Kreditkort i mobilen – Hitta bästa & billigaste kontokrediten 2018

Kreditkort i mobilen – Hitta bästa & billigaste kontokrediten 2018

Är du intresserad av att hitta den bästa kontokrediten juni 2018? Då har du kommit rätt! En kontokredit fungerar som ett “kreditkort i mobilen” som gör att du alltid har en snabb tillgång till pengar vid behov. Du skapar dig en ekonomisk buffert, som endast kostar pengar när du väljer att utnyttja krediten. Vi har gjort det enkelt för dig som letar efter den bästa lösningen för ett “kreditkort i mobilen” genom att sammanställa de bästa och billigaste alternativen 2018. Du har möjligheten att ansöka om en kontokredit utan UC, det vill säga utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Det finns även alternativ för dig som har betalningsanmärkningar.

Sammanfattning – Kreditkort i mobilen

Ferratum

 • Ferratum erbjuder en flexibel kontokredit som fungerar som ett kreditkort i mobilen.
 • Ansök om en kontokredit mellan 1 000 – 6 000 kr som ny kund. Befintliga kunder får ansöka om en kredit upp till 25 000 kr.
 • Alla nya kunder får det första lånet räntefritt upp till 30 dagar! Detta gäller lånebelopp upp till 6 000 kr.
 • Ferratum tar inte kreditupplygning hos UC genom ett samarbete med Creditsafe.
 • Direkt utbetalning om du har bankkonto hos Nordea, även lördagar och söndagar under kundtjänstens öppettider. Med bankkonto hos övrig bank måste du begära en utbetalning senast kl.13:00 för att få pengarna samma dag.
 • Ferratum har toppbetyg på Trustpilot! 8,2/10 från över 446 kundomdömen (2018-08-31).
 • Kostnad: Månadsränta på 9,45 %. Inga uttags- eller avi-agifter tillkommer.
 • Krav: Minst 21 år. Deklarerad inkomst. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.

Risicum

 • Hos Risicum har du möjligheten att ansöka om en kontokredit mellan 1000 – 15 000 kr som om fungerar exakt som ett kreditkort i mobilen. Befintliga kunder kan höja gränsen till 20 000 kr.
 • Alla nya kunder får det första lånet räntefritt i 30 dagar upp till 15 000 kr!
 • Risicum tar inte kreditupplysning hos UC genom ett samarbete med Bisnode Kredit AB. Din ansökan förblir därmed helt anonym.
 • Direkt utbetalning om du har bankkonto hos Handelsbanken eller Nordea. Med bankkonto hos övrig bank måste du begära ett uttag senast kl. 13:00 en helgfri vardag för att du ska kunna disponera pengaran samma dag.
 • Kostnad: Nom. årsränta på 79,00 %.
 • Krav: Minst 18 år. Regelbunden inkomst. Betalningsanmärkningar accepteras inte.

Tryggkredit

 • Hos Tryggkredit har du möjligheten att ansöka om en kontokredit mellan 1000 – 25 000 kr med en flexibel återbetalningstid. Kontokrediten fungerar exak som ett kreditkort i mobilen.
 • Tryggkredit tar kreditupplysning hos UC.
 • Kostnad: Tryggkredit erbjuder en oerhört konkurrenskraftig effektiv årsränta på 28,0 %. Inga uttagsavgifter eller uppläggningsavgifter tillkommer.
 • Krav: Minst 20 år. Deklarerad inkomst över 150 000 kr. Inga betalningsanmärkningar.

FlexLimit

 • FlexLimit erbjuder en kontokredit mellan 3 000 – 20 000 kr som fungerar som ett kreditkort i mobilen. Gör uttag på valfritt belopp, från 500 kr.
 • Du får alltid besked direkt!
 • FlexLimit är en av Sveriges populäraste långvivare just nu med ett kundbetyg på 9,1/10 från 1 527 kundomdömen på Trustpilot (2018-08-31).
 • FlexLimit erbjuder direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Handelsbanken och Nordea, även på lördagar och söndagar under kundtjänstens öppettider.
 • Ansök om en kontokredit utan UC. FlexLimit använder Creditsafe för kreditupplysningar.
 • Kostnad: Månadsränta fr. 7,40 – 9,90 % beroende på vald kreditgräns. Inga uttags- eller avi-agifter tillkommer.
 • Krav: Minst 20 år. Regelbunden inkomst. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Euroloan

 • Euroloan erbjuder ett flexibel kontokredit mellan 1000 – 50 000 kr som fungerar precis som ett kreditkort i mobilen.
 • Med bankkonto hos Nordea har du oftast pengarna samma dag. Med bankkonto hos övrig bank tar utbetalningen 1 – 2 bankdagar.
 • Kostnad: Individuell räntesättning med en nom. årsränta: 12,95 – 56,95 % (effektiv årsränta: 15,04 – 104,98 %). Startavgift första uttaget: 495 kr. Avgift vid varje uttag: 49 kr.
 • Euroloan tar kreditupplysning hos UC.
 • Krav: Minst 18 år. Euroloan kan acceptera betalningsanmärkningar.

