Låna pengar som timanställd, provanställd

Låna pengar som timanställd, provanställd

Är du timanställd, provanställd, timvikarie, projektanställd eller vikarie och är intresserad av att låna pengar? Då har du hittat rätt! Vi har sammanställt de bästa alternativen för dig som vill låna pengar utan fast inkomst och utan fast anställning. Hos samtliga långivare kan du signera din ansökan snabbt och enkelt med BankID.

Om du vill få den bästa räntan rekommenderar vi att du ansöker om ett privatlån via en låneförmedlare. Vi har hittat en låneförmedlare som specificerar att du har möjlighet att låna pengar utan fast inkomst, detta är låneförmedlaren Direkto

Direkto

  • Direkto är en låneförmedlare som förmedlar privatlån mellan 10.000 – 500.000 kr genom att kontakta upp till 20 olika långivare om låneerbjudanden. Du kan därmed känna dig säker att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomisk förutsättningar. 
  • Hos Direkto kan du ansöka om privatlån utan fast anställning, exempelvis som vikarie, timanställd eller provanställd.
  • Du får alltid besked från samtliga långivare inom 24 timmar.
  • Långivarna delar alltid på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet. 
  • En av Sveriges bästa låneförmedlare 2019 med ett kundbetyg på 9,8 av 10 från 152 kundomdömen på Trustpilot (2019-06-20).
  • Krav: Inkomst från arbete eller pension på minst 120.000 kr per år. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.

Är det möjligt att låna pengar som timanställd eller provanställd?

Generellt sätt är det oerhört svårt att få ett större privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, beviljat om man saknar en fast anställning och en fast inkomst. Som ny i arbetslivet är det dock vanligt att man saknar en fast anställning vilket ställer till problem när man vill låna pengar utan säkerhet till exempelvis ett bilköp. 

Vi har gått igenom samtliga långivare och låneförmedlare på den svenska marknaden och har hittat en låneförmedlare som tydligt specificerar att du har möjlighet att ansöka utan fast inkomst, detta är låneförmedlare Direkto. Dirkto specificerar att du endast behöver ha någon typ av anställning som exempelvis provanställning eller timanställning.

Direkto

Direkto hjälper dig att få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar genom att kontakta upp till 20 olika långivare om låneerbjudanden. Långivarna får 24 timmar på sig att återkomma med deras bästa låneerbjudanden. Den stora fördelen är att samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC), du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet.

Som timanställd eller provanställd är det ofta osäkert om man kan få ett privatlån beviljat, vilket leder till att man ofta måste kontakta ett flertal långivare om låneerbjudanden. Detta leder även till ett flertal kreditupplysningar i UCs register som försämrar din kreditvärdighet. Genom att ansöka om privatlån via Direkto slipper du denna risk.

Vad får jag använda pengarna till?

Direkto förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis vad du vill – allt från ett bilköp, samla dyrare smålån och krediter, renovering eller finansiera en resa.

Slutsats

Om du vill låna pengar utan fast anställning, exempelvis som provanställd, timanställd, projektanställd eller timvikare rekommenderar vi att du ansöker om ett privatlån utan säkerhet via låneförmedlaren Direkto. Direkto specificerar tydligt att du har möjligheten att ansöka utan fast inkomst, det räcker om du har någon typ av anställning som timanställd, provanställd eller vikarie. 

Hos Direkto har du möjligheten att ansöka om ett privatlån mellan 10.000 – 500.000 kr utan fast anställning med en flexibel återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Är du intresserad av att låna ett mindre belopp under en kortare återbetalningstid? Då finns det ett flertal långivare som erbjuder lån utan UC mellan 1.000 – 50.000 kr. De flesta långivare som erbjuder mindre lån utan UC specificerar endast att du behöver ha en deklarerad inkomst för att få ansöka. Tänk dock på att denna låneform passar bäst för korta återbetalningstider under 12 månader på grund av den relativt höga räntan.