[Uppdaterad 2020-06-02]

Vilket smslån är bäst om kunderna får avgöra? Vi har sammanställt en topplista som rankar Sveriges bästa sms lån 2020 enligt oberoende kundomdömen på Trustpilot. Konkurrensen är stenhård och hela fem långivare har ett kundbetyg över 4,5 av 5. Alla dessa långivare erbjuder möjligheten att ansöka snabbt med BankID (E-legitimation) och utan UC, det vill säga anonymt utan kreditupplysning hos UC (med Creditsafe eller Bisnode Kredit).

Vad är ett smslån?

Vi definierar ett sms lån som ett mindre privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, av en långivare som har nischat in sig mot mindre lån upp till 50 000 kr. Andra vanliga namn för sms-lån är snabblån, mikrolån och kontokrediter. Det som definierar ett smslån är den snabba ansökningsprocessen som utförs online på långivarens hemsida där du kan signera din låneansökan med BankID och få besked direkt. Oftast har du möjligheten att ansöka utan kreditupplysning hos UC (med Creditsafe eller Bisnode) samtidigt som de flesta långivare erbjuder direkt utbetalning samma dag om ditt lån blir beviljat omkring lunchtid en helgfri vardag. 

En stor anledning varför smslån är så populära trots den relativt höga lånekostnaden (en årsränta på cirka 27 – 39 %) är möjligheten att välja en kort återbetalningstid från 30 dagar. Med privatlån är den kortaste återbetalningstiden i regel 12 månader.

Vilket smslån är bäst? – Topplista 2020

Nedan är ett utdrag från vår kompletta topplista. Den tuffa konkurrensen mellan långivare som har nischat in sig mot mindre lån är tydlig då hela sex stycken långivare har ett kundbetyg över 9,0/10.

1. FlexLimit: 4,7 av 5 från 2 467 kundomdömen.

2. Smspengar: 4,7 av 5 från 961 kundomdömen.

3. Loanstep: 4,6 av 5 från 637 kundomdömen.

4. Frogtail: 4,6 av 5 från 1 934 kundomdömen.

5. Meddelandelån: 4,6 av 5 från 3 007 kundomdöme

6. Ferratum: 3,6 av 4 från 504 kundomdömen.

7. Vivus: 3,1 av 5 från 102 kundomdömen.

Kundomdömen från Trustpilot. Uppdaterade 2020-06-02.

Alla sju långivare erbjuder möjligheten att ansöka utan kreditupplysning hos UC genom samarbeten med kreditupplysningsföretagen Creditsafe och Bisnode Kredit. Genom att ansöka via Creditsafe eller Bisnode förblir din ansökan anonym och ingen information kommer att registreras i UCs register.

Samtliga långivare erbjuder även möjligheten att legitimera dig med BankID. Du behöver därmed inte besöka något bankkontor utan hela ansökningsprocessen kan slutföras online på långivarens hemsida.

Vilket sms lån är bäst enligt kunderna?

FlexLimit rankar just nu som Sveriges bästa sms lån med ett kundbetyg på 4,7 av 5 från över 2 450 kundomdömen. FlexLimit erbjuder en kontokredit mellan 3 000 – 20 000 kronor med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Med en kontokredit får du tillgång till en kredit som du kan utnyttja vid behov. Du betalar endast när du väljer att utnyttja krediten. FlexLimit har ingen uttagsavgift och månadsräntan är 3,25 %. En uppläggningsavgift på 380 kr tillkommer samt en avi-avgift på 45 kr. 

FlexLimit erbjuder direkt utbetalning till dig som har konto hos Handelsbanken och Nordea, vilket innebär en utbetalningstid på cirka 15 minuter. Övriga banker tar oftast cirka 1 bankdag. 

Vilket smslån är bäst med betalningsanmärkningar?

Om du har svag kreditvärdighet och betalningsanmärkningar rekommenderar vi långivaren Ferratum. Observera dock att du inte får ha någon betalningsanmärkning som är yngre än 6 månader när du ansöker om ett smslån hos Ferratum.