Låna 500 kr utan UC

Låna 500 kr utan UC

Är du intresserad av att låna 500 kr utan UC snabbt och enkelt? Vi har sammanställt Sveriges bästa långivare som erbjuder möjligheten att låna 500 kr med sms-lån, även så kallade kontokrediter och snabblån. Du har möjligheten att låna 500 kr med direkt utbetalning till ditt konto hos Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank – även på kvällen och på helgen under både lördag och söndag. Välj en flexibel löptid som passar dig på exempelvis 30 eller 60 dagar.

Samtliga långivare erbjuder möjligheten att låna 500 kr med BankID, det vill säga med möjligheten att signera både ansökan och låneavtal med E-legitimation. Du har även möjligheten att låna 500 kr med betalningsanmärkningar eller trots många UC förfrågningar. 

Bästa sms lånet på 500 kr – 2020

Smspengar

 • Hos Smspengar kan du ansöka om en kontokredit utan UC för lånebeloppet 1000 kr, du kan därefter göra ett uttag på 500 kr.
 • En av Sveriges populäraste långivare med ett kundbetyg på 4,7/5 från 979 kundomdömen på Trustpilot (2020-10-05).
 • Signera både låneansökan och låneavtal direkt med BankID. Alltid besked direkt.
 • Kreditupplysning med Creditsafe.
 • Direkt utbetalning till Sveriges större banker. Till övriga banker har du pengarna på kontot inom en bankdag. 
 • Kundtjänsten har öppet måndag – fredag kl. 8:00 – 18:00.
 • Krav: Minst 18 år. Deklarerad inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Ferratum

 • Ferratum erbjuder en flexibel kontokredit mellan 1000 – 30000 kr, du kan behöver därmed ansöka om ett lån på 1000 kr och sedan göra ett uttag på 500 kr. Kontokrediten har en månadsränta på 3,30 % och inga avgifter tillkommer.
 • Kundbetyg på 3,9/5 från 497 kundomdömen på Trustpilot (2020-05-25).
 • Signera din ansökan direkt med BankID. Alltid besked direkt på skärmen.
 • Hos Ferratum lånar du pengar utan UC då samtliga kreditupplysningar utförs via Creditsafe.
 • Kundtjänsten har öppet måndag – fredag kl. 08:00 – 21:00 samt lördag och söndag kl. 11:00 – 18:00. Hos Ferratum har du därmed möjligheten att låna 500 kr på helgen.
 • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Ansök trots  betalningsanmärkningar eller många UC förfrågningar. Ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

Mobillån

 • Hos Mobillån har du möjligheten att ansöka om en kontokredit som lägst på 1000 kr, du behöver därmed endast utnyttja 500 kr av din kredit. Kontokrediten har en nominell årsränta på 39,00 %.
 • Hos Mobillån kan du låna 500 kr snabbt tack vare att Mobillån erbjuder sms lån med direkt utbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank och SEB. 
 • Alla kreditupplysningar utförs via Bisnode Kredit vilket innebär att din ansökan förblir anonym och att ingen information registreras i UCs register.
 • Kundtjänsten har öppet måndag – fredag kl. 08:00 – 18:00 och lördagar kl. 10:00 – 15:00.
 • Krav: Minst 20 år. Deklarerad inkomst på minst 150 000 kr. Inga betalningsanmärkningar.

Vad innebär det att låna utan UC?

Det har blivit väldigt vanligt att långivare som har nischat in sig mot mindre lån utan UC, så kallade sms lån, snabblån och mikrolån, har börjat erbjuda sin kunder möjligheten att ansöka om lån utan UC. Utan UC innebär att långivaren inte tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Långivare som erbjuder denna möjlighet samarbetar istället med något annat kreditupplysningsföretag, där två populära alternativ är Creditsafe och Bisnode Kredit. Fördelen för dig som kund är att din ansökan förblir anonym och inget annat företag kommer kunna se att du har ansökt om lån. 

Vilka krav ställs för att få låna 500 kr?

För att kunna bli beviljad ett lån på 500 kr måste du uppfylla långivarens grundkrav. Oftast är dessa att du måste vara minst 18 – 21 år, inneha ett svenskt personnummer, inneha ett bankkonto i en svensk bank och ha någon typ av inkomst. De flesta långivare anger dock inte ett inkomstkrav, exempelvis anger inte Smspengar eller Ferratum något inkomstkrav. Däremot anger Mobillån att du måste ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kr för att kunna bli beviljad ett lån.

Var kan jag låna 500 kr snabbt med direkt utbetalning?

Vi har hittat tre långivare som erbjuder möjligheten att låna 500 kr sanbbt och utan UC, dessa långivare är Smspengar, Mobillån och Ferratum. Observera dock att du måste ansöka om ett lån på minst 1000 kr hos dessa långivare, däremot behöver du endast utnyttja 500 kr av kontokrediten. Alla dessa tre långivare har lång erfarenhet av konsumentkrediter på den svenska marknaden och har goda kundbetyg. 

Är du intresserad av att låna 500 kr snabbt med direkt utbetalning? Hos Ferratum kan du låna 500 kr med direkt utbetalning till ditt bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB. Även Mobillån erbjuder direkt utbetalning till dessa banker, men i tillägg även Danske Bank. Direkt utbetalning innebär ofast att du kan disponera pengarna inom 5 minuter från att din utbetalning har genomförts av långivaren.

För att du ska kunna få ditt lån utbetalt direkt är det viktigt att kontrollera att långivarens kundtjänst har öppet. Hos Ferratum hittar du branschens bästa öppettider, måndag – fredag kl. 08:00 – 21:00 samt lördagar och söndagar kl. 11:00 – 18:00. Du har därmed möjligheten att låna 500 kr på helgen, under både lördag och söndag.

Låna 500 kr med betalningsanmärkningar

Om du vill låna 500 kr med svag kreditvärdighet, exempelvis på grund av många förfrågningar hos UC eller betalningsanmärkningar rekommenderar vi Ferratum. Ferratum kan oftast även hjälpa dig som tidigare har hamnat i ekonomiska situationer. Observera dock att ingen betalningsanmärkningar får vara yngre än 6 månader. Om du har en historik med anmärkningar är det en fördel om du kan uppvisa en god kreditvärdighet i övrigt, exempelvis med en hög fast inkomst och låga skulder.

Kan jag låna 500 kr utan ränta (gratis)?

Tidigare vare det vanligt att långivare erbjöd alla nya kunder möjligheten att låna 500 kr gratis, det vill säga utan ränta och avgifter, under en period av cirka 14 – 30 dagar. Sedan den nya lagen om räntetak på konsumentkrediter infördes den 1 september 2018 tog de flesta långivare bort denna möjlighet. Att låna 500 kr gratis är därmed inte möjligt i dagsläget, däremot har lagen om räntetak medfört att du har möjligheten att låna 500 kr till en nominell årsränta under 40,0 % hos samtliga svenska långivare.

Slutsats

Om du är intresserad av att låna 500 kr direkt utan kreditupplysning hos UC har du tre populära långivare att välja mellan – Ferratum, Smspengar och Mobillån. Alla dessa tre långivare har höga kundbetyg och lång erfarenhet i branschen, du kan därmed känna dig säker att få professionell kundservice och attraktiva låneerbjudanden oavsett vilken långivare du väljer. Eftersom dessa tre långivare erbjuder möjligheten att ansöka om lån utan UC kan du känna dig säker att din ansökan förblir anonym och att ingen information registreras i UCs register.