Bästa mikrolån 2022

Bästa mikrolån 2022

Letar du efter Sveriges bästa mikrolån? Vi har sammanställt en topplista baserat på kundbetyg på Trustpilot som visar Sveriges populäraste långivare som erbjuder mikrolån, det vill säga mindre lån utan säkerhet med möjligheten att välja en kort återbetalningstid.

1. Smspengar 4,7/5

 • Smspengar har ett kundbetyg på 4,7/5 från 1106 kundomdömen på Trustpilot (2022-01-24).
 • Smspengar erbjuder mikrolån mellan 500 – 12000 kr med en löptid på 30, 60 och 90 dagar.
 • Hos Smspengar lånar du pengar utan UC snabbt och enkelt genom att signera direkt med E-legitimation. Du får alltid besked direkt.
 • Direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB och Danske Bank. Till övriga banker måste ditt lån beviljas innan kl. 13:00 en bankdag.
 • Smspengar använder Creditsafe för kreditupplysningar.
 • Krav: Minst 18 år. Deklarerad inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

2. Loanstep 4,6/5

 • Loanstep erbjuder Sveriges bästa mikrolån med ett kundbetyg på 4,6/5 från 1494 kundomdömen på Trustpilot (2022-01-24).
 • Ansök direkt på hemsidan med BankID och få svar direkt.
 • Första lånet räntefritt! Låna upp till 5000 kr i 14 dagar utan ränta och avgifter.
 • Ditt mikrolån betalas ut samma dag om det blir beviljat innan kl. 12:00 en helgfri vardag.
 • Krav: Minst 18 år. Taxerad inkomst över 150 000 kr. Loanstep godkänner normalt sätt en anmärkning om den är äldre än 12 månader.

Endast licensierade långivare

Hos Smslån Specialisten hittar du endast långivare som är licensierade som konsumentkreditinstitut och som står under tillsyn från både Konsumentverket och Finansinspektionen. Smslån Specialisten jämför även endast Sveriges populäraste långivare med positiva kundomdömen. Du kan därmed alltid känna dig trygg att ansöka om ett mikrolån av en långivare hos oss.

Vad är ett mikrolån?

Ett mikrolån är ett mindre lån utan säkerhet som ofta går under namnen kontokredit, snabblån och sms lån. Det som kännetecknar ett mikro lån är den snabba ansökningsprocessen och utbetalningen. Du kan alltid signera din ansökan snabbt och enkelt med E-legitimation dygnet runt på långivarens hemsida och du får oftast besked direkt. De flesta långivare erbjuder även direkt utbetalning till ditt bankkonto, även på vardagskvällar och helgdagar. Mikrolån avsåg tidigare endast väldigt korta återbetalningstider och små lånebelopp, nu finns det dock långivare som erbjuder återbetalningstider upp till 36 månader och lånebelopp upp till cirka 45 000 kr.

Mikro lån utan UC

Då mikrolån avser mindre lånebelopp har det blivit vanligt att långivare erbjuder möjligheten att ansöka om lån utan UC. Utan UC innebär att långivaren inte tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Långivaren måste dock alltid utföra en kreditprövning för att försäkra sig om att kunden har möjligheten att kunna betala tillbaka lånet, därför samarbetar långivarna med ett annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Bisnode Kredit eller Creditsafe.

Genom att ansöka om ett mikro lån utan UC förblir din ansökan helt anonym och inget kommer att registreras i UCs register. Du slipper därmed en kreditupplysning hos UC som ligger kvar i 12 månader och som kan göra det svårare att blir beviljad fler lån inom en snar framtid.

Sveriges bästa mikrolån – Topplista 2022

1. Smspengar: 4,7/5.

2. Loanstep: 4,6/5.

Kundomdömen från Trustpilot. Uppdaterade 2022-01-24.

Slutsats

Loanstep erbjuder just nu Sveriges nästa bästa mikrolån utan UC om vi enbart tittar på oberoende kundomdömen från Trustpilot. En stor anledning till Loanstep’s popularitet är att alla nya kunder har möjligheten att låna upp till 5000 kr utan ränta och avgifter i 14 dagar och att du har möjligheten att ansöka utan kreditupplysning hos UC. Loanstep använder Creditsafe för alla kreditupplysningar. Din ansökan förblir därmed anonym och inget kommer att registreras i UCs register. Hos Loanstep har du även möjligheten att ansöka snabbt med BankID och du får alltid besked direkt.

Vår topplista visar tydligt att konkurrensen är stenhård mellan långivare som har nischar in sig mot mindre privatlån utan säkerhet. Alla långivare har ett kundbetyg över 4,5 av 5 på Trustpilot. Det går även att konstatera att samtliga erbjuder en flexibel kontokredit. 

Observera dock att vilket mikrolån som är bäst oftast är en individuell bedömning, då man som låntagare prioriterar olika faktorer. Dessa faktorer kan vara allt från att man prioriterar en direkt utbetalning till sitt bankkonto hos Handelsbanken eller att man prioriterar möjligheten att låna räntefritt i 14 dagar. Syftet med vår topplista är därmed endast att ge dig som konsument en snabb överblick över Sveriges populäraste och mest omtyckta långivare just nu.

Mikrolån utan UC i 30 dagar

Om du endast behöver låna pengar i 30 dagar rekommenderar vi att du ansöker om en kontokredit hos Ferratum som erbjuder första lånet gratis/räntefritt i 30 dagar till alla nya kunder. Om du vill låna pengar i exempelvis 60 dagar kan du hos Ferratum oavsett få de första 30 dagarna räntefritt. Om du i framtiden väljer att ansöka om fler lån hos Ferratum har du med Ferratums kontokredit alltid en snabb tillgång till pengar till en månadsräntan 9,45 %. Ferratum är en av Europas största långivare inom mindre konsumentkrediter och har sedan starten 2006 beviljat över 2 miljoner lån.

Billigaste mikrolånet i 90 dagar

Om du vill låna pengar i 90 dagar utan UC är rekommenderar vi långivaren Frogtail, som erbjuder det billigaste och bästa lånet för löptiden 90 dagar. Det kostar exempelvis 974 kr att låna 10000 kr i 90 dagar, beräknat med en effektiv exempelränta på 76,80 %. Observera att din ränta sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Jämför exempelvis mot Smspengar som erbjuder lånebeloppet 10000 kr i 90 dagar till en kostnad av 2510 kr.

Bästa mikrolånet med lång återbetalningstid (+12 månader)

Om du vill låna pengar i 12 månader eller längre rekommenderar vi långivaren Frogtail. Frogtail erbjuder en av marknadens bästa räntor och erbjuder individuell räntesättning fr. 19,50 – 39,00 % utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Hos Frogtail kan du även ansöka om ett mikrolån trots svag/låg kreditvärdighet, exempelvis med många förfrågningar hos UC, utan fast inkomst/anställning eller med betalningsanmärkningar.