Låna pengar som arbetslös eller arbetssökande

Låna pengar som arbetslös eller arbetssökande

Är du intresserad av att låna pengar som arbetslös eller arbetssökande? Då har du kommit rätt! Vi har sammanställt Sveriges populäraste långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet (blancolån) och sms-lån (snabblån), även till människor med svag kreditvärdighet på grund av exempelvis låg inkomst. Observera att samtliga långivare alltid gör en individuell bedömning av din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Har du en deklarerad inkomst från föregående år? Då är det generellt sätt inga problem att få ett lån beviljat av en långivare som har nischat in sig mot mindre lån, så kallade lån utan UC.

Populära lånen 2019

Låna pengar till bäst ränta med Consector

  • Consector hjälper dig att få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Consector är en låneförmedlare som kontaktar upp till 30 st långivare om låneerbjudanden.
  • Låna 10.000 – 600.000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
  • Långivarna som prövar din ansökan delar alltid på endast en kreditupplysning hos UC.
  • Consector rankas just nu som en av Sveriges bästa låneförmedlare med kundbetyget 9,4/10 från 227 kundomdömen på Trustpilot (2019-03-04.
  • Krav: Minst 18 år. Deklarerad årsinkomst på minst 120.000 kr.

Låna utan UC med Ferratum

  • Ferratum erbjuder ett sms lån i form av en kontokredit mellan 1.000 – 35.000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar.
  • Direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB
  • Alla kreditupplysningar utförs hos Creditsafe. Ingen information kommer därmed att registreras hos UC.
  • Ferratum rankas just nu som en av Sveriges bästa långivare inom sms-lån och snabblån med ett kundbetyg på 8,3/10 från 477 kundomdömen på Trustpilot (2019-03-19).
  • Krav: Minst 20 år. Ferratum specificerar inget inkomstkrav, däremot behövs en deklarerad inkomst från föregående år. 

Är det möjligt att låna pengar som arbetslös eller arbetssökande?

Om du är arbetslös eller arbetssökande är det generellt sätt omöjligt att få ett större privatlån utan säkerhet (blancolån) beviljat, trots att du får a-kassa. Anledningen är att de flesta långivare inte godkänner inkomst från a-kassa som en stadigvarande inkomst. Däremot finns det långivare inom smslån (snabblån) som godkänner att din enda inkomst är a-kassa. Vi har hittat 2 st långivare som tydligt specificerar att du kan låna pengar utan säkerhet trots att du är arbetslös eller arbetssökande om du får a-kassa, dessa är Cash2You och CashBuddy. Både dessa långivare erbjuder privatlån utan säkerhet (blancolån) mellan 3000 – 25000 kr med en återbetalningstid fr. 12 – 60 månader.

Hos både Cash2You och CashBuddy lånar du pengar som arbetslös eller arbetssökande snabbt och enkelt genom att signera din ansökan med E-legitimation (BankID & Mobilt BankID). Du får även ansöka om ett blancolån trots låg kreditvärdighet, exempelvis med betalningsanmärkningar, gammalt skuldsaldo hos KFM eller med många UC förfrågningar.

Om du inte får a-kassa men har en deklarerad inkomst från det senaste året så är det generellt sätt inga problem att få ett smslån (snabblån) beviljat. Om du däremot inte har någon a-kassa samtidigt som du saknar en deklarerad inkomst kan du låna mellan 500 – 1000 kr utan deklarerad inkomst hos Easycredit. Hos Easycredit lånar du pengar som arbetslös/arbetssökande anonymt utan UC, det vill säga utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC).

Slutsats

Cash2You och CashBuddy är de enda två långivarna i Sverige som erbjuder möjligheten att låna pengar utan säkerhet som arbetslös eller arbetssökande. För att kunna bli beviljad ett lån måste du få a-kassa. Cash2You och CashBuddy är en del av samma koncern, vilket är bakgrunden till att båda långivarna erbjuder samma lånebelopp och lånekostnad.

Den effektiva räntan på 34,00 % kan vid en första anblick verka hög om man jämför mot större privatlån. Dock är 34,00 % relativt konkurrenskraftigt om man jämför mot konkurrenterna i branschen som har nischat in sig mot mindre lån och som erbjuder möjligheten att ansöka trots låg kreditvärdiget som exempelvis betalningsanmärkningar eller många UC förfrågningar.