Sms lån med helgutbetalning

Sms lån med helgutbetalning

Behöver du låna pengar som betalas ut direkt till ditt bankkonto under helgen? Vi har jämfört ett flertal av Sveriges populäraste långivare som erbjuder sms lån, så kallade snabblån eller kontokrediter, med helgutbetalning både lördag och söndag. Ansök dygnet runt på långivarens hemsida och signera din ansökan snabbt och enkelt med BankID.

Samtliga långivare erbjuder lån med direkt utbetalning till ditt konto på helgen, men för utbetalning samma dag är det viktigt att kontrollera att långivaren betalar ut pengar direkt till just din bank. Långivarna på denna sida erbjuder möjligheten att låna pengar på helgen till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.

Observera att lånen som marknadsförs på denna sida är så kallade högkostnadskrediter då den nominella årsräntan uppgår till cirka 35 – 39 %. Dessa lån passar därmed endast för kortare återbetalningstider. Om du prioriterar en låg ränta rekommenderas istället privatlån med individuell räntesättning.

Populära sms lån med utbetalning på helgen 2022

Ferratum

 • Sms lån med direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB.
 • Låna pengar på lördag kl. 11 – 18 och söndag kl. 11 – 18.
 • Erbjuder en flexibel kontokredit mellan 1.000 – 45.000 kr med en nominell årsränta på 39,0 %. Inga avgifter tillkommer.
 • Låna pengar snabbt och enkelt med ditt BankID och få besked direkt.
 • Kundbetyget 3,4/5 från 503 kundomdömen på Trustpilot (2020-08-15)
 • Låna pengar snabbt och enkelt med ditt BankID och få besked direkt.
 • Alla kreditupplysningar utförs med Creditsafe. Ingen information registreras därmed i UCs register.
 • Krav: Minst 21 år och en deklarerad inkomst. Betalningsanmärkningar kan accepteras, dock får ingen anmärkning vara yngre än 6 månader.

Mobillån

 • Direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Danske Bank.
 • Låna pengar på lördag kl. 10 – 15.
 • Hos Mobillån kan du ansöka om ett snabblån mellan 1.000 – 25.000 kr med en nominell årsränta på 39,0 %. Uppläggningsavgift: 395 kr. 
 • Erbjuder helglån utan UC. Mobillån använder sig inte av UC för kreditupplysningar. Din ansökan förblir därmed anonym och ingen information kommer att registreras i UCs register.
 • Krav: Minst 20 år och deklarerad inkomst på minst 150 000 kr. Inga betalningsanmärkningar.

Det här är en högkostnadskredit

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Vad är ett sms lån?

Namnet sms lån kommer från att man tidigare kunde ansöka om mindre lån med snabb utbetalning direkt via SMS. Nu för tiden sker dock alltid ansökningen online på långivarens hemsida, där ansökningen oftast bara tar några minuter. Det är viktigt att du har en giltig E-legitimation (Bank ID) för att kunna slutföra hela ansökningsprocessen online.

Ett smslån är lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis vad du vill. Smslån används ofta till oförutsedda utgifter eller till inköp som inte kan vänta tills nästa lön.

Den främsta anledningen till denna låneforms popularitet är den snabba hanteringen och utbetalningen samt möjligheten att välja en kort återbetalningstid. Till skillnad mot privatlån som oftast har en återbetalningstid från 12 månader kan du med snabblån välja en flexibel återbetalningstid från 30 dagar.

Snabblån och sms lån med direkt utbetalning på helgen

Ett snabblån med helgutbetalning innebär att långivaren både behandlar låneansökningar och betalar ut beviljade lån på helgen. Samtliga långivare jämförda i denna artikel behandlar och betalar ut lån under både lördagar och söndagar. Det är viktigt att du granskar långivarens öppettider, för att försäkra dig om att långivaren har öppet och har möjighet att behandla din ansökan. Det är även viktigt att kontrollera vilken bank du behöver ha ett bankkonto hos för att långivaren ska kunna betala ut lånet direkt.

För att kunna få ditt snabblån utbetalt direkt på helgen är en E-legitimation en förutsättning, det vill säga ett BankID. Om du inte har någon E-legitimation i dagsläget rekommenderar vi att du kontaktar din bank för mer information.

Helglån utan UC

Helglån utan UC innebär att långivaren inte tar kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC). Alla långivare tar dock någon typ av kreditupplysning för att kunna avgöra kundens återbetalningsförmåga. Långivare som inte använder sig av UC samarbetar istället med ett annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Bisnode Kredit eller Creditsafe. Det är alltid en fördel att undvika kreditupplysningar hos UC då dessa försämrar din kreditvärdighet och kan göra det svårare att bli beviljad fler lån inom en snar framtid.

Vilka krav ställs för att få låna pengar på helgen?

För att få låna pengar på helgen med direkt utbetalning måste du uppfylla långivarens grundkrav samt godkännas under den kreditprövning som långivaren utför för att fastställa din återbetalningsförmåga. Grundkraven brukar vara att du måste vara minst 18 – 21 år, inneha ett bankkonto i en svensk bank, inneha ett svenskt personnummer samt ha någon typ av inkomst. De flesta långivare anger dock inget inkomstkrav, oftast anger långivaren endast att du behöver ha en ”deklarerad inkomst” eller en ”regelbunden inkomst”. Långivaren utför därmed alltid en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga. 

Om du är intresserad av att låna pengar på helgen och har svag kreditvärdighet på grund av exempelvis betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC rekommenderar vi långivaren Ferratum.

