Låna pengar som pensionär med blancolån

Låna pengar som pensionär med blancolån

Vill du låna pengar som pensionär och är intresserad av ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån? Du har du kommit rätt! Vi har utvärderat Sveriges långivare för att hitta de bästa alternativen för dig som vill låna pengar som pensionär. Det kan ofta vara en utmaning för äldre att få låna utan säkerhet, vi har därför gjort det enkelt för dig som letar efter ett blancolån genom att visa de bästa alternativen utifrån ålderskrav. Du har möjligheten att låna 10 000 – 600 000 kr med en flexibel löptid mellan 1 – 15 år.

Blancolån med ospecificerad åldersgräns

Lendo

 • Lendo är en låneförmedlare som hjälper dig få den bästa räntan för ditt blancolån som pensionär genom att kontakta upp till 35 olika långivare om låneerbjudanden.
 • Erbjuder privatlån utan säkerhet för pensionärer mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Långivarna delar alltid på en kreditupplysning hos UC.
 • Lendo nämner ingen övre åldersgräns, men då upp till 35 långivare tillfrågas är det stor chans att du får ett förmånligt låneerbjudande.
 • Individuell räntesättning mellan 2,95 – 29,95 % (nominell årsränta).
 • Kundbetyg på 4,7/5 från 618 kundomdömen på Trustpilot (2020-01-18).
 • Krav: Du måste ha en fast inkomst från pension på minst 110 000 kr per år för lån över 30 000 kr. Möjligt att ansöka trots betalningsanmärkningar.

Direkto

 • Låneförmedlaren Direkto hjälper dig att få den bästa räntan genom att kontakta upp till 20 långivare om låneerbjudanden.
 • Ansök om ett blancolån mellan 10 000 – 500 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år.
 • Direkto specificerar ingen övre åldersgräns, men eftersom upp till 20 långivare tillfrågas är det stor chans att någon långivare erbjuder dig ett privatlån.
 • Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Kundbetyg på 4,9/5 från 187 kundrecensioner på Trustpilot (2019-10-15).
 • Krav: Du måste ha en fast inkomst från pension på minst 10 000 kr per månad.

Vilken övre åldergräns gäller för blancolån i Sverige?

Långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet specificerar sällan någon övre åldersgräns, utan endast en lägsta åldersgräns.  Vi har inte hittat en enda långivare som tydligt specificerar en övre åldersgräns. Men så länge du har en fast inkomst från pension bör det inte vara några problem att få ett blancolån beviljat. 

Slutsats

Ett populärt alternativ för att få den bästa möjliga räntan för blancolån är att ansöka via en låneförmedlare, exempelvis Direkto eller Lendo. Låneförmedlaren kontaktar upp till 25 banker och kreditinstitut som återkommer med sina bästa låneerbjudanden till dig som ansöker. Oftast får du svar från alla banker inom 24 timmar och tjänsten är helt kostnadsfri. Din ansökan är inte heller bindande, du har därmed alltid möjlighet att tacka nej till samtliga låneerbjudanden. Då låneförmedlaren tillfrågar så pass många långivare är det en optimal tjänst för dig som är pensionär och är osäker vilka långivare som kan erbjuda dig ett lån.

Troligtvis är det inga problem att få ett blancolån via en låneförmedlare om du är under 70 år och får en fast inkomst från pension. Om du är över 70 år och är osäker kring dina förutsättningar rekommenderar vi att du kontaktar Direkto eller Lendo för mer information.