Låneförmedlare

Låneförmedlare

Jämför Sveriges populäraste låneförmedlare som förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr med en låg ränta från 2,90 %. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 35 långivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. Du kan därmed vara säker på att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Consector har sedan starten 2014 hjälpt sina kunder till att hitta de bästa villkoren för billån, bolån, kreditkort och privatlån. Consector är en låneförmedlare som förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, genom att kontakta upp till 30 långivare om låneerbjudanden. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas, vilket innebär att de måste erbjuda sitt bästa låneerbjudande till dig som ansöker om lån.

Långivarna delar alltid på en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet och som kan göra det svårare att bli beviljad fler lån. Hos Consector har du även möjlighet att lösa dyrare smålån och krediter.

Med ett kundbetyg på 4,6/5 från 301 kundomdömen på Trustpilot (2020-03-09) kan du känna dig trygg ansöka om ett privatlån hos Consector.

h

Grundkrav

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Du måste ha en fast månadlön på minst 10 000 kronor.

Förmedlar följande lån

 • Privatlån utan säkerhet mellan 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Ränta fr. 2,95 %.
 • Du har möjlighet att lösa dyrare smålån och krediter.
 • Billån med ränta fr. 2,95 %.
 • Bolån.

Samarbeten med långivare

 • Consector samarbetar med 30 långivare, bland annat: BigBank, SevenDay, Sparlån, Spring Finance, BlueStep Bank, Coop Med Mera Bank, ICA Banken, Nordnet, Bank Norwegian, Resurs Bank, IKANO Bank, Konsument Kredit, Lån & Spar Bank, Maringalen Bank, MoneyGo, Nordax Bank, Santander, Svea Ekonomi, Wasa Kredit och Collector Bank.

Betalningsanmärkning

 • Du har möjlighet att ansöka trots en historik av betalningsanmärkningar.

Vanliga frågor

Är det gratis att ansöka om lån?
Ja, det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett privatlån hos låneförmedlare Consector. Anledningen till att tjänsten kan vara helt kostadsfri för dig som kund är att Consector får provision från bankerna och kreditinstituten för att förmedla lån.
Vad blir min ränta?

Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och bestäms av de långivare som prövar din ansökan. Consector anger att deras samarbetspartners erbjuder en nominella ränta från 2,95 %.

Har jag möjlighet att samla mina smålån och krediter?
Ja, du har möjligheten att samla dina dyrare smålån och krediter hos låneförmedlare Consector. Välja syftet ”Lös/Omförhandla lån” i ansökningsformuläret.
Registreras endast en kreditupplysning hos UC?
Ja, Consector har tagit fram en säkerhetsanpassad lösning som innebär att långivare har möjlighet att dela på en enda kreditupplyning hos Upplysningscentralen (UC).
Om Consector
Låneförmedlare Consector grundades 2014 av de två entreprenörerna Pontus Holgersson och Jonas Ryberg. Consector grundades med idén om att tillföra en aktör på den nordiska marknaden som kan konkurrensutsätta och förbättra privatperosneras lån- och kreditengagemang.

Consector är privatägt och delägare är bland annat investmentbolagen Verdane Capital, och Optimizer Invest. I Consectors styrelse sitter stor kredit-, finans- och internetkunskap då styrelsen bland annat består av Arne Liliedahl (tidigare ordförande på SBAB och Carnegie), Johan Kinnander (tidigare Nordenchef på Google) och Tove Bångstad (tidigare fondchef på SEB).

Låneförmedlare Consector är en licensierad låneförmedlare som har tillstånd att förmedla konsumentkrediter. Consector står därmed under tillsyn av Finansinspektionen.

Organisationsnummer: 556961-4216.

FI-Institutnummer: 44027.

Kontaktuppgifter

Kundtjänst

 • Telefon kundtjänst: 0770-221 222.
 • Måndag – torsdag kl. 9:00 – 18:00.
 • Fredag kl. 9:00 – 17:00.
 • E-post: kundservice@consector.se

Adress

 • Consector AB
 • Narvavägen 12
 • 115 22 Stockholm.

Bolagsinformation

 • Consector är en licensierad låneförmedlare som står under tillsyn av Finansinspektionen.

