Vilket smslån är bäst om kunderna får avgöra? Vi har sammanställt en topplista som rankar Sveriges bästa sms lån juni 2018 enligt oberoende kundomdömen på Trustpilot. Konkurrensen är stenhård och hela sex långivare har ett kundbetyg över 9,0 av 10. Alla dessa långivare erbjuder möjligheten att ansöka snabbt med BankID/E-legitimation (få besked direkt) och utan UC, det vill säga anonymt utan kreditupplysning hos UC (med Creditsafe eller Bisnode Kredit).

Vad är ett smslån?

Vi definierar ett smslån som ett mindre privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, av en långivare som har nischat in sig mot mindre lån upp till 50 000 kr. Andra vanliga namn för smslån är snabblån och mikrolån. Det som definierar ett smslån är den snabba ansökningsprocessen som utförs online på långivarens hemsida där du kan signera din låneansökan med BankID och få besked direkt. Oftast har du möjligheten att ansöka utan kreditupplysning hos UC (med Creditsafe elller Bisnode) samtidigt som de flesta långivare erbjuder direkt utbetalning samma dag om ditt lån blir beviljat omkring lunchtid en helgfri vardag.

Vilket smslån är bäst? – Topplista 2018

Nedan är ett utdrag från vår kompletta topplista. Den tuffa konkurrensen mellan långivare som har nischat in sig mot mindre lån är tydlig då hela sex stycken långivare har ett kundbetyg över 9,0/10.

1. Loanstep: 9,4 av 10 från 371 kundomdömen.

2. ViaConto: 9,2 av 10 från 827 kundomdömen.

3. FlexLimit: 9,1 av 10 från 1 420 kundomdömen.

4. Frogtail: 9,0 av 10 från 1 472 kundomdömen.

5. Meddelandelån: 9,0 av 10 från 2 307 kundomdöme

6. Smspengar: 9,0 av 10 från 749 kundomdömen.

7. Vivus: 8,6 av 10 från 87 kundomdömen.

8. Ferratum: 8,3 av 10 från 445 kundomdömen.

Kundomdömen från Trustpilot. Uppdaterade 2018-07-22.

Samtliga långivare förutom Frogtail och Smspengar erbjuder nya kunder första lånet räntefritt i 14 alternativt 30 dagar. När det kommer till räntefria lån erbjuder Ferratum och Vivus de bästa villkoren, hos båda har du möjligheten att låna upp till 6 000 kr räntefritt i 30 dagar helt utan avgifter.

Alla åtta långivare erbjuder möjligheten att ansöka utan kreditupplysning hos UC genom samarbeten med kreditupplysningsföretagen Creditsafe och Bisnode Kredit. Genom att ansöka via Creditsafe eller Bisnode förblir din ansökan anonym och inget kommer att registreras i UCs register.

Om du har betalningsanmärkningar har du inte möjligheten att ansöka hos samtliga långivare. Två populära alternativ om du har betalningsanmärkningar är Frogtail och Ferratum.

Vilket smslån är bäst enligt kunderna Juni 2018?

Loanstep rankar just nu etta med ett kundbetyg på 9,4 av 10. Loanstep är egentligen inte en långivare utan snarare en förmedlare då Loanstep erbjuder Peer-to-Peer lån, så kallade P2P-lån eller Person-till-Person lån. P2P-lån innebär att du inte lånar pengar från Loanstep, utan istället från privatpersoner och företag som vill låna ut pengar som en investering. Loanstep tillhandahåller däremot plattformen samt utför kreditprövningar för att fastsställa kundernas återbetalningsförmåga.

Loanstep lanserades i januari 2017 av Savelend. Savelend driver även varumärket Credstep som är nischad mot företagsfinansiering.   

Loanstep erbjuder lån mellan 1 000 – 50 000 kronor med en återbetalningstid mellan 14 dagar till 60 månader. Alla nya kunder har möjligheten att låna upp till 5 000 kr räntefritt i 14 dagar, detta välkomsterbjudande är troligtvis en stor anledning varför Loanstep på så kort tid blivit marknadsledande på smslån, så kallade snabblån,  i Sverige. Loanstep ställer dock relativt hårda grundkrav jämfört mot konkurrenterna, du måste ha en deklarerad inkomst på minst 150 000 kr och du får inte ha några betalningsanmärkningar. 

Vilket smslån är bäst med betalningsanmärkningar?

Om du har låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar rekommenderar vi långivaren Ferratum. Observera dock att du inte får ha någon betalningsanmärkning som är yngre än 6 månader när du ansöker om ett smslån hos Ferratum.

Se vår fullständiga topplista

Besök vår kompletta topplista som uppdateras kontinuerligt. Vi har gjort det enkelt för dig som letar efter en populär och omtyckt långivare med vår topplista över Sveriges bästa smslån 2018.