

Vi har gjort det enkelt för dig som vill låna pengar med låg inkomst genom att sammanställa långivare utifrån inkomstkrav enligt följande fyra nivåer. Långivare som använder ett inkomstkrav på 120 000 kr respektive 110 000 kr, långivare som inte har ett specificerat inkomstkrav samt långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan inkomstkrav. För att du som vill låna pengar med låg inkomst ska få så många alternativ som möjligt har vi tagit med både privatlån (blancolån) och smslån (snabblån). Om du är intresserad av ett privatlån har du även valmöjligheten att ansöka om lån direkt hos en långivare alternativt via en låneförmedlare som exempelvis Consector.

Om du har svag kreditvärdighet på grund av exempelvis många UC förfrågningar eller betalningsanmärkningar får du räkna med att du behöver en högre deklarerad inkomst.  

Slutsats

Om du vill låna pengar trots en låg deklarerad inkomst är det viktigt att du undersöker vad din deklarerade inkomst var föregående år, då det är denna inkomst som långivarna använder som grund under kreditprövningen. Om du har en deklarerad inkomst över 120 000 kr är det inget problem att bli beviljat ett större privatlån utan säkerhet.

Om du prioriterar den bästa möjliga räntan rekommenderar vi att du ansöker om privatlån via en låneförmedlare. Låneförmedlaren kontaktar upp till 30 olika långivare som får återkomma med sina bästa låneerbjudanden till dig som ansöker. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas. Du får tillbaka ett flertal låneerbjudanden inom 24 timmar och kan enkelt välja att tacka ja till det som har bäst villkor och lägst ränta. Den stora fördelen är att långivarna alltid delar på endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC).

Behöver du endast låna pengar i cirka 30 – 90 dagar? Då rekommenderar vi att du ansöker om ett lån utan UC med BankID hos Ferratum. Ferratum utför alla kreditupplysningar via Creditsafe, vilket innebär att din ansökan förblir anonym och att ingen information registreras i UCs register. Ferratum är även kända för att kunna hjälpa människor som har hamnat i ekonomiska situationer och som har betalningsanmärkningar.