Lendo har under lång tid varit en av Sveriges största aktörer inom låneförmedling. Då Lendo samarbetar med 35 långivare kan du vara säker på att få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. När du ansöker om privatlån genom Lendo får du en sammanställning av samtliga låneerbjudanden och väljer därefter enkelt det lån som passar dig bäst.

Med ett kundbetyg på 4,5/5 från 1325 kundomdömen på Eniro och ett kundbetyg på 4,6/5 från 766 kundomdömen på Trustpilot (2020-06-09) kan du vara säker på att få professionell kundservice och attraktiva låneerbjudanden.

h

Grundkrav

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Du måste ha en fast månadlön på minst 10 000 kronor.
 • Du måste varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader.

Förmedlar följande lån

 • Privatlån utan säkerhet mellan 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Ränta fr. 2,95 %.
 • Du har möjlighet att lösa dyrare smålån och krediter.
 • Företagslån.

Samarbeten med långivare

 • Lendo samarbetar med 35 långivare, bland annat: Euroloan, Forex Bank, ICA Banken, Ikano Bank,Wasa Kredit, Med Mera Bank, Konsumentkredit, Avida Finans, Balanzia, Bigbank, Collector Bank, Credento, Villabanken, Swedbank, Svea Ekonomi, SevenDay, SEB, Santander, re:member, PayEx, Marginalen Bank, Lån & Spar bank, Nordax, MoneyGo och Resurs Bank.

Betalningsanmärkning

 • Du har möjlighet att ansöka om lån trots betalningsanmärkningar.

Vanliga frågor

Är det helt kostnadsfritt att ansöka?
Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett privatlån utan säkerhet hos låneförmedlare Lendo. Tjänsten kan vara helt gratis för dig som kund på grund av att Lendo får provision från långivarna för att förmedla lån.
Vad blir min ränta?
Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och bestäms av de långivare som prövar din ansökan.

Lendo anger att den effektiva räntan oftast hamnar i intervallet 4,95 – 17,55 %.

Har jag möjlighet att samla mina dyrare smålån och krediter?
Ja, du har möjligheten att samla dina dyrare smålån och krediter hos Lendo. Kryssa i ”Samla lån och krediter” i ansökningsformuläret.
Registreras endast en kreditupplysning hos UC?

Ja, alla långivare som prövar din ansökan delar på en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC).

Om Lendo
Lendo började att förmedla bolån 2007, men övergick till att enbart fokusera på privatlån 2008. Lendo bedriver idag även låneförmedling i Norge och Finland. Lendo ägs av den Norska mediekoncernen Schibsted, vilket innebär att Lendo är ett systerbolag till bland annat låneförmedlarna Compricer och MittBolån.

Kontaktuppgifter

Kundtjänst

 • Telefon kundtjänst: 0771-13 13 10.
 • Måndag – torsdag kl. 08:00 – 20:00.
 • Fredag kl. 09:00 – 17:00.
 • Lördag kl. 10:00 – 14:00.
 • E-post: kundservice@lendo.se

Adress

 • Lendo AB
 • Västra Järnvägsgatan 21
 • 111 64 Stockholm.

Bolagsinformation

 • Lendo är en licensierad låneförmedlare som står under tillsyn av Finansinspektionen.
 • Lendo är en av Sveriges största aktörer inom låneförmedling och har förmedlat lån sedan 2007.

Vanliga frågor om låneförmedling

Är det alltid kostnadsfritt att använda sig av en låneförmedlare?
Ja, det är alltid helt kostnadsfritt att ansöka om lån via en låneförmedlare. Anledningen till att tjänsten kan vara gratis för dig som konsument är att låneförmedlarna får provision från bankerna och kreditinstituten för att förmedla lån.
Vad är en låneförmedlare?
En låneförmedlare hjälper dig att få den bästa möjliga räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar genom att kontakta upp till 25 olika långivare om låneerbjudanden. Tanken är att långivarna ska konkurrensutsättas, vilket innebär att de måste återkomma med deras allra bästa låneerbjudande. Oftast har du redan inom ett dygn fått tillbaka samtliga låneerbjudanden och du kan därefter enkelt välja att tacka ja till den långivare som erbjuder bäst villkor och lägst ränta.

Du har alltid möjligheten att tacka nej till samtliga låneerbjudanden.

