Låna pengar utan deklarerad inkomst

Låna pengar utan deklarerad inkomst

En vanlig anledning varför man vill låna pengar utan en deklarerad inkomst är för att det tar lång tid innan en ny inkomst finns med i kreditupplysningen, om man exempelvis nyligen börjat arbeta och fått en stadigvarande inkomst.

Svenska långivare utför alltid en kreditprövning för att fastställa låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du inte kan uppvisa en inkomst blir det omöjligt att få låna pengar utan säkerhet. Däremot erbjuder de flesta långivare möjligheten att komplettera ansökningen manuellt där du har möjligheten att intyga din inkomst.

Är det möjligt att låna utan inkomst?

Anledningarna kan vara många varför man är intresserad av att låna pengar utan en deklarerad inkomst, men oftast är det för att man nyligen har börjat arbeta och fått en ny inkomst. Börjar man exempelvis arbeta i januari 2017 måste man ofta vänta till sommaren 2018 innan inkomsten synliggörs för långivare som tar en kreditupplysning.

Om du nyligen har fått en fast anställning och saknar en deklarerad inkomst kommer du generellt sätt alltid få avslag på din låneansökan, då samtliga långivare använder din deklarerade inkomst som ett underlag under kreditprövningen. De flesta långivare som erbjuder större privatlån utan säkerhet ställer kravet att din årsinkomst måste vara över 120 000 kr. Däremot har du hos de flesta långivare möjligheten att få din ansökan prövad manuellt. Under denna manuella process har du möjligheten att exempelvis skicka in arbetsgivarintyg eller en lönespecifikation för att styrka din nya inkomst. 

Snabblån och sms lån utan inkomst

Många låntagare tror att det är möjligt att låna pengar med sms lån och snabblån utan inkomst, detta stämmer däremot inte. Även långivare som erbjuder mindre lån mellan cirka 1 000 – 30 000 kr ställer ofta liknande krav som långivare som erbjuder privatlån. Det krävs därmed i regel en deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr.

Slutsats

Om du nyligen fått en fast anställning och är intresserad av ett större lån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid över 12 månader är vår rekommendation att du ansöker om ett privatlån hos en långivare som hjälper till att pröva din ansökan manuellt och som ger dig möjligheten att skicka in extra dokumentation som exempelvis anställningsbevis eller lönespecifikation. Förslagsvis kan du vända dig till en låneförmedlare som hjälper dig att hitta det billigaste lånet genom att kontakta upp till cirka 40 långivare.

Om du saknar en deklarerad årsinkomst och inte heller kan uppvisa en statigvarande inkomst i dagsläget är den enda utvägen att ansöka om lån tillsammans med en medsökande.