Låna pengar som arbetslös eller arbetssökande

Låna pengar som arbetslös eller arbetssökande

Är du intresserad av att låna pengar utan jobb som arbetslös eller arbetssökande? Vi har sammanställt Sveriges populäraste långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, även till människor med svag kreditvärdighet på grund av exempelvis låg inkomst. Observera att samtliga långivare alltid gör en individuell bedömning av din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. 

För att få låna pengar utan säkerhet krävs i regel en årsinkomst på minst 100 000 kr. Om du inte kan intyga att du har denna årsinkomst måste du använda dig av en medsökande. 

Populära långivare 2020

Jämför lån med Lendo

  • Lendo hjälper dig att få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Lendo är en låneförmedlare som kontaktar upp till 35 st långivare om låneerbjudanden.
  • Låna 10 000 – 600 000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
  • Långivarna som prövar din ansökan delar alltid på endast en kreditupplysning hos UC.
  • Lendo rankas just nu som en av Sveriges bästa låneförmedlare med kundbetyget 4,7/5 från 765 kundomdömen på Trustpilot (2020-06-04).
  • Krav: Minst 18 år. Deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kr. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.

Låna utan UC med Ferratum

  • Ferratum erbjuder ett sms lån i form av en kontokredit mellan 1 000 – 45 000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar.
  • Direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB
  • Alla kreditupplysningar utförs hos Creditsafe. Ingen information kommer därmed att registreras hos UC.
  • Kundbetyg på 3,8/5 från 499 kundomdömen på Trustpilot (2020-05-22).
  • Krav: Minst 20 år. Ferratum specificerar inget inkomstkrav. Betalningsanmärkningar kan accepteras om ingen är nyare än sex månader.

Är det möjligt att låna pengar som arbetslös?

Om du är arbetslös eller arbetssökande är det generellt sätt omöjligt att få ett privatlån beviljat, trots att du får a kassa varje månad och även om du har pengar sparat på ett bankkonto. Anledningen är att de flesta långivare inte kvalificerar inkomst från a-kassa som en stadigvarande inkomst. Däremot finns det enstaka långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar med a kassa som inkomst.

Slutsats

Om man saknar en stadigvarande inkomst bör man undvika att låna pengar. Tänk efter noggrant om du verkligen har möjligheten att betala tillbaka lånet och vad som skulle hända om du förlorade din anställning. I Sverige behövs i regel en deklarerad årsinkomst på minst 100 00 kr för att få låna pengar utan säkerhet. Om du saknar denna inkomst är ditt enda alterantivet att använda dig av en medsökande.