Finns det låneförmedlare som även förmedlar bolån?
Ja, det finns låneförmedlare som förmedlar bolån på den svenska marknaden. Dessa låneförmedlare kallas ofta bolåneförmedlare. Dock finns det mycket färre låneförmedlare som förmedlar bolån jämfört mot privatlån.

Consector är den enda låneförmedlaren i vår sammanställning som även förmedlar bolån. Var det länge sedan du förhandlade om din bolåneränta? Vårt tips är att du låter Consector förhandla om din bolåneränta, helt kostnadsfritt. På så sätt får du reda på vilka banker som kan erbjuda dig en bättre ränta. Dina erbjudanden är aldrig tvingande och du har alltid möjligheten att tacka nej till samtliga låneerbjudanden.

Varför bör jag ansöka om lån via en låneförmedlare?
Då Sveriges banker tillämpar individuell räntesättning är det som konsument nästintill omöjligt att veta hos vilken långivare man kan få den bästa möjliga räntan. Om du tillfrågar ett flertal banker om låneerbjudanden kommer du även få ett flertal kreditupplysningar registrerade hos Upplysningscentralen (UC). Kreditupplysningarna försämrar din kreditvärdighet och kan försvåra processen att bli beviljad ett lån.

Den stora fördelen att ansöka om lån via en låneförmedlare är du får tillbaka ett flertal låneerbjudanden samtidigt som endast en kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC).

Delar långivarna alltid på en enda kreditupplysning hos UC?
Ja, när du ansöker om lån via en låneförmedlare delar långivarna alltid på en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC).

Observera att du kan få hem så kallade omfrågandekopior när långivarna går igenom dina uppgifter, dessa omfrågandekopior är dock inget som försämrar din kreditvärdighet.

Vad innebär det att en kreditupplysning registreras hos UC?
Samtliga låneförmedlare jämförda på denna sida tar en kreditupplysning hos Upplysningenscentralen (UC) för att försäkra sig att kunden har de ekonomiska förutsättningarna för att kunna betala tillbaka lånet. Upplysningscentralen är Sveriges största kreditupplysningsföretag som ägs av bankerna Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB.
Finns det några nackdelar att använda sig av en låneförmedlare?
Den enda nackdelen med att använda en låneförmedlare är att det kan ta upp till några dagar innan långivarna har hunnit återkomma med låneerbjudanden. Har du bråttom att få ditt lån utbetalt kan det därmed vara bättre att ansöka om lån direkt hos en specifik långivare.

De flesta låneförmedlare hinner dock få in samtliga låneerbjudanden redan inom 24 timmar.

Finns det låneförmedlare som inte använder UC?

Det finns en låneförmedlare som utför kreditupplysning hos alternativa kreditupplysningsföretag, läs mer om låneförmedlare utan UC här.

Vanliga frågor om att jämföra låneförmedlare

Vilken låneförmedlare ska jag välja om jag har betalningsanmärkningar?

Om du har betalningsanmärkningar rekommenderar vi att du ansöker om lån hos Consector eller Lendo. Båda dessa låneförmedlare samarbetar med långivare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar. Av dessa två låneförmedlare är Lendo är ett säkert val med tanke på att Lendo rankas som Sveriges populäraste låneförmedlare enligt oberoende kundomdömen på Trustpilot. Lendo samarbetar även med långivaren Bluestep Bank som är känd för att hjälpa människor som har svårt att få lån.

Observera att du inte får ha en innestående skuld hos Kronofogden för att kunna bli beviljad ett lån.

Vilken låneförmedlare samarbetar med flest banker?

Låneförmedlaren Lendo samarbetar med flest långivare. Totalt 35 olika banker och kreditinstitut blir tillfrågade om de vill ge dig ett låneerbjudande.

Observera dock att antalet långivare som tillfrågas beror delvis på dina förutsättningar och hur stort lånebelopp som du ansöker om. Exempelvis erbjuder inte alla långivare lån även till dig som har betalningsanmärkningar. På samma sätt erbjuder vissa långivare endast lån upp till 50 000 kronor, vilket innebär att dessa inte blir tillfrågade om du ansöker om ett lån större än 50 000 kronor.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Låneförmedlare Lendo har under många år varit Sveriges största låneförmedlare inom privatlån utan säkerhet. Om vi utgår från antal år med erfarenhet inom låneförmedling och kundbetyg på Trustpilot och Eniro rankas Lendo som Sveriges bästa låneförmedlare.