Låneförmedlare utan UC

Låneförmedlare utan UC

Vi har utvärderat den svenska marknaden och hittat en låneförmedlare som inte utför kreditupplysningar hos UC, detta är förmedlaren Klara Lån. Ansök om ett privatlån utan krav på säkerhet upp till 30 000 kr med en löptid från 12 månader. Klara Lån förmedlar även privatlån upp till 150 000 kr till dig som kan acceptera en kreditupplysning hos UC.

Klara Lån

 • Klara Lån är en låneförmedlare som förmedlar privatlån upp till 150 000 kr. För lån upp till 30 000 kr används inte UC.
 • Klara Lån kontaktar totalt 8 olika långivare som får tävla om att få dig som kund, bland annat Frogtail, Credway, ViaConto och GoodCash.
 • Du har möjligheten att ansöka utan UC genom att klicka i ”Jag vill söka lån utan UC” under ansökningsformuläret. Observera dock att färre långivare tillfrågas om du väljer att ansöka utan UC.
 • Kundbetyg på 4,2/5 från 32 omdömen på Trustpilot (2021-01-18).
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 100 000 kr. Ingen skuld hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar kan accepteras.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare hjälper konsumenter att få den bästa möjliga räntan genom att tillfråga ett flertal långivare om låneerbjudanden. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas vilket innebär att de måste återkomma med deras allra bästa låneerbjudanden till dig som ansöker. Den stora fördelen att ansöka om lån via en låneförmedlare är att långivarna alltid delar på en enda kreditupplysning. 

Vad får jag använda pengarna till?

Lånen som förmedlas av låneförmedlare är privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egenom och att du får använda pengarna till precis vad du vill – allt från ett bilköp till att samla dyrare smålån och krediter.

Klara Lån

Klara Lån hjälper dig att få den bästa möjliga räntan för mindre privatlån utan säkerhet upp till 50 000 kr, som ofta kallas sms lån, snabblån och mikrolån. Klara Lån som lanserades 2017 är Sveriges första låneförmedlare som erbjuder möjligheten att ansöka om lån utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Istället sker alla kreditupplysningar helt anonymt via Soliditet, Creditsafe eller Bisnode Kredit,

Om du är ute efter ett mindre lån utan UC samtidigt som du prioriterar den bästa möjliga räntan är det en smart idé att ansöka via Klara Lån. Förmedlingstjänsten är helt kostnadsfri och du har alltid möjlighet att tacka nej till samtliga låneerbjudanden.

Erbjuder följande lån

 • Lån utan säkerhet, så kallade blancolån, mellan 1 000 – 50 000 kr med en återbetalningstid på 3, 6 och 12 månader.
h

Grundkrav

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du får inte ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot får betalningsanmärkningar förekomma.
 • Deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer och folkbokföringsadress.

Samarbeten med långivare

 • Klara Lån samarbetar med följande långivare: Meddelandelån, GoodCash, Frogtail, Credway, ViaConto, Risicum, EverydayPlus, och Lånbutiken.

Kostnad

 • Räntan bestäms inte av Klara Lån utan sätts av de långivare som Klara Lån samarbetar med.
 • Den effektiva ränta varierar mellan 29 – 1400 % beroende på lånebelopp och återbetalningstid.

Kreditupplysning

 • Om du klickar i ”Jag vill söka lån utan UC” kontaktar Leta Lån endast långivare som erbjuder lån utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC).
 • Om du inte klicka i denna ruta kommer Leta Lån även tillfåga långivare som kräver en kreditupplysning hos UC. Samtliga långivare delar på en enda kreditupplysning hos UC.

Om Klara Lån

 • Klara Lån drivs i Sverige av Klara Lån Sverige AB med adress Humblegårsgatan 14, 114 46, Stockholm.
 • Klara Lån lanserades 2017 och är Sveriges första låneförmedlare som förmedlar lån utan UC.

Slutsats – bästa låneförmedlaren utan UC

Om du är intresserad av att lån utan UC via en låneförmedlare finns det just nu endast en låneförmedlare att välja på, detta är Klara Lån. Klara Lån kontaktar ett flertal långivare för att försäkra sig att du får den bästa möjliga räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Genom att ansöka utan UC slipper du få en försämrad kreditvärdighet, då samtliga kreditupplysningar genomförs via kreditupplysningsföretagen Bisnode Kredit, Soliditet eller Creditsafe.