Sms lån med helgutbetalning

Sms lån med helgutbetalning

Behöver du låna pengar direkt på kontot under helgen, ett så kallat helglån utan UC? Vi har jämfört Sveriges bästa långivare som erbjuder sms lån och snabblån med helgutbetalning både lördag och söndag. Ansök dygnet runt och signera din ansökan snabbt och enkelt med E-legitimation (BankID & Mobilt BankID). Du får alltid besked direkt på skärmen.  

Ansök om ett helglån mellan 1000 – 30000 kr med låg ränta och välj en flexibel löptid från 30 dagar upp till 3 år. Du har även möjligheten att ansöka om helglån trots svag kreditvärdighet, exempelvis med betalningsanmärkningar eller många UC förfrågningar.

Samtliga långivare erbjuder möjligheten att låna pengar med direkt utbetalning till ditt konto på helgen, men för att du ska kunna få utbetalning samma dag är det viktigt att kontrollera att långivaren betalar ut pengar direkt till just din bank. Långivarna på denna sida erbjuder helglån till SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken.

Sms lån och snabblån på helgen – Helglån

Ferratum

 • Sms lån med direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB.
 • Erbjuder helglån lördag kl. 11 – 18 och söndag kl. 11 – 18.
 • Erbjuder en flexibel kontokredit mellan 1000 – 30000 kr med en nominell årsränta på 39,0 %. Inga avgifter tillkommer.
 • Låna pengar snabbt och enkelt med ditt BankID och få besked direkt.
 • Ferratum har toppbetyg på Trustpilot med ett kundbetyg på 8,2/10 från 446 kundomdömen på Trustpilot (2017-11-10)
 • Låna pengar snabbt och enkelt med ditt BankID och få besked direkt.
 • Erbjuder helglån utan UC. Ferratum utför alla kreditupplysningar med Creditsafe.
 • Krav: Minst 21 år och en deklarerad inkomst. Betalningsanmärkningar kan accepteras, dock får ingen anmärkning vara yngre än 6 månader.

Mobillån

 • Direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Danske Bank.
 • Erbjuder helglån lördag kl. 10 – 15.
 • Hos Mobillån kan du ansöka om ett sms lån mellan 1000 – 25 000 kr med en nominell årsränta på 39,0 %. Uppläggningsavgift: 395 kr. 
 • Erbjuder helglån utan UC. Mobillån använder sig inte av UC för kreditupplysningar. Din ansökan förblir därmed anonym och ingen information kommer att registreras i UCs register.
 • Krav: Minst 20 år och deklarerad inkomst på minst 150 000 kr. Inga betalningsanmärkningar.

FlexLimit

 • Snabblån med direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken.
 • Erbjuder helglån lördag kl. 10 – 17 och söndag kl. 13 – 16.
 • FlexLimit erbjuder en flexibel kontokredit mellan 3 000 – 20 000 kr med en månadsränta på 3,25 %. Uppläggningsavgift: 395 kr. 
 • Ansök dygnet runt på FlexLimits hemsida och signera direkt med ditt BankID. Alltid besked direkt på skärmen.
 • FlexLimit har ett kundbetyg på 9,1/10 från 637 kundomdömen på Trustpilot (2018-10-29).
 • Hos FlexLimit lånar du pengar utan kreditupplysning hos UC.  Alla kreditupplysningar utförs via Creditsafe.
 • Krav: Minst 20 år. Regelbunden inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Risicum

 • Sms lån med direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken.
 • Erbjuder helglån lördag kl. 09 – 17 och söndag kl. 11 – 17.
 • Ansök snabbt och enkelt med din E-legitimation och få svar direkt på skärmen.
 • Risicum erbjuder sina kunder en flexibel kontokredit utan UC.
 • Låna utan UC. Risicum utför alla kreditupplysningar via kreditupplysningsföretaget Bisnode Kredit.
 • Krav: Minst 20 år. Regelbunden inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Vad är ett sms lån?

Namnet smslån kommer från att man tidigare kunde ansöka om mindre privatlånlån med snabb utbetalning direkt via sms. Nu för tiden sker dock alltid ansökningen online på långivarens hemsida, där ansökningen oftast bara tar några minuter. Det är viktigt att du har en giltig E-legitimation (Bank ID) för att kunna slutföra hela ansökningsprocessen online. Ett annat vanligt namn för smslån är snabblån.

Ett smslån är ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, vilket innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis vad du vill. Smslån används ofta till oförutsedda utgifter eller till inköp som inte kan vänta tills nästa lön.

