Nu har du möjlighet att jämföra Sveriges populäraste låneförmedlare hos Smslånspecialisten. För att utöka alternativen för dig som letar efter ett privatlån har vi sammanställt en sida över Sveriges populäraste låneförmedlare som förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, genom att kontakta upp till 25 olika långivare om låneerbjudanden.

Vad är en låneförmedlare?

Låneförmedlare hjälper dig att få den bästa möjliga räntan för ditt privatlån genom att kontakta ett flertal olika banker och kreditinstitut om individuella låneerbjudanden. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas vilket innebär att de måste ge sitt allra bästa låneerbjudande till dig som ansöker om lån.

Låneförmedlaren sköter all kontakt med långivarna och hjälper även till med rådgivning kring vilket lån som du bör tacka ja till. Tjänsten är helt kostnadsfri och du har allltid möjlighet att tacka nej till samtliga låneerbjudanden.

Så här enkelt är det att använda en låneförmedlare

Du ansöker om ett privatlån genom att fylla i ansökningsformuläret på långivarens hemsida, som oftast bara tar några minuter. När du ansöker om lån via en låneförmedlare registreras endast en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) som bankerna delar på. Så fort som din ansökan har skickats in kontaktar låneförmedlaren långivarna om låneerbjudanden.

Upp till 25 olika banker och kreditinstitut går igenom dina ekonomiska förutsättningar och återkommer med sitt bästa låneerbjudande. Oftast får du svar från samtliga långivare inom 24 timmar.

När du har mottagit alla låneerbjudanden kan du enkelt välja att tacka ja till det som har bäst villlkor och lägst ränta. Så fort som långivaren har mottagit påskrivna lånehandlingar har du oftast pengarna på ditt bankkonto inom 1 – 3 bankdagar.

Använd pengarna till vad du vill

Låneförmedlarna förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du har möjlighet att använda pengarna till vad du vill – exempelvis bilköp, samla dyrare lån och krediter, renovering eller kontantinsats till en bostad.

Den stora fördelen med att ansöka om lån via en lånförmedlare

Den största fördelen med att använda en låneförmedlare är att du får ett flertal låneerbjudanden samtidigt som du endast får en kreditupplysning registrerad hos Upplysningscentralen (UC). Hade du själva kontaktat ett flertal långivare om låneerbjudanden hade du även fått ett flertal registrerade kreditupplysningar, då samtliga långivare måste utföra en kreditupplysning för att försäkra sig om att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Fyra låneförmedlare

I dagsläget har vi sammanställt fyra av Sveriges populäraste låneförmedlare, Sambla, Consector, Compricer och Lendo. Samtliga dessa låneförmedlare har höga kundbetyg, lång erfarenhet i branschen och är licensierade vilket innebär att de som står under tillsyn från både Finansinspektionen och Konsumentverket.

Gå direkt till vår jämförelse av Sveriges bästa låneförmedlare.