Låna pengar som pensionär med blancolån

Låna pengar som pensionär med blancolån

Vill du låna pengar som pensionär och är intresserad av ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån? Du har du kommit rätt! Vi har utvärderat Sveriges långivare för att hitta de bästa alternativen för dig som vill låna pengar som pensionär. Det kan ofta vara en utmaning för äldre att få låna utan säkerhet, vi har därför gjort det enkelt för dig som letar efter ett blancolån genom att visa de bästa alternativen utifrån ålderskrav.

Du har möjligheten att låna allt från 1000 kr upp till 500 000 kr med en flexibel löptid från 30, 60, 90 dagar upp till 15 år. Hos några långivare kan du låna pengar som pensionär trots låg kreditvärdighet, exempelvis med betalningsanmärkningar, låg inkomst eller många förfrågningar hos UC.

Blancolån med ospecificerad åldersgräns

Sambla

 • Vill du få den bästa möjliga räntan för ditt blancolån som pensionär? Låneförmedlaren Sambla hjälper dig att få det bästa blancolånet genom att kontakta upp till 20 långivare om låneerbjudanden. Du får tillbaka ett flertal låneerbjudanden inom 24 h och kan enkelt välja att tacka ja till det som har lägst ränta!
 • Ansök om blancolån 5000 – 500 000 kr mellan 1 – 15 år.
 • Långivarna delar alltid på en enda kreditupplysning hos UC.
 • Sambla specificerar ingen övre åldergräns, men eftersom upp till 20 långivare tillfrågas är det stor chans att någon långivare erbjuder dig ett blancolån.
 • Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Effektiv ränta: 3,01- 22,59 %.
 • Sveriges bästa låneförmedlare enligt oberoende kundomdömen på Trustpilot! 9,6/10 från 2710 kundrecensioner (2018-10-29).
 • Krav: Du måste ha en fast inkomst från pension på minst 10 000 kr per månad. Du får ansöka trots svag kreditvärdighet, exempelvis med många UC förfrågningar och betalningsanmärkningar.

Lendo

 • Lendo är en låneförmedlare som hjälper dig få den bästa räntan för ditt blancolån som pensionär genom att kontakta upp till 25 olika långivare om låneerbjudanden.
 • Erbjuder blancolån 5 000 – 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Långivarna delar alltid på en kreditupplysning hos UC.
 • Lendo nämner ingen övre åldergräns, men då upp till 25 långivare tillfrågas är det stor chans att du får ett förmånligt låneerbjudande.
 • Individuell räntesättning. Effektiv ränta 3,01- 22,59 %.
 • Krav: Du måste ha en fast inkomst från pension på minst 110 000 kr per år för lån över 30 000 kr. Ansök trots låg kreditvärdighet, exempelvis trots betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC.

Vilken övre åldergräns gäller för blancolån i Sverige?

De flesta långivare och låneförmedlare som erbjuder blancolån i Sverige specificerar inte någon övre åldersgräns, oftast endast en lägsta åldersgräns.  För de långivare som specificerar en övre åldersgräns ligger gränsen oftast omkring 70 år.

Vi har inte hittat en enda långivare som tydligt specificerar en övre åldersgräns.

Slutsats – Låna pengar som pensionär

Ett populärt alternativ för att få den bästa möjliga räntan för blancolån är att ansöka via en låneförmedlare, exemeplvis Sambla eller Lendo. Låneförmedlaren kontaktar upp till 25 banker och kreditinstitut som återkommer med sina bästa låneerbjudanden till dig som ansöker. Oftast får du svar från alla banker inom 24 timmar och tjänsten är helt kostnadsfri. Din ansökan är inte heller bindande, du har därmed alltid möjlighet att tacka nej till samtliga låneerbjudanden. Då låneförmedlaren tillfrågar så pass många långivare är det en optimal tjänst för dig som är pensionär och är osäker vilka långivare som kan erbjuda dig ett lån.

Troligtvis är det inga problem att få ett blancolån via en låneförmedlare om du är under 70 år och får en fast inkomst från pension. Om du är över 70 år och är osäker kring dina förutsättningar rekommenderar vi att du kontaktar Sambla eller Lendo.