Låna pengar som timanställd eller provanställd

Låna pengar som timanställd eller provanställd

Är du timanställd, provanställd, projektanställd eller vikarie och är intresserad av att låna pengar utan säkerhet? Då har du hittat rätt! Vi har sammanställt de bästa alternativen för dig som vill låna pengar utan fast inkomst och utan fast anställning. Hos samtliga långivare kan du både signera din ansökan och låneavtal snabbt och enkelt med BankID.

Låna utan fast anställning med Lendo

  • Lendo är en låneförmedlare som förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr genom att kontakta upp till 35 långivare om låneerbjudanden. Du kan därmed känna dig säker att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomisk förutsättningar.
  • Hos Lendo kan du ansöka om privatlån utan fast anställning, exempelvis som vikarie, timanställd eller provanställd.
  • Långivarna delar alltid på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet.
  • En av Sveriges bästa låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,7 av 5 från 1 620 kundomdömen på Trustpilot (2021-01-11).
  • Krav: Inkomst från arbete eller pension på minst 100 000 kr per år. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.

Är det möjligt att låna pengar som timanställd eller provanställd?

Generellt sätt är det oerhört svårt att få ett större privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, beviljat om man saknar en fast anställning och en fast inkomst. Som ny i arbetslivet är det dock vanligt att man saknar en fast anställning vilket ställer till problem när man vill låna pengar utan säkerhet till exempelvis ett bilköp.  Vi har gått igenom samtliga långivare och låneförmedlare på den svenska marknaden och har hittat en låneförmedlare som tydligt specificerar att du har möjlighet att ansöka utan fast inkomst, detta är låneförmedlare Lendo. Lendo specificerar att du endast behöver ha någon typ av anställning som exempelvis provanställning eller timanställning för lån upp till 30 000 kr.

Lendo

Lendo hjälper dig att få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar genom att kontakta upp till 35 olika långivare om låneerbjudanden. Långivarna får 24 timmar på sig att återkomma med deras bästa låneerbjudanden. Den stora fördelen är att samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC), du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet. Som timanställd eller provanställd är det ofta osäkert om man kan få ett privatlån beviljat, vilket leder till att man ofta måste kontakta ett flertal långivare om låneerbjudanden. Detta leder även till ett flertal kreditupplysningar i UCs register som försämrar din kreditvärdighet. Genom att ansöka om privatlån via Lendo undviker du denna risk.

Vad får jag använda pengarna till?

Lendo förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis vad du vill – allt från ett bilköp, samla dyrare smålån och krediter, renovering eller finansiera en resa.

Slutsats

Om du vill låna pengar utan fast anställning, exempelvis som provanställd, timanställd, projektanställd eller timvikare rekommenderar vi att du ansöker om ett privatlån utan säkerhet via låneförmedlaren Lendo. Lendo specificerar tydligt att du har möjligheten att ansöka utan fast inkomst, det räcker om du har någon typ av anställning som timanställd, provanställd eller vikarie. Hos Lendo har du möjligheten att ansöka om ett privatlån upp till 30 000 kr utan fast anställning med en flexibel återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Är du intresserad av att låna ett mindre belopp under en kortare återbetalningstid? Då finns det ett flertal långivare som erbjuder lån utan UC mellan 1 000 – 50 000 kr. De flesta långivare som erbjuder mindre lån utan UC specificerar endast att du behöver ha en deklarerad inkomst för att få ansöka. Tänk dock på att denna låneform passar bäst för korta återbetalningstider under 12 månader på grund av den relativt höga räntan.