En stor anledningen bakom smslånens popularitet, förutom den snabba hanteringen och utbetalningen sju dagar i veckan, är den flexibla och korta återbetalningstiden. Återbetalningstiden varierar mellan långivaren men ligger allt från 14 dagar till 5 år. En annan anledningen bakom dess popularitet är att du har möjlighet att ansöka helt anonymt utan att en kreditupplysning registreras hos UCs register. Ytterliggare en anledning är att ett flertal långivare erbjuder nya kunder möjligheten att låna upp till 15 000 kronor utan ränta och avgifter i 30 dagar på grund av den tuffa konkurrensen mellan långivarna i branschen.

Dirket utbetalning på helgen

Ett smslån med helgutbetalning innebär att långivaren både behandlar låneansökningar och betalar ut beviljade smslån under helgdagar. Samtliga långivare jämförda i denna artikel behandlar och betalar ut lån under både lördagar och söndagar. Det är viktigt att du granskar långivarens öppettider, för att försäkra dig om att långivaren har öppet och har möjighet att behandla din ansökan. Det är även viktigt att kontrollera vilken bank du behöver ha ett bankkonto hos för att långivaren ska kunna betala ut lånet direkt.

För att kunna få ditt smslån utbetalt direkt är en E-legitimation ett måste, det vill säga ett BankID eller ett Mobilt BankID. Om du inte har någon E-legitimation i dagsläget, kontakta din bank för mer information.

Helglån utan UC

Helglån utan UC innebär att långivaren inte tar kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC). Alla långivare tar dock någon typ av kreditupplysning för att kunna avgöra kundens återbetalningsförmåga. Långivare som inte använder sig av UC samarbetar istället med ett annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Bisnode Kredit eller Creditsafe. Det är alltid en fördel att undvika kreditupplysningar hos UC då dessa försämrar din kreditvärdighet och kan göra det svårare att bli beviljad fler lån inom en snar framtid.

Vilka krav ställs för att få låna pengar på helgen?

För att få låna pengar måste du uppfylla långivarens grundkrav samt godkännas under den kreditprövning som långivaren utför för att fastställa din återbetalningsförmåga. Grundkraven brukar vara att du måste vara minst 18 – 21 år, inneha ett bankkonto i en svensk bank, inneha ett svenkt personnumer samt ha någon typ av inkomst. De flesta långivare anger dock inget inkomstkrav, oftast anger långivaren endast att du behöver ha en “deklarerad inkomst” eller en “regelbunden inkomst”. Långivaren utför därmed alltid en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga. 

Om du är intresserad av att låna pengar på helgen och har låg kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar, många förfrågningar hos UC eller ett gammalt skuldsaldo hos KFM rekommenderar vi långivaren Ferratum. Ferratum är kända för att kunna hjälpa människor som har hamnat i ekonomiska situationer och som har samlat på sig betalningsanmärkningar.

Risicum – Helglån lördag & söndag till Nordea & Handelsbanken

Sedan starten 2005 har Risicum erbjudit sina kunder flexibla smslån med helgutbetalning. Förutom vardagar kl. 07:00 – 21:00 har kundtjänsten öppet på lördagar kl. 09:00 – 17:00 och söndagar kl. 11:00 – 17:00. Under lördagens och söndagens öppettider behandlar Risicum låneansökningar och ger besked direkt om du har blivit beviljat ett lån. Du har möjlighet att ansöka om smslån dygnet runt på Risicums hemsida, men om du ansöker utanför öppettiderna behandlas låneansökningarna i turordning när kundtjänsten öppnar igen.

En fördel med att ansöka om smslån med helgutbetalning hos Risicum är att ingen kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC), istället använder sig Risicum av kreditupplysningsföretaget Bisnode.

Om du har ett bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken betalas ditt smslån ut direkt till ditt bankkonto. Om du har bankkonto hos någon annan bank är du tvungen att vänta till nästkommande bankdag.

Risicum erbjuder två olika typer av lån med helgutbetalning, ett smslån med snabb återbetalningstid och ett mer flexibelt kreditlån. Med ett smslån har du möjlighet att låna mellan 1 000 – 12 000 kronor med en återbetalningstid på antingen 61 eller 90 dagar. Med ett kreditlån kan du ansöka om en kredit upp till 15 000 kronor som ny kund respektive 20 000 kronor som befintlig kund. Kreditlånet fungerar likt ett kreditkort, du ansöker om en kreditgräns och betalar endast för den kredit du använder. Du har med ett kreditlån alltid tillgång till en ekonomisk buffert vid oförutsedda utgifter.

Risicum erbjuder första lånet gratis i 30 dagar. Som ny kund har du alltså möjligheten att låna mellan 1 000 – 15 000 kronor räntefritt om du betalar tillbaka lånet inom 30 dagar.