Vad är en kontokredit, ett så kallat kreditkort i mobilen?

Kontokrediter har under de senaste åren blivit ett populärt alternativ till smslån, så kallade snabblån. Du ansöker hos en långivaren om en kreditgräns, exempelvis 10 000 kr. När din kredit har beviljats har du alltid tillgång till 10 000 kr när du får ett snabbt behov av pengar. Du betalar aldrig någonting när du inte utnyttjar krediten, du får därmed tillgång till en ekonomisk buffert för oförutsedda utgifter helt utan kostnad.

När du vill göra ett uttag begär du detta enkelt via långivarens hemsida genom att identifiera dig med BankID. Dina pengar betalas sedan ut inom kort, beroende på långivarens villkor. Om du prioriterar en snabb utbetalning är det viktigt att kontrollera att långivaren erbjuder “direkt utbetalning” eller “utbetalning samma dag” till just din bank.

Vad innebär kontokredit utan UC?

Kontokredit utan UC innebär att långivaren inte tar kreditupplsning hos Upplysningscentralen (UC). Alla långivare måste dock utföra en kreditupplysning för att försäkra sig om att kunden har möjlighet att kunna betala tillbaka lånet. Långivare som inte använder sig av UC samarbetar istället med ett annat kreditupplysningsföretag, exempelvis Bisnode eller Creditsafe. Fördelen med att ansöka om en kontokredit utan UC är att du slipper en kreditupplysning hos UC som försämrar din kreditvärdighet och som kan göra det svårare att bli beviljad fler lån inom en snar framtid. Kredituplysningar hos UC ligger kvar i UCs register i 12 månader.

Vilka långivare erbjuder kreditkort i mobilen?

Vi har utvärderat det svenska utbudet av kontokrediter, så kallade kreditkort i mobilen, och hittat fem långivare som uppfyller våra krav. Alla dessa fem långivare har lång erfarenhet i branschen och är omtyckta av kunderna. Långivarna är även registrerade som konsumentkreditinstitut vilket innebär att långivarna står under tillsyn från både Finansinspektionen och Konsumentverket.

Dessa fem lågivare är Ferratum, Risicum, Tryggkredit, FlexLimit och Euroloan.

Slutsats om att hitta bäst kreditkort i mobilen

Om du är intresserad av att skaffa ett kreditkort i mobilen har du fem långivare att välja mellan – Ferratum, Risicum, Tryggkredit, FlexLimit och Euroloan. Alla dessa långivare har lång erfarenhet i branschen när det kommer till kosumentkrediter och är fem av de populäraste alternativen på den svenska marknaden just nu.

Den bästa kontokrediten enligt oberoende kundomdömen på Trustpilot är just nu FlexLimit, med ett kundbetyg på 9,1 av 10 från 1 420 kundrecensioner (2018-06-23). FlexLimit erbjuder sina kunder möjligheten att ansöka om en flexibel kontokredit mellan 3 000 – 20 000 kronor som fungerar exakt som ett kreditkort i mobilen. Med ett bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken kan du alltid vara säker på att få pengarna utbetalda direkt till ditt bankkonto, även på helgen då kundtjänsten har öppet på lördagar kl. 10:00 – 17:00 och söndagar kl. 13:00 – 16:00. Med bankkonto hos övrig bank är det viktigt att du gör uttaget innan kl. 13:00 en helgfri vardag för utbetalning samma dag. FlexLimit tar inte kreditupplysning hos UC, din ansökan förblir därmed helt anonym.

Om du vill få det första uttaget räntefritt i 30 dagar rekommenderar vi Ferratum och Risicum. Ferratum erbjuder sin kontokredit räntefritt upp till 6 000 kr medan Risicum erbjuder ett lånebelopp upp till 15 000 kr.

Om du istället prioriterar den allra lägsta räntan rekommenderar vi Tryggkredit som erbjuder en effektiv. årsränta på 28,00 %. Observera dock att Tryggkredit tar UC och att du måste ha en deklarerad inkomst på minst 150 000 kr. Du får även inte ha några betalningsanmärkningar.

Har du betalningsanmärkningar? I så fall rekommenderar vi Ferratum och Euroloan. Både dessa långivare ser mer på din framtida återbetalningsförmåga och kan acceptera betalningsanmärkningar. Hos Ferratum får du dock inte ha någon betalningsanmärkning som är yngre än 6 månader.