Smslån på helgen både lördag och söndag hos Ferratum

Ferratum var först i hela Europa år 2005 med att erbjuda sina kunder flexibla sms-lån med snabb utbetalning, även på helgen. Ferratum har länge varit en av Sveriges populäraste långivare inom små lån vilket är tydligt med ett kundbetyg på 3,9 av 5 från 495 kundrecensioner på Trustpilot (2020-04-19). 

Ferratum behandlar och betalar ut sms lån sju dagar i veckan då kundtjänsten är öppen på vardagar kl. 08:00 – 21:00 samt lördagar och söndagar kl. 11:00 – 18:00. Ferratum erbjuder helglån med direkt utbetalning till till konto hos Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken.

Hos Ferratum har du möjlighet att ansöka om en flexibel kontokredit mellan 1.000 – 35.000 kr. Med en kontokredit har du alltid snabb tillgång till pengar vid oförutsedda händelser samtidigt som du endast betalar när du utnyttjar krediten. Kontokrediten fungerar precis som ett kreditkort i mobilen .

När du ansöker om snabblån hos Ferratum behöver du inte oroa dig för kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC) som försämrar din kreditvärdighet. Alla kreditupplysningar sker istället helt anonymt via kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

För att få ansöka om lån hos Ferratum måste du vara minst 21 år gammal och inneha en deklarerad inkomst. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder, dock får ingen anmärkning vara yngre än 6 månader.

Låna pengar på helgen både lördag och söndag hos Risicum

Sedan starten 2005 har Risicum erbjudit sina kunder flexibla snabblån med direkt utbetalning på helgen. Förutom vardagar kl. 07:00 – 21:00 har kundtjänsten öppet på lördagar kl. 09:00 – 17:00 och söndagar kl. 11:00 – 17:00. Under lördagens och söndagens öppettider behandlar Risicum låneansökningar och ger besked direkt om du har blivit beviljat ett lån. Du har möjlighet att ansöka om smslån dygnet runt på Risicums hemsida, men om du ansöker utanför öppettiderna behandlas låneansökningarna i turordning när kundtjänsten öppnar igen.

En fördel med att ansöka om sms-lån med helgutbetalning hos Risicum är att ingen kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC), istället används kreditupplysningsföretaget Bisnode Kredit.

För att kunna låna pengar på helgen är en förutsättning att du har ett bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken. Med  bankkonto hos någon annan bank är du tvungen att vänta till nästkommande bankdag för utbetalning.

Risicum erbjuder en kontokredit mellan 3.000 – 50.000 kr med en flexibel löptid från 30 dagar. Kontokrediten fungerar likt ett kreditkort, du ansöker om en kreditgräns och betalar endast för den kredit du använder. Du har med ett kreditlån alltid tillgång till en ekonomisk buffert vid oförutsedda utgifter.

Grundkrav för att få ansöka är att du måste vara minst 20 år och ha en regelbunden inkomst. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Helglån både lördag och söndag hos FlexLimit

FlexLimit har över 10 års erfarenhet av konsumentkrediter och har länge varit en av Sveriges populäraste långivare när det kommer till sms-lån och snabblån med utbetalning på helgen. FlexLimit är en av få långivare som både behandlar låneansökningar och betalar ut sms-lån under både lördagar och söndagar. FlexLimit behandlar låneansökningar och betalar ut lån under öppettiderna som är vardagar 08:00 – 21:00, lördagar 10:00 – 17:00 och söndagar 13:00 – 16:00.

Hos FlexLimit har du möjlighet att ansöka om ett flexibelt kreditlån upp till 20.000 kr. Med ett kreditlån har du alltid snabb tillgång till pengar vid oförutsedda utgifter och du betalar endast för den kredit du utnyttjar.

FlexLimit har direkt bankförbindelse med Nordea och Handelsbanken, vilket innebär att FlexLimit betalar ut lån direkt till ditt bankkonto för dig som är kund hos antingen Nordea eller Handelsbanken. För övriga banker kan det ta en till två dagar innan du har pengarna på ditt konto.

En stor fördel med FlexLimit är att ingen kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC), istället sker alla kreditupplysningar helt anonymt via Creditsafe. Ingen information kommer därmed registreras i UCs register.

FlexLimit arbetar för ett sunt kreditgivande och är medlem i branschorganisationen för smslån, Konsumtkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF). Målet med SKEF är att skapa trygghet till konsumenter som är i behov av små och snabba lån. Med ett kundbetyg på 9,1 av 10 från 1428 omdömen hos Trustpilot (2019-03-01) kan du vara säker på att få professionell hjälp och attraktiva låneerbjudanden.

Grundkrav för att få ansöka om lån hos FlexLimit är att du måste vara minst 20 år och ha en regelbunden inkomst. Du får även inte ha några betalningsanmärkningar.

Slutsats – Kan man låna pengar på helgen?

Om du är intresserad av att låna pengar på helgen med direkt utbetalning till kontot är det viktigt att kontrollera att långivare kan betala ut lånet direkt till din bank. Det är även viktigt att du kontrollerar långivarens öppettider. För att vara på säkra sidan rekommenderar vi att du bör ansöka åtminstone en timme innan kundtjänsten stänger för att vara säker att du ska kunna disponera pengarna samma dag.

Mobillån och Ferratum är två långivare som betalar ut pengar på helgen om du har ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker, det vill säga Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Nordea. För dig med bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken kan även välja mellan FlexLimit och Risicum.

Samtliga fyra långivare erbjuder lån med direkt utbetalning på både lördag och söndag tack vare möjligheten att signera direkt under ansökningsprocessen med BankID. Alla fyra långivare erbjuder även lån utan UC då kreditupplysningar inte utförs hos Upplysningscentralen (UC), istället används Bisnode Kredit eller Creditsafe.