Grundkrav för att få ansöka är att du måste vara minst 20 år och ha en regelbunden inkomst. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

FlexLimit  – Helglån lördag & söndag till Nordea & Handelsbanken

FlexLimit har över 10 års erfarenhet av konsumentkrediter och har länge varit en av Sveriges populäraste långivare när det kommer till smslån med helgutbetalning. FlexLimit är en av få långivare som både behandlar låneansökningar och betalar ut smslån under både lördagar och söndagar. FlexLimit behandlar låneansökningar och betalar ut lån under öppettiderna som är vardagar 08:00 – 21:00, lördagar 10:00 – 17:00 och söndagar 13:00 – 16:00.

Hos FlexLimit har du möjlighet att ansöka om ett flexibelt kreditlån upp till 20 000 kronor. Med ett kreditlån har du alltid snabb tillgång till pengar vid oförutsedda utgifter och du betalar endast för den kredit du utnyttjar.

FlexLimit har direkt bankförbindelse med Nordea och Handelsbanken, vilket innebär att FlexLimit betalar ut lån direkt till ditt bankkonto för dig som är kund hos antingen Nordea eller Handelsbanken. För övriga banker kan det ta en till två dagar innan du har pengarna på ditt konto.

En stor fördel med FlexLimit är att ingen kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC), istället sker alla kreditupplysningar helt anonymt via CreditSafe. Observera dock att FlexLimit inte godkänner betalningsanmärkningar.

FlexLimit arbetar för ett sunt kreditgivande och är medlem i branschorganisationen för smslån, Konsumtkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF). Målet med SKEF är att skapa trygget till konsumenter som är i behov av små och snabba lån. Med ett kundbetyg på 9,1 av 10 från 1 428 omdömen hos Trustpilot (2018-07-01) kan du vara säker på att få professionell hjälp och attraktiva låneerbjudanden.

Grundkrav för att få ansöka om lån hos FlexLimit är att du måste vara minst 20 år och ha en regelbunden inkomst. Du får även inte ha några betalningsanmärkningar.

Ferratum  – Helglån lördag & söndag till Nordea

Ferratum var först i hela Europa år 2005 med att erbjuda sina kunder flexibla smslån med snabb utbetalning. Ferratum har länge varit en av Sveriges populäraste långivare inom smslån, vilket är tydligt med ett kundbetyg på 8,2 av 10 från 446 kundrecensioner på Trustpilot (2018-08-01). 

Ferratum behandlar och betalar ut sms lån sju dagar i veckan då kundtjänsten är öppen på vardagar kl. 08:00 – 21:00 samt lördagar och söndagar kl. 11:00 – 18:00. Ferratum erbjuder helglån med direkt utbetalning till till konto hos Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank.

Hos Ferratum har du möjlighet att ansöka om två olika typer av smslån. Antingen ett smslån mellan 500 – 4 000 kronor med en fast återbetalningstid på 30 dagar eller ett mer flexibelt kreditlån upp till 20 000 kronor (max. 6 000 kronor för nya kunder). Nya kunder har möjlighet att ansöka om ett kreditlån utan ränta och avgifter mellan 1 000 – 6 000 kronor i 30 dagar. Med en kontokredit hos Ferratum har du alltid snabb tillgång till pengar vid oförutsedda händelser samtidigt som du endast betalar när du utnyttjar krediten.

När du ansöker om smslån hos Ferratum behöver du inte oroa dig för kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC) som försämrar din kreditvärdighet. Alla kreditupplysningar sker istället helt anononymt via kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

För att få ansöka om lån hos Ferratum måste du vara minst 21 år gammal och en deklarerad inkomst. Hos Ferratum behöver betalningsanmärkningar inte vara ett hinder.

Slutsats – Låna pengar på helgen

Om du är intresserad av att låna pengar på helgen med direkt utbetalning är det viktigt att kontrollera att långivare kan betala ut lånet direkt till din bank. Det är även viktigt att du kontrollerar långivarens öppettider. För att vara på säkra sidan rekommenderar vi att du bör ansöka åtminstone en timme innan kundtjänsten stänger för att vara säker att du ska kunna disponera pengarna samma dag.

Med ett bankkonto hos Nordea har du fyra alternativ då du kan välja mellan, dessa långivare är Risicum, FlexLimit, Ferratum och Meddelandelån. Ingen av dessa långivare använder sig av kreditupplysning via UC och du får alltid besked direkt. Behöver du endast låna pengar i maximalt 30 dagar? Då rekommenderar vi att du ansöker om en kontokredit hos antingen Ferrtatum eller Risicum som erbjuder första lånet räntefritt till alla nya kunder. Om du har betalningsanmärkningar rekommenderar vi Ferratum.

Om du har bankkonto hos Handelsbanken har du också fyra långivare att välja mellan, dessa är Risicum, FlexLimit, Daypay och Meddelandelån.

Med ett bankkonto hos Swedbank har du endast ett alternativ, det är långivaren Daypay som betalar ut ditt lån direkt under både lördagar och söndagar mellan kl. 11:00 – 18:00.