Sms lån utan ränta

Sms lån utan ränta

Är du intresserad av ett räntefritt sms lån? Sedan regeringen införde den nya lagen om räntetak september 2018 har de flesta långivare tagit bort möjligheten att få första lånet räntefritt. Däremot har den nya lagen bidragit till förmånliga sms lån, då den nominella årsräntan inte får överstiga 40,0 %.

I dagsläget finns det endast en långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan ränta och avgifter. Detta är långivaren Loanstep som erbjuder ett privatlån upp till 5000 kr utan kostnad.

Observera att lånet har en kostnad om du inte betalar tillbaka pengarna innan förfallodatumet.

Låna pengar utan ränta i 14 dagar hos Loanstep

 • Loanstep erbjuder ett korttidslån på 3000 alternativt 5000 kr med en löptid från 14 dagar.
 • Kundbetyg på 4,7/5 från 2 998 kundomdömen på Trustpilot (2024-02-25).
 • Använder Creditsafe för kreditupplysningar.
 • Utbetalning samma dag för lån som beviljas innan kl. 12:00 en helgfri vardag.
 • Krav: Minst 18 år. Du bör ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kr. Loanstep godkänner oftast en betalningsanmärkning om den är äldre än 12 månader.

Detta lån är en högkostnadskredit för löptider över 14 dagar

Lån med en effektiv ränta som överstiger 30 % räknas som en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Sms lån räntefritt i 14 dagar hos Loanstep

Loanstep erbjuder alla nya kunder möjligheten att låna pengar utan ränta under 14 dagar. Ansök om ett lånebelopp på 3000 kr alterantivt 5000 kr. Du har alltid möjligheten att utöka återbetalningstiden mot en extra kostnad. För de större lånebeloppen 15000 kr och 25000 kr är återbetalningstiden 24 månader. Loanstep erbjuder privatlån genom peer-to-peer (person-till-person) utlåning. Detta innebär att Loanstep agerar som en så kallad låneförmedlare som matchar ihop långivare med låntagare. Långivaren kan vara allt ifrån en privatperson till ett företag som lånar ut pengar som en investering. Loanstep är en av Sveriges populäraste långivare inom snabblån enligt kunderna. Med ett kundbetyg på 4,6 av 5 från över 600 kundomdömen på Trustpilot kan du vara säker på att få bästa möjliga kundservice och attraktiva låneerbjudanden. 
h

Grundkrav

 • Du måste var minst 18 år.
 • Din årsinkomst bör vara minst 150 000 kronor.

Erbjuder följande lån

 • Korttidslån på 3000 kr och 5000 kr med en återbetalningstid på 5 månader, dock möjlig att återbetala hela beloppet efter exempelvis 30 eller 60 dagar.
 • Lån på 15000 kr och 25000 kr med en återbetalningstid på 24 månader. 

Ubetalning

 • Loanstep ger normalt sätt besked samma dag. Oftast har du pengarna på ditt bankkonto samma dag om ditt lån blir beviljat innan kl. 12:00 en helgfri vardag.

Betalningsanmärkningar

Vanliga frågor

Erbjuder Loanstep räntefria sms lån utan UC?
Loanstep tar inte en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC), istället används kreditupplysningsföretaget Creditsafe. 
Vad är den ordinarie kostnaden för lån hos Loanstep?
Korttidslån upp till 5 000 kr För lån upp till 5 000 kr är räntan fast. Lånen löper 5 månader, men du har alltid möjligheten att betala in lånet tidigare. Se din lånekostnad direkt på Loansteps hemsida innan du ansöker. Exempel – Låna 5 000 kr
 • Att återbetala inom 14 dagar: 5 000 kr.
 • Att återbetala inom 30 dagar: 6 361 kr.
 • Att återbetala inom 60 dagar: 7 063 kr.
 • Att återbetala inom 90 dagar: 7 731 kr.
 • Att återbetala inom 120 dagar: 8 384 kr.
 • Att återbetala inom 150 dagar: 8 961 kr.
Observera att lånekostnaden är hög och vi rekommenderar att du endast använder Loanstep för lån med väldigt korta återbetalningstider.
Om jag precis fått ett nytt jobb som inte syns på en kreditupplysning, kan jag ansöka ändå?
Ja, du har möjligheten att ansöka då Loanstep utför en manuell hantering. Loanstep rekommenderar dig att bifoga dokumentation som stödjer den nya anställningen, exempelvis ett lönebesked eller ett arbetsgivarintyg.
Kan jag återbetala lånet i förtid?
Du har alltid möjligheten att återbetala hela lånet i förtid utan några tillkommande avgifter. 
Har jag möjlighet att förlänga återbetalningstiden?
Nej, på grund av svenskt lagstiftning har du inte möjligheten att förlänga återbetalningstiden mot en tilläggskostnad. Därför har korttidslånen en löptid på 5 månader, däremot kan du alltid återbetala hela beloppet i förtid.
Om Loanstep
Loanstar erbjuder lån utan säkerhet genom peer-to-peer s.k. person-till-person utlåning. Loanstep agerar som en förmedlare och tillhandahåller en onlineplattform där lån förmedlas från långivare till låntagare. Långivaren kan därmed vara allt från en privatperson till ett företag. Loansteps vision är att skapa glada och återkommande kunder. Detta skapar Loanstep med professionell kundservice och en Låneskola som syftar till att förbättra kundens finansiella situation.

Kontaktuppgifter

Kundtjänst

 • Telefon: 026-222 28 38.
 • Måndag – fredag: kl. 09:00 – 12:00 och kl. 13:00 – 16:00.
 • E-post: info @ loanstep.se 

Adress

 • Postadress:
 • Savelend Sweden AB
 • Linnégatan 87
 • 114 54 Stockholm.

Bolagsinformation

 • Savelend Sweden AB.
 • Org. nr: 556933-0961.

Hur kan långivare erbjuda ”gratis sms lån”?

Den tuffa konkurrensen mellan långivare som erbjuder kontokrediter har bidragit till förmånliga lånevillkor för konsumenter som är intresserade av ett låna ett mindre belopp med snabb utbetalning. Långivare erbjuder första lånet räntefritt för att locka nya kunder att teckna en kontokredit. Att utnyttja denna typ av erbjudande är därmed väldigt lönsamt för konsumenter som är intresserad av ett snabbt lån med kort återbetalningstid.  Med ett ”gratis sms lån” undviker du dels räntan som normalt ligger på cirka 39 % (nominell årsränta) och dels uppläggningsavgiften som ofta ligger på cirka 300 – 400 kr. Tänk på att trots sms lånet är ”gratis” måste du betala tillbaka hela lånebeloppet, det är endast kostnaden för lånet som är gratis.

Kan jag låna pengar utan ränta i 30 eller 60 dagar?

I dagsläget finns det ingen långivare på den svenska marknaden som erbjuder sms lån utan ränta i 60 dagar eller 30 dagar. Innan den nya lagen om räntetak infördes september 2018 var det däremot vanligt att långivare erbjöd sms lån utan ränta med löptiden 30 dagar till alla nya kunder. Den nya lagen om räntetak på 40,0 % (nominell årsränta) på konsumentkrediter gjorde att många långivare tog bort denna möjlighet.

Vilket är det bästa alternativet för längre löptider?

Om du vill långa pengar längre än 14 dagar, exempelvis under 30, 60 eller 90 dagar rekommenderar vi att du jämför lån utan UC här för att hitta det billigaste alternativet för din återbetalningstid.